S: Söndag

Som vanligt har det inte blvit nåt bloggande för mig under min arvikatripp. Kom i fredags kväll, blev hämtad av syster och Kristian i hans coola Galant, sedan blev det tacos, tv och film. Kristian var röd som en kräfta efter att ha vistats i solen hela dagen. Igår gjorde jag om samma misstag, solade hos mamma och hos Josefin hela dagen och brände mig på bröstet och i ansiktet. Det ser ut som jag har en vit bikini på mig, resten är rött. Önskar jag hade mer av pappas pigment än mammas!
Lördag kväll hade vi fest hos Anna, det vanliga gänget och några nykomlingar. Bland andra Helen, hennes blogg hittar ni här. Drack lite väl mycket och blev liiite för full. Jag förvånade mig själv över hur inte principfast jag är. Bloggade ju för ett tag sen om en kille som jag lagt ner. Raderade till och med hans nummer, så att jag inte skulle kunna höra av mig vid tillfällen som igår till exempel. Men träffade honom igår och tjatade till mig att få sova där. Så mycket är mina löften värda! Men det var mysigt i alla fall. Var inte så pigg när jag vaknade, har aldrig känt mig så som jag kände då. Mina muskler var som spagetti, helt orkeslösa och darriga, och jag låg kvar i hans säng bra länge innan jag orkade ta mig upp. Svettades och frös om vartannat. Kravlade mig i alla fall upp och gick den jobbigaste promenaden nånsin hem till syrrans lägenhet. Stapplade uppför alla miljoner trappsteg och väl inne kastade jag av mig kläderna och välte mig ner i soffan. Där låg jag och kallsvettades och frös ett tag. Fick i alla fall i mig lite mat och sen sov jag några timmar till. Gick till mamma när jag piggnat till lite. Nästa helg på mitt kalas ska jag absolut ta det lugnare!

Ikväll har jag och syster kollat på söndagsparty och degat i soffan. Nu ska jag lägga mig och sova, och det ska bli så skönt! Åker med Anna till Kd i morgon för hon ska på butikschefsmöte på Bergvik. Jag och Eddie tar bussen hem därifrån. Sen blir det plugg inför sista tentan i ekonomistyrning.

Bilder lägger jag upp i morgon.

Hejs hejs

M: Den som väntar...

...väntar förgäves.
Tanken var att Emelie och Veronika skulle komma efter travet. Men av någon andledning som ingen, inte ens Emelie vet. Fick hon för sig att åka till Upplands Väsby. Det är väääldigt långt bort. Hon påstår att dom snart är på väg hem, men jag har väldigt svårt att tro det. Nu är jag trött och tänker lägga mig på soffan och somna till TV:n.

Det hät tänker jag mobba Emelie för lääänge!



Emelie



M: Varmt

Idag har det varit fruktansvärt varmt. Jag placerade mig på balkongen efter att Emelie och Veronika åkte iväg till Solvalla. Tanken var att jag skulle skriva lite på min essä. Det gick halvbra, jag skrev lite kollade på facebook mycket. Vid två kom jag på att det var lördag och ifall jag skulle hinna gå på Systembolaget fick jag nog röra mig snarast. Som den vana stockholmsbo jag är hoppade jag på en buss till närmaste bolag. Där inhandlades vi och öl till ikväll. Hoppas bara inte tjejerna somnar det första dom gör när dom kommer innanför dörren.
Pratade med pappa när jag satt på bussen. Han sa föräldriga saker som " drick försiktigt, tänk på att det är varmt" och "akta så du inte hamnar in något dike".

Nu lagar jag mat, misstänker att resultatet inte är fantastiskt men det duger nog. Mina smaklökar har tillfälligt slutat fungera kan vara en bieffekt av allergi och öl. Eller så är jag trasig helt enkelt.

Over and out

 

Skål

S: Det här ska firas!!

Kan ju inte sitta ensam i Karlstad och uggla hela helgen när det händer grejer i Arvika!! Måste ju fira att jag tror jag klarade tentan. Hoppar på tåget kvart över sju ikväll. Bryggpremiär i morrn! Woho!

S: Tentan avklarad!

Jag tror det gick vägen! Svarade på hälften av essäfrågorna, och kryssade i flervalfrågorna. Räknade igenom de poäng jag tror jag får, och kom upp i 41! En poäng över G-gränsen!! Var klar på 45 minuter och lämnade in först av alla.

Känner mig så jävla nöjd!!!
 


Såhär känner jag mig just nu:



M: Hoppla

Idag tar jag mitt pick och pack och drar till huvudstaden. Jag ska agera hotelvärd för Emelie och Veronika. Det är väldigt praktiskt och ha en mamma i Stockholm ibland, speciellt när hon bestämmer sig för att åka till Turkiet och vi kan ha hela lägenheten för oss själva. Gratis boende är aldrig fel! Hon har fyllt kylskåpet och lagat mat åt oss. Min mamma är nog bäst i världen.
Tanken är att när tjejerna drar till Solvalla på lördag, ska jag sitta hemma och skriva. Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå.
Jag har även Systembolagstjänst ( handla åt dom andra) så vi får se om tiden räcker till tråkiga aktiviteter som att skriva om mig själv.

Over and out


S: Jävla internet!

Nu har det hänt igen. Mitt internet bara hoppade ur och ville inte funka igen. Körde diagnostiseringsblablabla men icke! Men så vips så loggades jag in på msn. Konstigt.

Nu är det snart dags för tenta. Känsla: inte lika panikartat som igår. Nu är jag rätt lugn för att jag vet att jag kan inte påverka reslutatet mer, och det går antagligen åt helvete men jag lär vara långt ifrån ensam.

Bloggar sen ikväll, när jag blir travänka! Ensam heeela helgen, Moa ska på elitloppet med Emelie och kommer inte hem förrän på måndag kväll. Men det ska bli fint väder sägs det och jag har ju ytterligare en tenta att plugga till så jag kan hålla mig sysselsatt om jag vill.

Hejs hejs

S: Färdig för idag

Nu är jag nog klar för idag, ska bara läsa lite i läroböckerna innan jag somnar. Har några timmar på mig i morrn förmiddag också.
Sannolikheten att tentan går åt helvete skulle jag bedöma som ungefär 50 %. Jag har ju bara läst på gamla tentor, och inga av essäfrågorna har varit lika på de tre tentorna jag har. Alltså kommer det helt andra essäfrågor än de jag har läst på = de som kommer på tentan är helt andra än de jag läst på. Pluggar ju taktiskt så jag har koncentrerat mig på det jag vet kommer, resten har jag struntat i. Har jag riktigt tur med frågorna däremot (vilket jag har haft på de två tidigare!) finns det en god chans att jag kan få ihop de 40 poäng som krävs för G. Men min goda tur borde ju vända snart i och för sig...

Äsch, det går att analysera utfallet i en evighet, med massa om och kanske och förhoppningsvis. Är nog rätt åt mig om jag kuggar, har inte pluggat ihjäl mig direkt! =)

Dags att se på lite Seinfeld och sen läsa och sen sova.

Natti


Maslows behovstrappa sitter som ett smäck!

S: Fördelarna med att ha en sambo

  • Sambon köper med en chokladkaka på vägen hem från bibblan när jag vill ha plugg-godis
  • Sambon erbjuder sig att förhöra mig på 75 multiple choice-frågor inför tentan
  • Sambon lider med mig över de assvåra frågorna
  • Sambon skrattar åt mina goddag yxskaft-skämt

Slutsats: Det är himla bra att ha en sambo!



M: Pluggeriet är mig övermäktigt

Jag är så trött. Jag är speciellt trött på gruppdynamik, jag menar vem bryr sig? Idag har jag suttit i biblioteket i åtta timmar och känner mig inte mycket klokare. Snart tenta och essä-inlämning! Vem kom på den strålande iden att vi ska skriva en essä om hur vi blev den vi blev? Jag vill inte veta hur jag blev som jag blev. Jag vill framförallt inte analysera det med hjälp av sociologi, psykologi och socialpsykologi.

Ack och ve ängesten tar över




S: Glöm det jag sa

Jag tar tillbaka allt jag skrev igår, om att jag tar det lite lugnt och struntar i om jag kör på tentan. Det gör jag inte alls!! Jag vill vill vill klara tentan!!

Idag har den där välbekanta känslan av panik blandat med ångest infunnit sig.
Tänk om jag känner mig lika olärd i morgon som jag gör idag!
Tänk om jag inte kan svara på en enda fråga!
Tänk om jag blandar ihop Henri Fayól och Henry Ford??
Tänk om jag får minst poäng av alla??
Tänk om alla klarar tentan utom jag?
Tänk om jag lär mig massa idag men får en black out när det verkligen gäller!

Det är många ångestframkallande "tänk om" just nu. Dessutom har jag skrivit upp fel saker om organisationsteorins "klassiker", Ford och gänget, så jag måste skriva om allt. Men jag kanske lär mig lite under tiden. Josefine har redan kastat in handduken och tänker inte göra tentan i morrn. Jag fick som tur var låna hennes etikbok eftersom jag inte har någon egen.

Vädret är på min sida i alla fall, regn, hagel och blåst. Inte ens Eddie vill gå ut.

NU är det dags. Ska spärra facebook på datorn, stänga av ljudet på mobilen, dra ur sladden ur tv:n. Ring mig inte, sms:a inte. STÖR EJ! Det är dags att lära sig 10 veckors föreläsningar och två böckers innehåll. Jävla mig!! Varför lär jag mig aldrig? Varför känner jag mig helt omotiverad ända fram tills dagen före tenta???

23 timmar kvar.



S: Plugg

Blir inte lika mycket bloggande för mig nu, det är ju slutspurt inför sommarlovet med bara massa plugg. Vad har jag gjort idag till exempel? Pluggat! Först lektion mellan åtta och tio, där läraren förklarade hur han rättar tentorna och vad som krävs. Hade fel angående hur många som kuggar på första försöket, jag trodde det var 70 % men det var det inte sa Rune, utan bara 67 %. Herregud. Två tredjedelar. Sedan blev det plugg både i biblioteket och hemma med Josefine.

Har ställt in mig på att få göra omtentan i augusti. Det är inte så att jag gett upp redan, jag vill ju såklart klara den, dels för att jag vill slippa öppna bokhelvetet igen och dels för att jag inte vill ta ledigt från jobbet 15 augusti för att göra en tenta. Sen vill jag inte bryta min svit heller, har aldrig fått underkänt på något prov och vill inte få det nu heller. Men orkar inte panikplugga och nöta in grejer, för direkt efter tentan på fredag är det dags att börja läsa på nästa. Jag tar det lite lugnt, gör mitt bästa, hoppas jag inte gråter om det går åt helvete, och satsar på att klara ekonomistyrningstentan i stället. Den känns ännu mindre rolig att plugga på i sommar. Kalkyler och skit, usch. Ska bli skönt att slippa ekonomi i höst måste jag säga. Nu har jag inga mer lektioner heller, så denna och nästa vecka ska ägnas åt plugg i biblioteket. Slipper passa tider, och får sova lite längre!


