Nyårsplaner

Förra årets nyårsafton firade Micke och jag nyår på varsitt håll. Jag firade med syrran som vanligt, och han firade med Daniel och gänget som vanligt. Dock tyckte jag att vi ska fira ihop i fortsättningen, så i år blir med med hans kompisar. Och jag har blivit utsedd till efterrättsansvarig!! Och jag har hittat den! Den ultimata efterrätten! Söt och syrlig på samma gång, för det är inte alla som gillar sött-sött-sött som jag gör. Helena sa i helgen hur gott hon tycker det är med choklad och passionsfrukt, så jag har hittat ett recept som verkar supergott. Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt! Yum yum! 



Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
Ser inte bara god ut, utan är även snygg!
Bra kombo för nyår!



En välbehövlig semester

Nu är resan till Stockholm bokad! Vi ska bo på hotell Scandic Norra bantorget 500 meter från centralen, och har egentligen inga planer på vad vi ska göra mer än att vi vill en tur till Skansen och Naturhistoriska. Vi är rätt lika Micke och jag, vi har inget behov av att det ska hända saker hela tiden utan tar gärna dagen som den kommer och gör det som faller oss in. Jag skulle gärna gå på bio och se nya Harry Potter! Fast Micke hatar de filmerna (fast han bara sett en, som jag tvingade honom till) så vi får se om jag får med honom. Kul ska det bli i alla fall! Det har varit lite jobbigt under hans praktik i Nässjö för vi har varit ifrån varann en hel del. Nu är allt som vanligt igen, han är i Hallsberg måndag till torsdag och kommer hem torsdag kväll varje vecka. Gött!
Nu ska jag steka på en älgstek från morfar och göra porterstek. Till mig själv! Vi skulle ha ätit det igår men då blev vi bjudna på mat i Solvik och steken var redan tinad så den måste tillagas idag.
Hejs så länge!

Att vara student...

...innebär att man måste leva på 8000 kr i månaden. Det känns den här (och förra) månaden. En H&M räkning på 1700 spänn har gjort att jag redan nu är pank. (Kläder??? Lyxkonsumtion tänker du nu. Ja, jag var i stort behov av höstjacka, byxor och tröjor så det var inte för att jag hade ett överflöd av kläder, utan för att jag behövde. Inte så kul att gå i samma byxor sju dagar i veckan väl?)
Månaden som är kvar innan nästa CSN-peng bjuder på följande måste-utgifter:

- Doppresent
- Kurslitteratur i två ämnen, kommer inte undan då vi har tenta om två veckor redan
- Middag på Statt med familjen för att fira morfars 75-årsdag
- Fars dag
- Mat

Tur att jag har pengar sparade, pengar som jag tänkt använda till en Stockholmsweekend nu innan jul och kanske en solresa eller hemmasemester i juni när skolan slutar så vi får lite semester ihop innan jag börjar jobba. Ibland blir jag bara så trött på att plugga. Tänk att få en månadslön varje månad!! Att kunna köpa sig en kokbok för 129 kr utan att det hugger till i plånboken. Jag har kollat igenom min ekonomi för att se om det finns något att dra in på så jag slipper känna såhär alla dagar utom de två första efter CSN. Men icke, jag behöver linser för att se. Jag behöver ha en försäkring på Eddie ifall det skulle hända något. Jag behöver ha p-ring för 130 kr varje månad. Träning för 449 kr kan räknas som en lyx, dessutom som jag inte alls är där så ofta. Jag blev medlem då jag fortfarande tyckte att miljövetenskap var något för mig, då vi var lediga tre dagar i veckan och bara hade två timmars lektion de två andra dagarna. Nu när jag bytt till ekonomi går jag i skolan i stort sett varje dag, och då jag inte har hundvakt får jag dåligt samvete om jag ska komma hem, gå ut med Eddie och sen dra på träning direkt igen. Dröligt, ja kanske det. Men så känner jag. 

Sitter i alla fall nu och kollar upp tågbiljetter till Stockholm den 3 december. Det lutar åt X2000 kl 05.53 på morgonen för det var billigast. Vi funderar på hotell men har ingen Coop hotellcheck och dessutom finns nästan inga Coophotell lediga då, om man inte vill bo i Bromma eller vid Arlanda flygplats. Så vi får se, finns ett jättefint hotell mitt i stan men det kostar 2240 kr för oss en helg, vet inte om det är värt det. Vi får ju bo i Tullinge hos Mickes moster. Alldeles gratis, och det gillas när man är student!

RSS 2.0