S: En liten korrigering...

I quizet jag gjorde häromdan svarade jag "Nej, inte alls" på frågan om jag var bortskämd. Mamma höll inte riktigt med! Jag menade i min barndom, men nu kan jag väl hålla med mamsen om att jag har det ganska väl förspänt...
Som idag till exempel, så kommer mammas gubbe hit när han slutar jobbet vid midnatt och tar med Eddie till Arvika. Det gör att jag kan åka direkt till Arvika i morrn efter studiebesöket utan att behöva åka hem till Kronoparken emellan. Eddie stannar hos mams och Mårten tills på lördag. 
Annat som hör till bortskämdkategorin är kanske att jag häromdan till exempel fick pengar till klippning, fast det blev en ny mobil för de pengarna och nu vill jag inte klippa mig längre. Och att jag när jag bodde i Arvika kunde gå dit när jag ville och länsa kylen på mat. Och att de varje söndag dukade fram en extra tallrik för att de visste av gammal vana att jag alltid dök upp lagom till middagen, oanmäld. Och att de ställer upp som hundvakt i stort sett varje helg, och hur mycket som helst i somras och i vintras när pappa var sjuk och jag åkte direkt till sjukhuset efter jobbet. Bortskämd, jag?? Ja okej då!

Jag ravade mig iväg till gymmet idag med, körde ben och axlar. Gött!! Har jävligt ont i ryggen idag efter passet igår. Det finns en maskin som tränar nedre delen av ryggen, och så står det nåt i stil med "lägger du på för mycket vikt kan du få ont i ryggen". Jo dä! Gjorde antagligen det.

I kväll har jag och Erik sett Anchorman med Will Ferrell och hur mycket andra kändisar som helst, en sjuk men rolig film. Det bästa var att hunden överlevde och räddade livet på dem i slutet! Slutet gott, allting gott.

I morrn ska hela klassen på studiebesök, först ska vi till reningsverket och kolla på bajs och sånt, sedan till soptippen Heden. Vi har pratat en hel del om avfall idag. Visste ni att 25 % av all mat vi köper på affären slänger vi direkt i soporna? Till det hör mjölk som en del *host Anna* inte vågar dricka samma datum som det står att den går ut, fast det inte är ett dugg fel på den. Vi slänger mat värt i runda slängar 50-70 MILJARDER i Sverige varje år. Så finns det folk som svälter på andra håll i världen! Och visste ni att den ökande köttkonsumtionen bland den växande medelklassen i världen gör att priset på spannmål går upp (kossorna utfodras med spannmål), vilket drabbar de fattiga som har spannmål som huvudsakliga föda? Eller att det rent energimässigt är bättre att köpa läsk än mjölk, då läsken mest består av vatten medan kossan som mjölken kommer från behöver stora landarealer, hur mycket vatten som helst och hur mycket mat som helst för att producera en enda liter mjölk. Vad som är bäst ur näringssynpunkt är en helt annan sak. Puh, då var dagens miljölektion avklarad!
På eftermiddagen ska vi kolla på kvarteret Seglet, ett nybyggt så kallat passivhus som värms upp endast av människorna som bor där. Väggarna är nästan 50 cm tjocka. Det ska bli spännande!

Nej nu ska jag packa in paket, i julpapper för jag hade inget annat :/ För att skryta lite så är jag asduktig på att packa in paket egentligen, men detta blir nog inte så flashigt. Längtar till helgen!! =)

Kommentarer
Postat av: Mamma

Det är väl en självklarhet att man ställer upp på sina barn, eller? Det är ju det bästa man har!!! Till råga på allt så har jag ju blivit så jädrans glad i Eddieskrället:)

2009-10-08 @ 22:48:08
Postat av: Sofia

Det är tur det, både för mig och Eddieskrället! =)

2009-10-08 @ 22:52:44
URL: http://sofiaochmoa.blogg.se/
Postat av: Mamma

Vi har ju många trevliga stunder och framför allt pratstunder....så trist livet vore utan det! Så visst är det väl skönt att vi ställer upp på varanddra....kram

2009-10-08 @ 22:55:46
Postat av: Sofia

Visst är det det!

2009-10-08 @ 23:02:56
URL: http://sofiaochmoa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0