Dessa muntergökar är det jag läser om:

Frederick Winslow Taylor, grundare av Scientific Management


Mary Parker Follett, en kvinna före sin tid


Henri Fayól, bister fransos med idéer om administration och ledarskap

S: Grillkväll

Ikväll har vi haft fulla lägenheten i folk. Eller nästan i alla fall. Först kom Christine, Stefan och Pontus på besök, sedan Emma och Erika. Stefan och Pontus gick hem ganska fort igen, de ville bara in och leka lite med Eddie.
Vi har grillat!! Älskar vår nygamla grill, fast den är utan galler. Jag är nog ingen naturbegåvning på att tända en grill tyvärr. Jag har så svårt för att få skiten att börja brinna. Är kanske för snål på tändvätska? Det var först när Erika kom som vi fick ordentlig fjutt på den. I alla fall, jag la frysta kycklingfiléer i currymarinad igår kväll som fick tina i marianden tills idag. Till det hade vi sallad kvar sen igår, som vi drygade ut med ananas, mango och knaperstekt bacon. Kan inte med ord beskriva hur gott det var! Erika grillade också kyckling, och halloumiost. Första gången jag smakade på det, det var jättegott!
Vi har sett på Ugly Betty, The Mentalist och bombat Christine med förslag på tjejnamn till bebisen ifall det nu blir en tjej. Gunhild? Siv? Ida? Miriam? Agnes? Nellie? Ester?
Nu ska jag lägga mig, blir en lååång dag i morgon med organisation och etik  med start klockan åtta. Är så trött så jag håller på att trilla ihop redan nu. Hur ska det då kännas i morrn när klockan ringer sju??



Erika grillar ost. Notera polisbilen i bakgrunden, vad har grannen gjort nu då?? De släppte av en långhårig människa, tror det var en kille, som de hade handbojor på. Personens pappa (?) stod och väntade när polisbilen kom. Det händer så mycket coolt på Kronoparken!!!


Kyckling, halloumi och tomat.


Christine och Emma ler stort.


Sallad med mango, ananas och bacon, och grillad kyckling till. En tiopoängare!


Christines konstiga gravid-mat. Räkcocktail, melon och druvor. Det var inge gott sa hon.


Till efterrätt hade jag gjort rabarberpaj med kolasmak. Kokade rabarbern i kolasmet och hällde sen allt i formen och hade smuldeg på havregryn, mjöl, smör och farinsocker på. Det var gott, men inte nåt godare än vanlig smulpaj. Mycket jobb för lite verkstad kan man säga. Vaniljvisp hade vi till, min favorit!! Skulle kunna äta en skål med bara vaniljvisp och skippa pajen!
 

Eddie satt troget vid Emmas sida medan hon åt paj.

S: Bilder

Min systers kamera är hundra gånger bättre än min, så vill ni se några bilder från campusfesten kan ni kolla på hennes blogg. Sen att min gulleplutt Eddie finns med på en bild är ju bara en bonus! =)


För er som vill se mer av Eddie kommer några bilder här:


Varför ha huvudet på kudden när man kan ha kudden på huvudet?


Livsnjutare.



En två år gammal bild på Eddie som valp.


S: Måndag

Nedräkning till tenta: 3 dagar och 15 timmar. Har precis börjat med pluggandet men än så länge känns det inte helt kört i alla fall. Josefine svarar på gamla tentafrågor i etik och jag tar de i organisationsteori. Bra upplägg! Dessutom är etikarbetet nästan klart nu också. Bara lite fotnötter som ska in.

Har precis betalat räkningarna också, tack vare en oförtjänt fet lön från jobbet ser det inte alltför mörkt ut på den fronten heller. Men det är länge tills 25 juli när jag får en riktig lön nästa gång! Gäller att hushålla. Men det kliar i fingrarna efter den blåa klänningen från Forever21...men jag borde inte och jag ska inte heller. Jag har inte råd!!

Se vad vi åt till kvällsmat! Operation Töm frysen har börjat, så idag tinade vi upp räkor och gjorde räksallad. I morrn blir det currymarinerade kycklingfiléer på grillen! Köpte grillkol idag så nu jädrar ska det grillas! Sen har vi en fläskfilé och massa strömming kvar som vi måste äta upp. Så matkostnaden blir nog inte alltför hög de här sista två veckorna.


Räksallad med ägg, avocado och massa annat göttigt.

M: Ibland är livet som student mindre kul

Idag är det måndag. Redan när jag vaknade imorse visste jag att dagen skulle vara för lång. Men jag lyckades släpa mig iväg till skolan, endast för att det var obligatoriskt. Idag har vi haft grupparbete. Vi ska skriva egna frågor till tentan nästa onsdag ( ja vi skriver egna frågor). Eftersom ingen var speciellt intresserad blev det mest prat om allt annat och väldigt lite fokus på frågorna. Men vi skarapade ihop två st, inte tack vara mig måste tilläggas. Sen efter lunch hade vi PPU (personlig och professionell utveckling, tror jag) eftersom PPU inte är något vi får betyg i, är den största delen av klassen mindre intresserade av vad PPU-gubben säger.
Jag, Therese, Johanna och Mia satt längst ner i klassrummet som trotsiga tonåringar. Vi suckade och himlade med ögonen och viskade vuxna saker som:
"Jag dööör snart"
"Kan man dö av uttråkning"
"Tar det aldrig slut"

Inte nog med det, vi skrev häftig lappar, ritade samt vikte lappar till nya häftiga saker.

Slutsats:

Vi behöver sommarlov!



Therese provar en ny look



Jag utövade mina konstnärliga talanger med hjälp av Mia


S: Sofia-humor!

Måste bjuda på ett you tube-klipp innan jag lägger mig! Skrattar högt varje gång jag ser denna, en klassiker!!


Några japanska tjejer kollar på skräckisen The Ring och är hysteriskt rädda. Sedan blir det ännu bättre!


S: Tror jag är kär!

Jag säger bara Henrik Lundqvist.

Oj oj oj.



S: Campusfesten

Oj oj vad jag är pigg idag! Gick upp tio och drog med syrran på en promenad uppe runt Campus för att se på förödelsen från igår.
Gårdagen ja, det blev inte riktigt som jag tänkt mig men hade himla roligt ändå! Vi satt och förfestade ute i solen, så himla najs! Grillade ganska sent, vid åtta nio tror jag, vilket gjorde att jag blev mätt som bara den och inte orkade dricka så mycket mer vin efteråt. Alltså blev jag inte alls full. Vilket känns väldigt bra idag! Vid elva satt vi fortfarande kvar hemma och då fick vi höra att det var väldigt lite folk kvar uppe vid campus för att de flesta dragit vidare redan. Så då gick vi upp en sväng för att kolla. Och det var ASMYCKET folk! Folk överallt! Tog lite kort, men min kamera är inte bra på att ta bilder på kvällen när det är mörkt. Vi gick ett varv mellan husen och kollade. Folk hade dragit ut hela möblemang från de gemensamma köken och satt ute i soffor, fåtöljer och stolar. Vi såg tre polisbilar men de kunde nog inte göra så mycket mer än att bara titta på. Det var krossat glas överallt och allmänt skräpigt. Kände ingen som var däruppe, och hade jag gjort det hade jag aldrig hittat dem ändå. Moa var inte riktigt lika nykter som mig och syrran, men hon följde med ner med oss. Hon stannade vid dikeskanten för att ta av sig skorna som skavde. Helt plötsligt ser vi att hon bara försvinner. Hon hade vält ner i diket! Det var det roligaste jag sett nånsin!! Skyndade dit med kameran för att föreviga denna hysteriskt roliga händelse men hann inte innan hon kravlat sig upp. Synd, mycket synd...!

Nu har syrran precis åkt hem, och Moa och Erika ligger i varsinn soffa och kolla på Simpsons. Ska nog göra dem sällskap.

Här får ni lite bilder:


Söta Emelie från min klass har gått från brunett till blondin sen jag såg henne sist.


Erika var på G


Emelie satte upp mitt hår i en jättefin frisyr a'la Amy Winehouse


Enda bilden från Campusfesten där det syns något. Känner dock inte personen som så glatt poserade framför kameran.


Här ramlade Moa ner. Kommer gräma mig för resten av livet att jag inte hann med att ta kort med henne i diket!! Men Moa är nog ganska glad för det.


Moa med skorna i händerna i stället för på fötterna...


...vilket hon hade hela vägen hem.

S: Jag lever, har bara inte tid!

Syster är på väg hit för att festa med oss i kväll! Så är även Johanna. Och Erika. Och antagligen Emelie + 1. En grill har skänkts oss, tack Johannas mamma! Sju liter vin står i kylen, och syrran tar med tre liter till. Tio liter vin på fyra pers!! Tror inte allt går åt.
Våra sista kronor har spenderats på konsum. Vi köpte tändvätska, ost, potatissallad och dricka. Laxen ligger i marinad (två olika sorter ifall min honungsmarinad inte faller syster i smaken). Moa är i duschen. Solen lyser med sin frånvaro, jävla skit-yr.no! Men humöret är på topp ändå!!!

Just ja, jobbade igår också. Det var mycket, MYCKET lugnare än förra gången. Blev inte ens svett denna gång. Dricksen var inge att hurra för, 24 kr per skalle. Men glömde den när jag gick hem så det är skitsamma.

Nu ska jag nog ta ett glas vin och låtsas att solen skiner!



Vin vin vin!

S: Snart jobb

Nu ska jag snart gå ner till Bunkern. Igår var jag noll motiverad att jobba, men idag känns det helt okej! Gratis mat, dricka och godis sitter fint nu, när kylen ekar tomt och vi har tio kr  i matkassan. =)
Som tur är är vi tre som jobbar även idag fast jag antagligen inte räknas som ny nu när jag jobbat en gång förut. Inte en chans att jag hade klarat av att vara ensam i köket! Ska jobba ihop med Micke som jag jobbade med förra gången, och Camilla ur styrelsen om jag inte träffat förut. Det borde bli ganska lugnt idag tycker jag, för även om ölen bara kostar 20 kr är det mycket om man är luspank såhär tre dagar innan CSN-pengarna. Och i morgon är det som bekant campusfest så de flesta borde lägga krutet och de sista kronorna på alkohol tills i morrn i stället! 

Hej så länge!


S: Det blir bara bättre och bättre!

I morrn ska vi sitta ute i kvällssolen och dricka vin! 19 grader!!! Och sol!!!!



M: Det är synd om människorna

Då menar jag mest mig. Jag läser och läser men det börjar kännas som om det är fullt. Jag önskar att jag kunde ta bort lite onödig kunskap för att få plats med allt det nya.
Idag var biblioteket stängt(mitt andra hem), vilket jag tycker är fruktansvärt orättvist. Varför ska jag drabbas bara för att det råkar vara en röd dag? Som student är det inte längre viktigt med  helg  eftersom vi kan ha det lite när vi vill. Så nu i tentatider är det väldigt ovälkommet med  helg och varför är det bara 24 tim på ett dygn? Just nu skulle jag behöva minst 48!

Imorgon är mitt andra hem öppet igen. Jag tänker sitta där tills dom slänger ut mig vid åtta!

Over and out

S: Svar på kommentar

Har fått en del kommentarer på mitt inlägg om skönhetstävlingar. Svarar här för det blir för långt att skriva som en kommentar. Sedan tycker jag att det är en intressant debatt.


"Jag har inget behov av att stå i rampljuset"


Ändå skriver du en blogg om ditt liv som är öppen för allmänheten... Kanske det kan va så att tjejerna som är med i tävlingar heller inte har nått extremt behov MEN vill synas och höras precis som du. Lite ur tiden att skylta med sitt utseende i dagens Sverige dock där alla ska va lagom och lika, men hur ska vackra kvinnor/tjejer som faktiskt älskar att visa upp sig och är stolta över sitt utseende agera i dagen samhälle?


Svar:


Ja jag skriver en blogg som är öppen för allmänheten. De som läser min och Moas blogg är familj och vänner, och någon enstaka som hittar hit ändå. Jag skriver en blogg för att jag tycker det är roligt, och för att jag faktiskt är rätt bra på att skriva. Självklart vill jag ha läsare, annars skulle jag lika gärna kunna skriva i en dagbok med lås. Om du tycker att skriva en blogg är jämställt med att stå i rampljuset, så okej, men så ser inte jag på det.

Naturligtvis vill även jag få uppmärksamhet för sånt jag är bra på, men att få röster för en liten bild i tidningen tycker inte jag faller under den kategorin. Jag personligen skulle inte se det som en seger.


Och angående de vackra tjejerna som vill visa upp sitt utseende: Varför är det bara tjejer som har behov av att visa upp sig i skönhetstävlingar? (Visst finns det tävlingar även för män, men de är ganska få i jämförelse) Skulle det vara någon skillnad i våra gener? Det är tyvärr så att tjejer "fostras" av samhället att tro att man måste vara snygg för att duga. Pressen på killar är inte alls lika stor. Jag tror att de som ställer upp i skönhetstävlingar inte gör det för sin egen skull, för något slags självförverkligande, utan just för att få bekräftelse från andra. Och det tycker jag är tragiskt.


S: Sol sol sol!!

Kolla in vädret på lördag! Det blir campusfest!!!!!! =) Woho!!


S: Eddie HAR fått en ny kompis!

Eddie och Baileys kom jättebra överens! De har lekt både ute och inne, och nu ligger Eddie som en klubbad säl hos Moa i soffan och sover. Här kommer massa bilder!


S: Grupparbete, check!

Gjorde ett ryck och fick ihop en A4-sida till etikarbetet, vilket var precis vad vi skulle göra tills på månda när vi ska ses igen. Det är väl inte direkt det bästa jag skrivit någonsin, men det är något att utgå ifrån. Nu har vi en paus från pluggandet. Johanna har precis stuckit hem för att äta lunch, och sen när hon kommer tillbaka ska hon ha med sig Baileys! Hoppas Eddie och han kommer överens!!

Nu när jag är klar med grupparbetet är det dags att börja med det tråkigaste under hela terminen: tentaplugga i organisation och etik. Ni hör hur astråkigt det låter! Det ryser mig. Men det är bara att dra igång och göra allt för att klara tentan nästa fredag. Inge kul att ha en omtenta i mitten av augusti när huvudet bara är fyll av jobb, sommar och alkoholdimmiga minnen från Olssons brygga.

Lägger upp bilder sen på voffarna!

S: Skönhetstävlingar

Vad är grejen med tävlingar som Årets Charlotta och Jössefröjda? Man får se små bilder av olika sex tjejer, och med hjälp av dem ska man rösta på den man tycker förtjänar vinna titeln. Det står ingenting om vad de är för människor eller vad de står för. Det behövs ju i och för sig inte eftersom det enda vinsten består i är att stå på en scen, ta emot lite applåder, få en blombukett och sen åka runt ett varv i en cabriolet och visas upp. Tjejen som vinner får sina five minutes of fame.
Fattar inte att sådana tävlingar får förekomma, än mindre att föräldrar låter sina döttrar ställa upp. Det är en ren skönhetstävling, där det inte krävs ett jota innanför pannbenet på tjejerna, utan det enda som gäller är att vara snyggast på bild. Och att ha stor släkt. Jag kommer aldrig låta mina döttrar ställa upp på något liknande. Detta är objektifiering deluxe. Lucia tycker jag är snäppet bättre, för där ska tjejerna ha en talang. Men även där vinner den med störst släkt och vackrast yttre. Hur ska man kunna veta vem som sjunger bäst av en 3 x 4 cm stor bild i en tidning?

Nej, fram för en omröstning på ungdomar som faktiskt åstadkommit något i stället. Eller lägg ner hela skiten. Eller varför inte börja ha en omröstning på sex unga killar i stället? Sex bilder, sex namn. Inget mer. Inget "vad vill du bli i framtiden" och sånt tjafs. Sen ska folk få rösta på den som förtjänar titeln Årets Charlottenbergare, eller Årets Jössefröjd. Grejen är att jag tror att det skulle bli världens liv om det ens föreslogs en sådan tävling. "Inte ska vårt barnbarn ställa upp på sånt där fjolleri!", ojar sig Hulda 85 bast på Vågen. Nehej, varför inte? Om det är accepterat med skönhetstävlingar för 16-17-åriga tjejer, då borde det vara lika okej att ha killar som deltar?

S: Eddie ska få en kompis!

I morgon är det ju tydligen helgdag vilket innebär att biblioteket är stängt. Jag suger på att plugga hemma, det finns tusen grejer att göra i stället. Som idag t ex, då tänkte jag sätta mig och börja på etikarbetet. Måste få det klart så fort som möjligt så jag kan börja tentaplugga. Köket här hemma såg ut som en katastrof efter helgens fest: servetter och ballonger på bordet, extra stolar, massa påsar med pant och glas och massa disk på diskbänken. Så jag röjde upp i köket för att kunna sitta där och skriva. Fint blev det! Men blev såklart inge skrivande ändå, har bara läst lite om själva ämnet i boken och googlat lite.
Så till rubriken: Moas kompis Johanna kommer hit kl 11 i morrn för att plugga, och då ska hon ta med sig sin hund! Han heter Baileys och är i size med Eddie tydligen. Han kunde vara lite ettrig mot andra hanhundar men vad gör det, Eddie kan ju vara ettrig mot alla hundar! Hoppas de kommer överens, vore så kul för Eddie att få en kompis att leka med. Ryker de ihop får vi väl dela på dem helt enkelt. Hör bara: Eddie och Baileys. Baileys och Eddie. Låter det inte som en match made in heaven?? 

I ugnen står nu en potatisgratäng med kassler i, hoppas det blir gott för jag är ashungrig. Nu blir det extreme home makeover med de obligatoriska tårarna på slutet när familjen få se sitt nya vräkiga lyxhus, och sen Greys Anatomy med massa hunkiga läkare. En perfekt kväll helt enkelt! =)


Mmmm, potatisgratäng!
(Tänk Homer Simpson när ni uttalar det i huvudet)



Ett kök utan disk! I love it!!


I brist på riktiga hundkompisar brukar Eddie leka med en ananas

S: Greetings from Africa

Igår fick jag brev från mitt fadderbarn i Gambia! Och idag en uppdatering från Plan med nytagna bilder på honom. Han var tre när jag "skaffade" honom, nu är han åtta! Åren går fort. Har fått snart tio bilder på honom, vore kul att göra ett collage och sätta upp på väggen. Han får sitta på kylskåpet så länge!
Har inte skrivit brev till honom, Saasongme heter han förresten, på ett halvår, så nu fick  jag äntligen iväg ett brev med två bilder. Det går att maila och bifoga bilder på Plans hemsida, hur smidigt som helst! Har inte råd att skicka någon present till honom just nu, får bli i sommar när jag får riktig lön.

Nu ska jag till skolan och lämna in fem kopior av vårt arbete.

Hej så länge!

S: Stör mig!

Varför väntar en del gravida par inte vanliga barn? Har märkt att en del inte väntar barn som vanliga människor, gud nej, utan de väntar ett KÄRLEKSBARN. Skulle ett kärleksbarn vara lite mer önskat, lite bättre än oss vanliga svensson-kottar? Herregud, nästan så jag spyr. Alla barn kommer väl för helvete till av kärlek, en del av några väldigt få minuters kärlek, och en del av en längre tids kärlek.

Exempel på fenomenet Kärleksbarn:

"Amy Winehouses man väntar kärleksbarn med annan kvinna!"
"Vi väntar vårt första kärleksbarn"
(Linda Rosing ska sätta ännu en avkomma till världen)

Det blir extra roligt när man läser Wikipedias förklaring till ordet:
"Kärleksbarn betyder ursprungligen ett oplanerat barn eller oäkting."


S: Ny design!

Min syster har börjat blogga, hennes blogg hittar ni här. Hon tipsade mig om en sida där man kan välja olika stilmallar, så nu har jag ny design! Vad tycks?? Modifierade HTML-koden lite, för bakgrunden var mörkröd och texten vit. Har ingen aning om hur jag lyckades men nu är bakgrunden vit och texten svart i alla fall!

S: Krångel, plugg och sen andas ut

Skulle träffa Josefine kl tio i biblioteket, efter att ha klistrat ihop våra två arbeten till ett första utkast. Men det sket sig rätt rejält, för mitt jävla internet bara tvärslutade att fungera. Vilket gjorde att jag inte kunde plocka upp arbetet som J skickat på mailen. Stängde av datorn två gånger, startade om modemet, provade att reparera anslutning, diagnostisera anslutning, svor lite, suckade högt, men inget hjälpte. Ringde supporten och efter två samtal och lite mer omstarter av både modem och dator fungerade det igen. Kom iväg till bibblan lite efter tolv i stället.

Nu är arbetet klart, och jag är väl ganska nöjd, även om jag räknar med att vi får komplettera. Enligt Emma som gått samma kurs brukar läraren ge typ alla komplettering och även såga allt man skrivit och idiotförklara en på seminariet. Så jag vet vad jag har att vänta. Känns i alla fall som en stor sten fallit från mitt bröst med detta klart. Nu är det bara tre ännu tyngre stenar kvar att bära på!

Skrev ut alla övningsuppgifter och facit inför tentaplugg också. Med en sida kvar strejkade skrivarhelvetet igen. Nu måste jag köpa en magentafärgad patron, för att "bläcknivån är för låg för säker skrivardrift". 135 kr la jag ut på den gula, och kunde skriva ut ungefär 40 sidor. Kul, INTE. Men nu hoppas jag att jag slipper köpa nån förrän jag fått CSN-pengar. Tror inte jag behöver skriva ut nåt närmaste veckan.

Nu ska jag möta Moa som är på väg hem från skolan. Hejs hejs så länge!

M: Pause

Idag är jag duktig. Idag kom jag upp ur sängen vid sju och var på plats utanför biblioteket samtidigt som Johanna kl åtta. Vi sprang på Therese inne på biblioteket hon satt duktigt och läste Giddens och Cullberg. Senare kom Christin och gjorde oss sällskap. Nu börjar min stackars hjärna säga STOPP men jag struntar fullkomligt i vad hon vill, jag tänker stanna här tills dom slänger ut mig.J ohanna har gått hem en sväng men lovade komma tillbaka med mer böcker till mig. Jippi... Huvudvärken borde snart vara borta(har bett Johanna ta med piller hemmifrån) och då kan jag börja läsa igen.
Såå trött.
Såå omoitiverad.

Försökte prata med mamma men upptäckte att jag har svårt att tala i hela meningar. Hon tyckte nog att jag var otroligt tråkig och konstig. Men jag behöver nog bara en kopp kaffe eller två. så blir jag normal igen.

Over and out


Kaffe med budskap elle förmaning beroende på humöret



Christin äter en välbalanserad kost
Och i bild även min välbalanserade kost: tuggummi, cola, juice , godis och kaffe


Ännu mer papper och böcker och datorer

S: Spådomar

Har glömt att berätta att jag blev "spådd" i helgen. En av de norska guttera skulle stajla genom att spå mig i handen. Jag misstänker att han lärt sig det tricket i The Game av Neil Strauss. För er som inte läst den boken handlar den kortfattat om hur man raggar på tjejer genom en massa knep, varav ett är att få tjejen intresserad genom att spå henne. Ett annat är att ge en komplimang följt av en diss, för att hon ska känna sig förorättad och bli intresserad, typ. Jag frågade honom om han läst The Game, vilket han självklart förnekade. Jag har läst den just för att känna igen såna typer! Mig ska ingen få ragga upp genom ett trick i en bok!

I alla fall. Han spådde min hand och såg att jag hade en lång och fin livslinje. Trevligt! Min "lycko"-linje var däremot kort, och även den som visar rikedomar i livet.

Slutsats: Jag kommer leva tills jag blir hundra, men vara jävligt olycklig och jävligt fattig.




S: Ge blod, ge liv!

Kom på i morse att det var idag jag skulle på koll på Claratappen för att bli blodgivare! Var ju med Erika dit i mars och ville på koll redan då, men vissa omständigheter gjorde att jag inte fick, utan fick en tid idag i stället.

Malin hette sköterskan som tog hand om mig och hon konstaterade direkt att jag var svårstucken, vilket jag redan visste. Efter en massa info, papper som skulle fyllas i hit och dit och blodtrycksmätning skulle hon provsticka mig och skicka mitt blod på analys så jag inte har HIV, syfilis eller nåt annat mindre trevligt. Men det gick inte att sticka mig i nån av armarna. Jag har för små blodkärl och de som kändes möjligt stickbara rullade bara undan. Så min karriär som blodgivare är över innan den ens har börjat. Fick i alla fall gratis fika innan jag åkte hem, och ascoola kompresser med en jävla massa tejp runt på båda armarna där hon stuckit mig. Känns så surt att jag inte får ge blod, när jag vill! Men varje besök får inte ta mer än 15 minuter och det funkar ju inte att krångla som satan varje gång för att till slut hitta ett blodkärl där blodet rinner ut assakta. Det är ändå 4,5 dl som ska ut.

Men ni andra med normala blodådror, ni kan bli blodgivare! Det enda som krävs är att man inte har en massa konstiga sjukdomar, betalar eller tar betalt för sex, inte injicerar droger eller pippar runt och att man känner sig allmänt frisk vid blodgivningstillfället. HUr lätt som helst!! Det behövs alltid fler blodgivare, och man ger bara fyra gånger per år om man är kille och tre gånger om man är tjej. Man får 50 kr per gång i form av ett Paus presentkort eller prylar.

Är man inte väldigt stickrädd och är godkänd enligt den korta hälsodeklarationen man fyller i, ser jag ingen anledning att INTE bli blodgivare. Om du blir sjuk och behöver en blodtransfusion vill du gärna att det finns blod till dig, eller hur? Samma sak när det gäller organdonation: kommer du i den sitsen att du behöver ett nytt organ för att överleva vill du självklart ha ett. Därför tycker jag att alla borde ta ställning och bli organdonatorer. Talar man om för sina anhöriga hur man vill ha det behöver inte de ta ställning i en svår situation. Jag vill självklart ha ett friskt organ om jag behöver det, därför är det lika självklart att jag donerar mina organ om jag själv inte längre har nytta av dem. Det hoppas jag att mina nära och kära vet vid det här laget.

Nu ska jag återgå till Pretty Woman. Har kört fast i ekonomistyrningen så jag har lagt ner det för idag. Har ju ända tills kl 12 på onsdag på mig!

 

Coolt va! Och jag fick på BÅDA armarna!

M: Sorgen är som pärlemor

Idag har jag varit på föreläsning. Till en början var den helt ok, mycket om döden dock, det är ju inte så upplyftande. Sen skulle vi se på film. Film är ju kul tänkte jag, trevligt med ett litet avbrott. Men det visade sig vara en frukansvärd upplevelse. Det pratades om hur man ska hantera sorg speciellt andras. Det kan iochförsig vara bra att veta. Men alla överdrev sitt artikulerade i allt dom sa väldigt flitigt. Jag tror aldrig jag har varit så irriterad på människor någon gång. Sen kom slutet, jag slutatde lyssna långt tidigare men människan kläcker ut sig någonting om att sorg och pärlor är lika.
Typ:

"En pärla blir till genom att musslan (trodde det var ostron som gjorde pärlor)går sönder och det kommer sand i musslan(han kan ha sagt någont om att det var skalet som trängde ner i köttet) och att det genomlångtid plir en pärla och bla bla vi måste låta oss vara trasiga för att bli pärlor.

Detta är nog inte exakt vad han sa men det är i närheten.




Vi blir pärlor om vi låter oss sörja 


PS. Tack mamma, mitt sörjande konto är nu av pärlemor:)

S: Sista rycket

Gissa när jag har lektion nästa gång? På måndag. Inte i morrn, utan måndag nästa vecka!! Är alltså ledig hela veckan. Gött att slippa passa tider. Men kan tyvärr inte bara ligga i solen och lata mig. Mitt uppskjutande av plugg straffar sig nu. Här är mina planer fram tills sommarlovet:

Måndag och tisdag: jag och Josefine ska skriva klart arbetet i ekonomistyrning
Onsdag: Lämna in arbetet kl 12, sen träffa Johanna, Ida och Bea för att diskutera ett grupparbete i etik. Vet inte hur vi ska hinna med att göra detta arbete faktiskt.
Torsdag och fredag: tentaplugg, fredag kväll ska jag jobba på Bunkern
Lördag: Campusfest
Söndag: Troligtvis bakfull
Måndag: Ekonomistyrning och sen tentaplugg
Tisdag: Seminarie och tentaplugg
Ondag: Sista lektionen i organisationsteori innan tentan
Torsdag: Tentaplugg 
Fredag: Tenta i organisation och etik
Lördag: Bryggan har premiär. Har jag verkligen tid att gå dit?? Troligtvis inte.
Söndag - Torsdag: Tentaplugg i ekonomistyrning dygnet runt. Etikarbete?
Fredag 5 juni: Etikarbetet ska lämnas in. Tenta i ekonomistyrning.
 
Sommarlov!!! En vecka, sedan jobb resten av sommaren. Men det ska bli skoj!

S: Lite partypics

Mår helt fantastiskt bra idag. Men var ju inte så aspackad igår heller direkt, känns väldigt skönt idag. Har inte en endaste liten anledning att ha ångest, hur gött som helst!! Och idag MÅSTE jag plugga lite, så då underlättar det att man är pigg. Känns som att vi kommer få komplettering på vårt arbete, vi är inte riktigt lika seriösa som de andra grupperna som skriver sammanfattningar och allt möjligt tjafs som inte måste vara med.
Har fått sms av plastikkirurgen från igår, sköter jag mina kort rätt kanske jag får ett par nya boobs helt gratis! =) (obs, ironi)

Här kommer lite bilder från igår
(Min kamera är helt kass, seg så innihelvete och tar väldigt ofta suddiga bilder. Anna, önskar mig en ny i födelsedagspresent!!)


Magnus, Malin och Björn


Johanna, Björn och Anna


Martin, Magnus och CG


Kommer inte ihåg vad hon heter, Christer och Pernilla


Christin fick såpbubblor av Bibbi


Bibbi, som jag gick på Harrys med.


Stefan gillar singstar.

S: En nykter fest

Jag och Moa skulle som bekant husera Christins 33-årskalas i vår lägenhet ikväll. Nyktra skulle vi vara också, för att vi är nästintill panka båda två. Jag fick ett glas vin av en kille på festen, och Christin hade en BiB vitt till gästerna, så den nyktra kvällen blev ett minne blott. Inte för att jag blev så jättefull, men lite gravt salongsberusad kanske. Festen var trevlig, träffade en jättehärlig tjej som hette Bibbi. Blev allt lite sugen på att gå på krogen efter några glas vin så jag och Bibbi drog in till stan. Christin var en perfekt chaufför, tredje turen in till stan. Tänkte gå på Blue Moon Bar men det var typ Arvikamartenskö så det sket sig rätt rejält. Vi gick ett varv förbi alla krogar och jag förundrades över vilket enormt utbud det finns jämfört med i Arvika. Vi gick liksom och valde mellan flera olika. Flera olika!!! Inte bara ett ställe!!
- Glada Ankan? Okej! Men där var det kö. - Vi tar Harrys då. - Visst! Och där träffade vi två norrmän, en plastikkirurg (hahahaha!!! trodde bara sånt hände på film!!) och en golvläggare. Lite mer normalt yrke. De bjöd på öl och trevligt sällskap. Sen tog vi bussen hem. Trodde bussarna till Kronoparken gick 2.10 och 3.10, ganska kassa tider. Men det gjorde dom inte, eller jo, kl 2.10 går en men sen går det två stycken kl 2.30. Det är ju perfekt!!! 20 kr hem i stället för 150 kr för taxi!! I love it.

Nu är jag hemma och svullar i mig rester av smörgåstårtan som Christin gjort. Det är leverpastej i men av nån konstig anledning skulle jag inte kunna bry mig mindre just nu. Det är ju mat!! Mmmmm!
Moa sover och jag ska följa hennes exempel snart. Blir nog ingen springtur i morrn. Men förhoppningsvis lite plugg för min del, ska liksom vara klar med arbetet kl 12.00 på onsdag.

Natti natti
(bilder kommer nog i morrn)

M: Party

Idag ska Christin ha födelsedagsfest här hemma hos mig. Jag försöker verkligen komma i party stämmning men det går dåligt. Jag är mest täppt och trött. Men om jag trycker i mig lite antihistaminer så ska det nog gå bra. Nu tänker jag ligga här på soffan ett tag till, sen får jag städa lite och göramig festfin. Hur det nu ska gå till.

Over and out


M: Var dag har nog av sin plåga.

Mår fortfarande skit. Men nu har jag sovit lite men är lika irriterad ändå. Det är en väldig tur att jag är ensam hemma annars hade nog Sofia slängt ut mig nu. Allt jag vill göra är och sova, men det går inte eftersom jag har vissa andningbesvär och min BFF(kortisonnässpray) är slut.
Hoppas på en bättre dag imorgon om inte får jag väl gå och gömma mig någonstans när Christin med gäster kommer. Men jag har ju smörgåstårta att se fram emot.
Nu ska jag återgår till soffan och mitt sura humör!

Over and out



Ett gammalt bergtroll



Det lider allt emot kvälls nu,
och det är allt mörk svart natt snart,
jag skulle allt dra till fjälls nu,
men här i daln är det allt bra rart.

På fjällets vidd där all storm snor
är det så ödsligt och tomt och kallt,
det är så trevsamt där folk bor,
och i en dal är så skönt grönt allt.

Och tänk den fagra prinsessan,
som gick förbi här i jåns
och hade lengult om hjässan,
hon vore allt mat för måns.

Det andra småbyket viker
och pekar finger från långt tryggt håll,
det flyr ur vägen och skriker:
tvi vale för stort styggt troll!

Men hon var vänögd och mildögd
och såg milt på mig, gamle klumpkloss.
fast jag är ondögd och vildögd
och allt vänt flyktar bort från oss.

Jag ville klapp'na och kyss'na,
fast jag har allt en för ful trut,
jag ville vagg'na och vyss'na
och säga: tu lu, lilla sötsnut!

Och i en säck vill jag stopp'na
och ta'na med hem till julmat,
och se'n så äter jag opp'na,
fint lagad på guldfat.

Men hum, hum, jag är allt bra dum,
vem skulle sen titta milt och gott,
en tocken dumjöns jag är, hum, hum,
ett tocke dumt huvud jag fått.

Det kristenbarnet får vara,
för vi troll, vi är troll, vi,
och äta opp'na, den rara,
kan en väl knappt låta bli.

Men nog så vill en väl gråta,
när en är ensam och ond och dum,
fast litet lär det väl båta,
jag får väl allt frumla hem nu, hum, hum.

Gustaf Fröding


S: Mätt som en sprätt

Blev inge bloggande för mig igår, hade inte tid. Erik kom på besök i går eftermiddag med en bag in box vin till oss. =) Vi satte oss ute på baksidan och vips! så kom solen fram. Vitt vin i kvällssolen, det var riktigt najs. Det rann ner som vatten. Sedan lagade vi mat, örtkryddade köttbullar i tomatsås med klyftpotatis. Och ännu mera vin till det. Spelade guitar hero och sjöng sing star, sen tog jag årets första fästing på en hysteriskt rädd Eddie. Eftersom jag skulle ta med Erik till skolan idag på studiebesök klockan nio gick jag och la mig vi halv ett. Moa och Erik satt uppe längre. När klockan ringde i morse var jag inte så sugen på att öppna ögonen alls, och jag misstänkte att inte Erik var så pigg heller. Moa började åtta men hon låg också kvar i sängen. Så det blev en sovmorgon i stället, och nu har vi precis svullat i oss en enorm brunch bestående av äggröra, bacon, scones med ost och marmelad och hallon- och blåbärssmoothie. Måste ju visa Erik hur bra vi är på att laga god mat! Nu är jag så mätt så jag orkar knappt skriva ett blogginlägg, än mindre vara fyndig.

Vi hade intressanta diskussioner när vi åt, som t ex hur kärleken mellan King Kong och hans lilla blonda tjej skulle ha funkat om han inte hade blivit dödad. Han kanske ville bo i djungeln medan hon är en storstadstjej. Och tänk om de skulle ha intimt umgänge! Hon lär ju spricka som en överkokt julkorv, var Eriks teori. King Kongs organ lär ju vara större än hela hon. Och hur det skulle vara om Leif Loket Olsson skulle vara Sveriges modeikon nummer 1, med en stor modeblogg. "Leif Loket Olsson - Mannen bakom dubbelhakorna" skulle bloggen heta. Intressant tanske.

Nu ska vi smälta maten framför tv:n. Erik fann Dr Snuggles så jag får väl kolla på det. Vi ska åka till Arvika om en timme ungefär, det blir grilla hos Peter i kväll och jobb i morrn. Ska jobba med Janne, det ska bli kul för det var skitlängesen! Åker tillbaks till Kd efter jobbet för Christin ska ha sitt födelsedagskalas här på lördagkväll.

Over and out

M: ARG

Jag är arg. Eller arg kan vara fel. Jag kan inte sova! Jag vill döda närmasre person som jag ser. Stackars Sofia! JÄVLA POLLENHELVETE!!!!!!!!!


S: Jobbiga ha-begär igen

Åh, jag har hittat världens bästa webshop,  Forever21!!! Så otroligt billigt, tänk er klänningar för 150-200 kr! Till och med en student skulle ha råd i början av CSN-pengarna!
Nu, just NU saknar jag min gamla Richardsonslön. För en tusenlapp skulle man ju få fem, sex klänningar! Tror inte frakten är så dyr.
Kolla in den här klänningen:



Kostar bara 200 kr!! Vet inte hur kvaliten är med för det priset räcker det att den håller för en kväll!!




S: Woho!

Mötte Josefine på biblioteket för lite grupparbete. Det blev mycket prat om bloggar, knark, begravningar och mord. Skrev åtta rader om benchmarking, Josefine skrev fyra rader om internreovisning. Vi är så effektiva!!
Josefine var tvungen att dra lite innan tolv för hon skulle till Kristinehamn på anställningsintervju. Hon har sökt jobb som truckförare, hoppas hoppas hon får det! Alternativet är att läsa en sommarkurs i statistik, kan inte tänka mig något tråkigare.

Solen skiner idag, det blåser inte alls så mycket som igår och det är till och med ganska varmt! Ska plugga lite nu så jag kan lägga mig i solsängen när solen kommer på baksidan vid fyratiden. Jag känner mig motiverad! Woho!!


S: Happy happy!

Skippar etiken klockan åtta i morrn och kör grupparbete med Josefine klockan tio i stället. Jag fick lite gjort idag men inte så mycket som jag hade tänkt. Det är så förbannat tråkigt det vi håller på med! Vi ska välja ut några formella styrmedel som två olika företag ska använda sig av. Har skrivit om benchmarking idag, goddag yxskaft liksom. Kommer garanterat aldrig ha nytta av detta. Men, som jag skrev igår: bara att härda ut och sen börja med en roligare utbildning till hösten i stället! Nästan så jag längtar, miljövetenskap tycker jag ska bli så himla intressant! Tur att jag har såpass bra betyg att jag vet att jag kommer in, jobbigt att vara nervös inför antagningsbeskedet. Tack Sofia 16-18 år för att du fixade gymnasiet så bra! =)

Och ja, jag är på mycket bättre humör nu!


Soon to be trädkramare och miljömupp!

S: Helvetesjävlaskit!

Har en ovana att inte stänga skåpluckorna efter mig när jag rotat runt i skåpen här hemma. Nu fick jag mitt straff, för PANG sa det så så gick jag in i luckan på överskåpet och slog i tinningen så in i helvete i hörnet på skåpluckehelvetet. Jävlar vad ont det gjorde, och jag blev tvärförbannad! Slog igen skiten men den smällde inte igen så hårt som jag ville.
När jag slår mig på saker, går in i bordshörn och snubblar har jag en tendens att vilja ge igen på objektet i fråga, så att det ska få lika ont som jag fick. Jag slår näven i bordet, sparkar till det jag snubblat på och skriker långa ramsor med svärord. Jag hämnas! På ett dött ting! Men det känns lite bättre efteråt i alla fall.
Mitt humör just nu är inte på topp. Jag är godissugen som FAN, ont i magen av mensvärk, det är SKITKALLT ute, det blåser ASMYCKET, bara skit på tv, fast det borde jag inte ens veta eftersom jag ska skriva på ett jävla "case" som det så fult kallas på universitetet, dagen går långsamt och skrivaren funkar inte eftersom det är slut på ALLA fyra färger och den vägrar skriva ut i bara svart för att "bläcknivån är för låg för säker skrivardrift". HAHAHAHAHAHA det var det dummaste jag hört, det är bara de penningkåta utsugarna på HewlettPackard som vill tvinga mig köpa färgpatroner fast jag inte behöver .... ja, det var väl allt jag irriterar mig på för stunden.


Det är fler än jag som är på dåligt humör...

S: Sommarjobb

Chefen ringde nyss. Hade själv tänkt att ringa honom denna veckan och höra när jag ska börja jobba i sommar. Precis som jag misstänkte har han inte behov av mig förrän efter midsommar. Det är då mina kollegor börjar gå på semester, så före dess är de redan full styrka och då behöver de ingen extra. Chefen skulle se om han kunde lägga nån semestervecka före midsommar, i så fall får ju jag jobba. Och jag sa att jag kan hoppa in direkt nån är sjuk eller vill vara ledig. Så jag är nästan säker på att jag får jobba nån enstaka dag, men ändå! Självklart vill jag helst börja jobba heltid direkt efter sista tentan som är 5 juni. Vill ju tjäna pengar!! Om jag inte jobbar nåt före midsommar kommer jag få i runda slängar 0 kr i lön i slutet av juni. Trevligt! Och sista CSN-utbetalningen, som vi får 25 maj, är bara på 5000 kr. Får i alla fall semesterersättning plus lön för tre lördagar då också. Men ändå, det blir inte alltför fett att leva på i TVÅ MÅNADER!!! Tur att festivalbiljetten är fixad redan! Jag kan ju inte tvinga dem att låta mig jobba när jag inte behövs. Personal kostar ju pengar, det fattar vem som helst. Kan vara nöjd att jag ens har ett sommarjobb, det är inte alla som har det.

Fast mitt största problem är inte pengarna, utan hur jag ska härda ut i dryga två veckor utan ett skit att göra! Två veckors ledigt!!! När ingen annan är ledig! Ska jag bo i Karlstad eller hos syrran? Kommer ju inte ha råd att betala henne någon hyra. Jag kan ju knappast shoppa på min lediga tid, inte fika heller. Här i Kd har jag i alla fall en uteplats med kvällssol. Men inget sällskap, om nu Moa får jobb i Stockholm. Jag kommer klättra på väggarna!

Aktiviteter som är gratis som jag kan sysselsätta mig med:
  - Promenera med Eddie
  - Jogga med Eddie
  - Sola (om det nu är fint i början av juni, det finns ju en anledning till att alla vill ha sen semester)
  - Fönstershoppa (fast jag blir bara deprimerad när jag ser massa grejer jag vill ha men inte kan köpa. Vi hoppar den)
  - Låna böcker på bibblan och läsa
  - Plugga till omtentan i organisationsteori (räknar med att inte klara den och då har jag omtenta i augusti)

Mer förslag någon??

Blogg


M: Kanske skulle ge upp nu

Det har klagats på min stavning, på mina "ickemellanslag". på min "förmångamellanslag" så jag funderar på om jag kanske ska ge upp hela bloggandet och låta Sofia sköta detta själv.

bOrdde kanse starrta än ägen blog derjag kann skriva somm jag vil...
hmm tål att tänkas på!!!


,

M: En tanke

Om Arne bara blir större och större för varje gång Sofia dödar honom, så kanske han snart är så här stor:



Då hjälper inte ens Sofias superdammsugare.

S: Ännu ett klagomail

Skulle ju få mina pengar insatta i fredags senast, för returen på klänningen. Tror ni jag fått det eller??? Rätt gissat, NEJ det har jag inte. Skickade ytterligare ett mail till kukskaften:

"Ni skulle betala in mina pengar i fredags, idag är det MÅNDAG och inga pengar har kommit in på mitt konto. Men det är klart, ni har ju bara haft sen februari på er och alla vet ju hur långsamt det går att för över pengar över internet!"

S: Arnes bror var på besök!

Kommer ni ihåg Moas lyckliga inlägg om spindeln Arne? Och att jag lejde en mördare som lekte ihjäl Arne och spottade ut honom på mattan i vardagsrummet?

Nu har jag träffat Arnes storebror. Och dammsugit upp honom. Spindlar dör ju av suget när de åker in i dammsugaren, så det finns inte en chans att han kryper ut igen, och jag dammsög i tio minuter efteråt också så det skulle lägga sig ett tjockt lager med damm över Arnes döda bror i påsen. Moa säger att de inte alls dör, och att hon har varit med om att de kryper ut igen genom slangen. Det kan ju inte stämma heller!! Eller hur? Jag har dammsugit upp massa spindlar och INGEN har kommit ut igen. Såna som säger sånt vill bara skrämmas. Det finns ingen sanning i det påståendet. Möjligtvis att det kan hända om man har en riktigt kass dammsugare, t ex en från Konsum, Rusta, Ö&B eller Hemma. Men en redig Richardsons-såld Electrolux suger ju så förbannat bra att de dör på en gång.


(Tänkte lägga upp en spindelbild men det ryser mig av olust bara av att skriva det här inlägget och tänka på spindlar över huvud taget. Pappa berättade om när han klättrade ner i en avloppsbrunn nyligen för att plocka upp syrrans katt som irrat bort sig där nere. Det var stooora spindlar där sa han. Såna med både stor kropp och tjocka ben. BLANKA ben. Usch, nu fick jag gåshud igen. Ni får klara er utan en bild, googla själva om det är så viktigt)

S: Mina projekt

Jag är en person som ofta kommer på att jag vill förändra mitt liv. Det kan vara små saker, och det kan vara större saker. Jag blir helt uppfylld av tanken, och känner "Det här är SÅ rätt! Det här ska jag göra". Ibland blir det skit av alltihop, men ibland genomför jag faktiskt de förändringar jag bestämt. Jag är en allt eller inget-person, och går helt upp i uppgiften för att klara den. Ett tag i alla fall!

Exempel på mina icke genomförda nycker:

  - Jag kom på att jag ville börja måla tavlor för nåt år sedan. Hur svårt kan det vara, liksom? resonerade jag. Jag beställde några målardukar, en palett och massa oljefärger och penslar för en tusenlapp på nätet. När grejerna kom satte jag igång direkt. Hade kollat upp ett motiv på internet som jag tyckte var snyggt, som jag ville måla. Det gick rätt så bra, tills jag hade målat figuren i mitten blå, och sen skulle göra några gula fält mitt i. Resultatet blev ju självklart grönt, inte gult. Oljefärg tar oändligt lång tid att torka, och jag hade inte tålamod att vänta i fyra veckor tills den blåa färgen var torr och sen måla gult. Det fick bli grönt, sen åkte grejerna in i garderoben och användes aldrig igen.

  - Jag och en killkompis kom på att vi skulle resa ihop, till Brasilien. Vi bestämde oss för att söka jobb i Norge, typ rensa fisk och såna där slitjobb. Vi skulle bara jobba och jobba och spara massa pengar, sen dra ner till Brasilien i februari under karnevalen. Han var inte lika aktiv som mig vad gällde jobbsökandet, så jag sökte massa jobb åt oss båda. Tror inte jag fann något fiskrensjobb men däremot sökte jag jobb som fårslaktare. Typ "jag älskar att döda ulliga får!!"
Vi fick inget jobb, och allt rann ut i sanden när jag fick pojkvän.

  - Jag och Josefin bestämde att vi skulle spara en jävla massa pengar och dra till Australien (tyckte jag) eller Nya Zeeland (tyckte hon) och jobba ett år. Vi gjorde upp en sparplan och beställde broschyrer. Allt rann ut i sanden då jag skaffade Eddie.

Sen finns det faktiskt några grejer jag genomfört! T ex beslutet att sluta en fast tjänst och börja plugga. Att sluta vara en soffpotatis och börja träna. Samma dag som jag bestämt mig blev jag med en kollega på ett spinningpass, och efter det blev jag medlem. Var riktigt duktig ett tag, tränade på Hälsokompaniet upp till fem gånger i veckan. Men motivationen gick upp och ner, och nu är all träning jag gör typ jogging och lite sit ups, armhävningar och såna grejer. Allt för sällan, men jobbar på det! I sommar, oj oj oj,  ska jag vara duktig! Ska ta en joggingrunda med Eddie i styckåsskogen, helst varje dag!
Jag gjorde slut på ett flera år långt förhållande, inte för att kärleken tog slut utan för att jag inte mådde bra av förhållandet. Ett annat mindre men ack så viktigt beslut just då: Att glömma en kille som det aldrig blev nåt seriöst med. Det funkade skitbra, och jag kände mig så lättad när jag äntligen bestämt mig.
Sen har vi ju mina dieter: Att äta enligt GI-metoden (varade en månad i alla fall), LCHF-metoden (två veckor), inge godis (snart sex veckor).

Och nu till mitt senaste projekt! Bestämde i morse att jag ska spara så mycket pengar som möjligt i sommar och sen åka på en resa till hösten. Vet inte vart, vet inte med vem, men en vecka i solen vore skönt efter att ha jobbat en hel sommar. Har inte ett öre på banken och kommer väl inte kunna lägga undan några större summor men en veckas charter ska jag allt skrapa ihop till. Azorerna vore nåt! Otroligt fin natur och vita stränder. Eller Santorini i Grekland!
Nån som vill med? =)



Azorerna

S: Söndagsfilosofi

Gjorde typ inget vettigt igår, bläddrade lite i kursboken bara och insåg att jag fattar mindre och mindre ju mer jag läser. Sorgligt men sant. Kom på en del grejer igår, för i brist på andra saker att göra tänker jag så att hjärnan knakar (vilket töntigt uttryck, hjärnan knakar ju inte heller!!).

  - Varför vill Eddie alltid gå tio cm längre än kopplet räcker? Han hittar alltid något superintressant preciiis utanför hans räckvidd som gör att han drar som bara den. Hade kopplet varit tio cm kortare, hade den superintressanta fläcken varit precis där han står nu! 

  - Varför ska jag fortsätta med ekonomi i höst? Jag har kommit på att anledningen till att det är så svårt att komma i gång och plugga är för att jag tycker det är så SATANS OINTRESSANT. Den här kunskapen går inte att använda i vardagen. Då blir det himla svårt för mig att ta mig i kragen och börja läsa, när jag inte tycker det är intressant över huvud taget och det inte heller kommer hjälpa mig vinna i TP. Fick nästan en uppenbarelse igår, typ "du ska inte läsa mer ekonomi, för du tycker inte det är roligt". Aha! liksom, har inte fattat det förrän nu. Trodde bara jag var den sämsta, minst motiverade studenten nånsin. Så nu har jag bestämt att det blir miljövetenskap till hösten. Woho! Gött med ett beslut!

  - Varför ska man hålla på och tråna efter någon som inte vill ha mig? Nu, precis NU har jag slutat med det. Nån stolthet har jag i kroppen. Sen tror jag det är dags att använda mig av min singelfrihet. Varför lever jag som en jävla nunna när jag inte behöver?? Ut och ha lite kul för helvete! Skärpning ska ske.

  - Varför är det så himla svårt att hålla sig vaken på föreläsningarna? Etiken tycker jag är skitintressant men ändå sitter jag där och blinkar och blinkar.

Och en sista fråga, som jag kom på nu:

  - Varför gjorde jag gröt till frukost idag när jag inte var sugen??? Smakar blä.

M: Re: Kors i taket

Vill bara tala om att jag inte sovit hela tiden utan sen kl nio har jag vaknat typ varje timme. Sett lite på tv ( tack TV4-anytime) somnat ,mått som jag förtjänat osv...




Nu ska jag snart gå och lägga mig
Har inga värre förhoppningar på att jag ska klara och sova
men men försöka duger

S: Kors i taket!

Moa har gått upp!! Detta under skedde kl 17.15.

S: Söndag

Så var det söndag igen då, inte min favvisdag direkt. Sov länge (typ elva, halv tolv), har promenerat i skogen med vilddjuret i en och en halv timme, ätit en halv ananas och nu har jag inga ursäkter kvar för att inte sätta mig och läsa lite ekonomistyrning.

Vad gör Moa då? Jo, HON SOVER!!! Klockan är fyra på eftermiddagen och hon har inte gått upp än!! Måste ha varit ett jäkla fylleslag igår.

M: ....

Nu har jag kommit hem! JAG blev nekad att komma in! Tyckte jag var hur nykter och fin som helst, men tydligen tyckte inte dom på Glada Ankan det. När jag satt och väntade på bussen märkte jag att dom nog hade rätt! Om det inte hade varit för Johanna hade jag nog somnat på bänken vid bussen (45 min tll avgång). Det gick  bra, 45 min och en tunnbrödrulle senare så känner jag mig nästan som en människa igen! 
Jävla Erika och hennes groggar!!


File:Värmlandstrafik buss.JPG

S: Hemma igen!

Så var man hemma igen efter ett dygn i Arvika. Hade INTE tänkt gå ut igår men köpte en vinare för att hålla syster sällskap innan hon skulle ut. Erik och Peter var med också. När det blev dags för utgång för syster kände jag att det känns ju vääldigt onödigt att bara gå och lägga sig efter en flaska vin! Så jag blev med ner och gick på the roof. Var inte där länge, men träffade en som jag snackade med himla länge på hemvägen så jag kom hem efter syrran. Kom i säng halv tre, lite fullare än jag hade tänkt från början. Vaknade sju, SJU!! och kunde inte somna om på bra länge. Självklart somnade jag lagom tills klockan ringde och var som en klubbad säl. Men jag tog mig upp i alla fall, packade mina grejer och drog till jobbet. Fick mat av mamsen efteråt, sen åkte jag hem.

Nu har jag ensam hemma-myskväll, för Moa är på klassfest. La mig bekvämt tillrätta i soffan för att se på Robinson, men somnade mitt i och vaknade lagom till örådet. Nu har jag kollat på The Butterfly Effect. Har sett den förut och tyckte den var himla bra, men när det där puckot tog Adams hund och stoppade den i en säck bytte jag kanal. Klarar inte av att se när djur blir plågade, det gör ont i hela mig. Tycker kanske inte det är så jätteskoj att se när människor blir skjutna eller torterade heller, men på nåt sätt känns det inte lika hemskt. En hund är mycket mer försvarslös, och den fattar ju ingenting om varför den får stryk eller blir slagen. En människa kan man åtminstone förklara för varför, och trösta med ord. En hund blir bara mentalt skadad för livet, och det går inte direkt att krama en hund och säga "Det blir allt bra ska du se. Den där ungjäveln som sparkade av ditt ben har haft en taskig barndom förstår du".

Blir nog en tidig kväll känns det som, är lite tomt utan Moa faktiskt. Var ute på uteplatsen förut och det prasslade skrämmande från alla håll. Skrämmer upp mig själv som satan ibland när jag är själv. När jag hade sett The Grudge (den hemskaste skräckisen jag nånsin sett) fick jag för mig att den där japanska bruden skulle komma hasande i hallen, förbi mitt sovrum när jag låg försvarslös i sängen. Och när jag sett nåt Arkiv X avsnitt med en psycho unge utan ben som tog sig fram på skateboard kunde jag få för mig att han skulle börja jaga mig och komma i kapp när jag var ute och gick. Och efter att jag sett ett MacGyver-avsnitt där en kvinna åldrades från ung till gammal, och blev vithårig och döende jättesnabbt på grund av nåt gift hon fått i sig, var jag helt säker på att hon fanns under vattnet när jag badade i sjön och att hon skulle dra ner mig underifrån. Har fortfarande väldigt svårt för att simma där det är djupt, nästan så jag känner en knotig hand med vassa klo-liknande naglar ta tag om min ena vrist och dra ner mig under vattnet... Om jag simmar en bit ut och börjar tänka på henne, kan jag nästan få panik och börja sprattla som satan i benen för att hon inte ska kunna ta tag i dem, och simma fort som bara den in till land. Och jag är snart 24 år, det var säkert 15 år sen jag såg det där avsnittet. Har i alla fall slutat tro att hon bor under min säng, vilket jag också gjorde under några år efteråt!





Nu ska jag tänka happy tankar, på blomsterängar, mjukglass och varma sommarkvällar så jag orkar somna!

M: Det började bra

Imorse ringde Emelie och väckte mig kl tio vi pratade betyg och andra skolrelaterade saker. Sen kom Sofia och drog mig upp ur sängen. För vi skulle ut och springa (gå fort,typ) i skogen eftersom vi blivit lata igen. Vi kom hem, åt frukost och sen ingen mer. Tanken var att jag skulle läsa i min nya Sociologibok men det verkar inte gå så bra. Nu har jag suttit framför datorn i två timmar istället. Får nog skärpa mig nu och göra något vettigt.


S: Godnatt


S: Om min mormor

I morgon är det ett år sedan min mormor dog. Runt kl fem på morgonen den 8 maj ringde mamma till mig, och jag fattade direkt att det var över.
Mormor låg på sjukhus större delen av 2008 fram tills hon dog i maj. När vi fattade att det inte skulle vända och bli bättre satt vi och vakade. Mamma, morfar och moster var där dygnet runt, har för mig att det var i två veckor, eller kanske en och en halv. Man glömmer så fort. Jag var också där så mycket jag kunde, efter jobbet. Hon vaknade ibland och var vilsen och hade ångest. Den sista tiden hade vårdpersonalen nog med vett att ge henne smärtstillande och något som gjorde att hon sov. Det var så rofyllt på något vis, sista dagarna. Vi bara satt och väntade och lyssnade på hennes andetag. För mig kändes det bra att vara där. För mormors skull naturligvis, men även som stöd för mamma och morfar, men mest mamma. Jag satt hellre där och kände att jag var till någon nytta, i stället för att sitta hemma och inte veta vad som hände. Jag tycker om att göra saker fysiskt. Jag borstade hennes hår och höll hennes hand. Jag har svårt för att bara sitta still.

Jag hade bett mamma ringa om det skedde någon förändring, när som helst på dygnet. Så när hon ringde på min mobil tidigt på morgonen förstod jag. Jag klädde på mig och Mårten kom och hämtade mig. Vi fick fika av personalen, morfar, mamma, moster och jag. Mamma hade ringt min syster, och moster hade talat om för mina kusiner. Ingen av dem ville komma till sjukhuset och säga hejdå. Det är ett val man gör själv, och man ska inte tvinga sig till något man inte vill. Det är inte alla som vill se en människa som stått en nära död, utan hellre har kvar minnena från när personen levde. Jag ville vara med, helt enkelt för att det kändes bra och respektfullt mot mormor.

När personalen hade gjort i ordning mormor fick vi komma in och säga hejdå. Hon låg som en liten sparv i sjukhussängen där hon hade tillbringat senaste månaderna i. I ett vitt nattlinne, med händerna i kors över bröstet och en ros. Jag gav henne en puss på kinden. Huden kändes lite torr och kall, men jag kände värmen innifrån fortfarande. Mormor har alltid haft en rynka mellan ögonbrynen, en bekymmersrynka. Jag la märke till att den var borta, nu när hennes bekymmer försvunnit.
Efteråt körde mamma och Mårten hem mig, och jag gick till jobbet.

Mormor var en mycket speciell person. Hon hade inte haft det lätt i livet, mycket sjukdomar, värk och psykiska besvär och antagligen kom det i kapp på äldre dar. När jag och Anna var små var hon däremot den coola mormorn som föjde med och shoppade, och fick mamma att gå med på att köpa kläder som enligt henne var för "moderna", men mormor och vi systrar tyckte de var häftiga. Vi var där mycket och sov över, och mormor lagade gärna både två och tre rätter till middagen för att alla skulle bli nöjda. Letade bland mina tusentals bilder på datorn efter bilder på mormor, och jag fann bara en, från julafton 2006.



Mormor

S: Moa pluggar

Vi var ute på en promenad för en timme sen ungefär. När vi kom in la sig Moa i sängen för att plugga. Hon har fått en ny bok idag som hon beställt, och jag antar att hon ligger lite efter. Fick så dåligt samvete, skulle också kunna passa på att plugga lite nu för jag har egentligen inget annat vettigt att göra. Men fastnar framför datorn som vanligt och läser massa bloggar.
Men så hörde jag Moa snarka nyss. Behöver kanske inte ha så dåligt samvete ändå! =)

M: Hipp Hipp Hurra!!

Idag fyller Christin år!
Jag och Emma var tidigt igång i morse och handlade presenter till Christin. Hon fick div. badgrejer och en födelsedagsmuffins. Kl 11 var vi på plats och sjöng väldigt fint med en födelsedagsmuffins med ljus som som slocknade hela tiden. Men det är väl tanken som räknas. Sen fick vi smörgåstårta.Jag åt nog lite för mycket känner jag.




Födelsedagsmuffins



Födelsedagsbarnet
!

S: Heldag i morrn

I morgon börjar jag 08.15 och har tre timmars organisationsteori. Sen två timmars lunch och kl 13.15 har vi tre timmar ekonomistyrning. Det kommer bli en jobbig dag! Vad ska Moa göra i morgon då? Jo, hon är ledig!! Precis som hon var idag! Jädra socionomer...
Men jag är i alla fall ledig på fredag, för då är det omtenta i externredovisning. Den slipper ju jag eftersom jag klarade den galant! =)

Nu blir det en dusch, sen föna hår, sen lägga mig och läsa om benchmarking, balanserat styrkort och annat smått och gott.

Natti natti

S: Spotify!

Har haft Spotify i flera månader men inte använt det nämnvärt. På min winamp har jag ju alla låtar jag tycker om. Vill jag ha en ny låt går jag in på limewire och laddar ner *host host*. Men det är ju faktiskt olagligt, eller ja, det har det ju varit länge men nu finns det ju faktiskt en mikroskopisk risk att åka fast. Och sen ska låtarna flyttas till rätt mapp och döpas om så att alla har artist och titel efter mitt system (stor bokstav på alla ord utom of, och mellanslag - bindestreck - mellanslag mellan låtnamnet och artisten).
Så igår slog jag ihjäl nån timme på att söka efter alla mina favvislåtar och lägga dem i en spelningslista. Så nu är det Spotify som ska användas. Mycket smidigare än winamp!

Om nån vill ta del av min lista av Sofiamusik tror jag ni kan få den genom att klicka på den här länken.

(   Anna, du kan väl spara ner den på din dator så jag har min musik där i sommar! =)   )




S: Gästföreläsning och gröt

Jag börjar inte förrän 11.15 idag!!! Detta underbara fakta gjorde att jag kunde se på Medium igår efter midnatt. Skulle ha läst lite ekstyrning innan jag somnade men det blev inte så mycket av med det...

Idag har vi tre timmars gästföreläsning, av ingen mindre än....CHRISTIAN AX!!!!

Vem fan är det undrar ni då? Jo det ska jag tala om! Han är ekonomie doktor och docent vid Handelshögskolan i Göteborg. Han har skrivit min 700 sidor tjocka kursbok i ekonomistyrning. Känner på mig att det kommer bli jätteintressant, verkligen. Men slipper nog anteckna idag, för det känns inte som att nåt han säger kommer på tentan. Då kan man bara luta sig tillbaks och kämpa för att hålla sig vaken i stället.

Har ätit havregrynsgröt till frukost idag, det är förjävla gött faktiskt!! Sist jag gjorde gröt hade vi inget äppelmos så jag hade i hackade hasselnötter (gör inte det, det var skitäckligt), dessutom hade jag glömt bort proportionerna mellan vatten och gryn. Jag fick för mig att det skulle vara lika mycket av varje, så jag mikrade en dl vatten och en dl havregryn. Resultat = gummigröt. Hällde på mer vatten och försökte mosa sönder och finfördela gummit så att det skulle suga upp mer vatten. Det gick sådär, och i kombo med  hasselnötterna blev det bara vidrigt. Men jag pinade i mig skiten i alla fall. Idag däremot, var det jättegott. Hade i lite kanel i vattnet, och sen hade jag äppelmos till. Ingen mjölk ska det vara, nej fy!!

S: Det eviga strumpmysteriet

Varför, varför, VARFÖR!!!! blir det alltid såhär? Man skulle kunna tro att vår tvättmaskin livnär sig på strumpor!


13 ensamma singlar söker partners för mys i byrålådan. Utseende är inte viktigt, det viktigaste är ett mjukt yttre och inre.
Svar till: "I sock you, if you sock me"


Elak, hungrig och bitter home wrecker?


S: Dörrknackare!

Jädrar vad det springer runt folk och ringer på vår dörr! Eller folk och folk, det är massa ungar som ska sälja på oss krafs. Hittills har det varit små muffinsförsäljerskor två gånger (äter ju inte sötsaker så det var lätt att säga nej) och blandat skräp en annan gång (köpte ett mjukisdjur till Eddie för endast 2 kr, som han tuggade sönder på fyra minuter) och idag var det dags igen. Det lyckas alltid vara jag som öppnar när de små varelserna ringer på, nästa gång det ringer på dörren får Moa öppna!

*Det ringer på dörren*
Jag öppnar, där står två fula barn. De har en liten påse med grejer som jag antar de vill lura på mig. Majblommor? hann jag tänka innan hon med minst tänder öppnade käften. (Hon babblade på ett bra tag och jag förstod knappt hälften av det hon sa)
   -- Hej, vill du köpa tattuveeejingaj...en föj två tioj, köpej du två kostaj det två tioj, bla bla bla bla bla blaaaa, köpej du en kostaj det baja tjeee!!
Det de små glinen ville sälja för "två tioj" var sönderklippta pappersark, som de målat på med tusch. Den hon visade mig var blå, men det skulle inte förvåna mig om det fanns andra färger också! Det var ungefär lika fult som om en gravt förståndshandikappad treåring skulle ha målat, ingen finess, ingen stil! Papprena hade de vikt några gånger och klippt ut små figurer. Därav marknadsföringen av "tattuveeejingajjjj".
   -- Öhh, nej jag har tyvärr inte råd med det där, svarade jag.
   -- Inte ens tio kjonoj?? frågade gaphalsen förvånat. Sluga människa, hon kommer säkert bli telefonförsäljare när hon blir stor och lärt sig prata ordentligt.
   -- Nej, jag har aldrig kontanter hemma.

Så stängde jag dörren.

S: Etik är intressant!

I kursen organisationsteori som vi läser nu ingår även lite etik. Ett ämne som är ganska nytt inom företagsekonomin. Som läraren sa, "det är ju vi lärare på ekonomutbildningarna i Sverige som har utbildat alla girigbukar som plockar ut tiotals miljoner i löner och bonusar utan att blinka" (de flesta högre chefer är civilekonomer i grunden). Så nu har etik förts in på schemat, så att vi unga nybakade ekonomer har ett etiskt tänk när vi ger oss ut på arbetsmarknaden och klättrar på karriärsstegen i jakt efter makt, status och höga löner.



Postens nya VD Lars G Nordström skulle få 900 000 kr i månaden, en av de högsta lönerna någonsin i ett statligt bolag (sju gånger högre än Sveriges statsminister). Han sitter även i styrelsen i flera andra statliga bolag, t ex Telia och Nordea, vilket ger ett årligt arvode på 1,5 miljon. Pension från förra jobbet på Nordea: ungefär 5 miljoner per år tills år 2012. Efter massiv kritik från postanställda (hans lön motsvarade lönen 45 brevbärare tjänar tillsammans) och massmedia, valde han att avstå från lönen. "Jag gillar inte att det antyds att jag är girig", sa han.


Idag pratade läraren om pliktetik, konsekvensetik och dygdeetik. Mycket intressant må jag säga! Känner mig alltid nöjd efter hans föreläsningar, för det mesta han pratar om kan man använda på sig själv och sitt eget sätt att vara. Synd bara att vi är en så tyst klass, ingen säger något och då blir jag också tyst. Hade varit mycket roligare om det blev lite mer diskussioner (älskar diskussioner!). Den enda gången någon vågat öppna käften är när vi pratar om jämställdhet (så även jag).

Idag har vi fått frågeställningar så som: hur definerar man rättvisa? Kan man ha ett samhälle som är helt rättvist för alla? Är det inte så, att en del av befolkningen måste ha det fattigt och dåligt, för att de med mer pengar och finare hus ska må bra och känna sig lyckade? Om alla hade samma höga levnadsstandard, och ingen har anledning att sträva efter högre mål, skulle någon vara lycklig då? Är det inte det som är lycka, att få någonting man kämpat och strävat efter, som inte alla andra har? Om alla hade råd att köra en Porsche, då vore det ingen status att ha en. (Det är precis det som boken Candide av Voltaire handlar om, läs den om ni inte gjort det, en mycket rolig bok!)



Status?


Om du när du är ute och kör bil, ser en bil som kört i diket, skulle du stanna då och kolla vad som hänt? De flesta svarar "ja, självklart!", men ändå är det ytterst få som stannar om det verkligen händer en olycka.
Skulle du hoppa i vattnet och rädda ett barn som håller på att drunkna? Om det är en alkis, skulle du hoppa i då?
Finns det några goda, helt oegoistiska handlingar? Gör man inte alltid alla goda gärningar med en liten, liten baktanke i huvudet? Tänker på mig själv, som skänker 200 kr till ett fadderbarn varje månad. En fin gärning, men inte helt oegoistisk. Jag känner mig snäll, det känns bra i hjärtat att hjälpa en annan mindre lyckligt lottad människa, jag känner mig bra helt enkelt. Om alla skänkte 200 kr till fattiga barn i Afrika, skulle jag känna på samma sätt då? Troligtvis inte.



Sedan jag började hjälpa ett fattigt barn, har jag helt slutat med lyckopiller!


S: Sofia sekatör och Moa scissorhands

Stolta trädgårdsägare som vi är med nytt staket, kände vi hur det började spritta i fingrarna av lust att förfina vår lilla täppa ytterligare. Moa gick lös med en sax på grästuvor och brännässlor, och jag friserade häcken ännu mer. Döm själva om det blev finare! =)


Före: massa grästuvor runt de torra häckpinnarna. Det var i och för sig det enda gröna i vår trädgård,
för som ni ser är resten dött brunt gräs.



Efter: De gröna tuvorna är borta, kvar finns bara torr, brun gräsmatta och lite jordhögar. Om ni tittar riktigt noga ser ni att häcken har blivit om möjligt ännu lite glesare efter min framfart.


Ruttna stubbar, som Moa drog upp med händerna. Jag känner mig som Hulken! sa hon.


Dirty hands, check!


Döda häckpinnar. Ju mer jag klippte, desto mer dött fann jag. Ett fint hem för igelkotten!
Har dock inte sett honom/henne på hela dagen.

S: Slut på följetongen hoppas jag...

Fick ett sista mail av Elite fucking Ladies:

"Hej Sofia!
Tack så mycket för ditt mejl.
Vi har tyvärr hög belastning men vi kommer att ta hand om din retur och att återbetala pengarna innan fredag.
Vi ber så mycket om ursäkt för förseningen.
M.V.H
Elite Ladies"


VA??? Inte mer än så? Hade hoppats på ett lite mer unikt svar än detta som verkar författats enligt standardformulär 1 A. Ett litet "du behöver inte vara otrevlig", eller "vi hoppas att du trots allt väljer att handla hos oss igen", eller ännu bättre "SNÄLLA SNÄLLA SOFIA, ÖVERGE OSS INTE!!!! HANDLA IGEN, VI SKA SKÄRPA OSS, JAG LOVAR!!!!!!!". Men tji fick jag.
Men men, får tillbaks typ 300 kr på fredag då, det behövs på mitt överbelastade konto =)

S: Now were talking!!

Nu äntligen hände det grejer! Nu har Kronoparken äntligen levt upp till sitt rykte! Jag menar, jag har hittills tyckt det varit mycket snack och lite verkstad, om ni fattar vad jag menar. Man hör så mycket om att det är en jävla massa kriminalitet här, men har vi sett nåt? Nej, inte ens en liten snattare har vi sett! Men NU kan jag äntligen försvara mitt val att bo här, i gettot!!

Skulle gå ut på baksidan och sätta mig och läsa lite i ekonomistyrningsboken, när jag ser att det står en polisbil PRECIS utanför min uteplats!!!!!!


Snyggt ställe att stanna en person på?? Vet inte vad han i den blåa bilen hade gjort, men han stod och snackade med en av poliserna vid sin bil medan den andra polisen ringde ett samtal. Körde han för fort? Är bilen stulen? Är föraren full??? Mystiken tätnar...


Det var en till person med mitt i smeten, en med snaggat hår och svart hood tröja. Inga fördomar här, men han såg jääävligt kriminell ut. Det är han som står bakom den blåa bilen. Tror han var med i bilen som blev stoppad.


Historien slutade med att föraren av bilen fick lämna sitt telefonnummer och säkert massa annan info, polisen skrev av regnumret och sen fick han åka. Han som såg kriminell ut satte sig bak i polisbilen och åkte med dem. Han kan inte ha varit polis, för han hade ju vanliga kläder på sig. Vad hade han gjort? Var han internationellt efterlyst?? Låg det ett lik i bagageluckan på bilen, och den hade öppnat sig av misstag så en hand hängde ut? Varför fick i så fall föraren åka iväg med sin bil? Var det kanske Usama Bin Laden som rakat av sig skägget?? Så många frågor, så lite svar....

S: NU äntligen hörde de av sig!

Att nämna Allmänna reklamationsnämnden brukar funka som piska i de flesta fall. Fick svar efter bara några timmar!

"Hej Sofia!
En gång till ber vi dig att skriva ordernr eller returnr. Tänk på att vi inte kan besvara dig om vi inte vet vem du är.
M.V.H
Elite Ladies"


Jag svarade:

"Näjmen vad TREVLIGT att ni äntligen svarar! Tredje gången gillt heter det ju! Jag har skickat ordernummer och returnumer i två andra OBESVARADE mail men okej, ni kan få dem ännu en gång.
Returnummer RE711123301
Ordernummer 601183101
Kundnummer So6066582680in"

S: Följetongen fortsätter

Kollade min inbox. Elite Ladies har ännu inte svarat på mitt senaste mail, eller nåt av de första två jag skickade heller. Det finns inget telefonnummer till dem att ringa så jag skickade ett mail till:

"Varför svarar ni inte på de tre (3!!) mail jag skickat till er senaste månaden? Varför hör ni inte av er angående returen jag skickat in och ger mig pengarna tillbaks? Om inte ni hör av er till mig inom fem (5) arbetsdagar tänker jag anmäla er till allmänna reklamationsnämnen. Att ingen av mina kompisar eller mina kompisars kompisar eller deras syskon kommer handla hos er igen behöver jag väl knappast tala om. "

Får se om det blir nån reaktion, annars anmäler jag dem. Känner mig lite bråksugen så det vore skoj att sätta dit det där jävla kukföretaget.

Nobody puts Sofia in the shit and forget to give her money back!!!!

M: Kvisthögen

Nu händer det grejer! Jag, Sofia och Eddie var ute en sista gång för att kolla in vår fina uteplats med nyklippt gräs och trimmade buskar.
Eddie springer genast ner mot högen med kvistar (det som var våran häck innan sofia hittade sekatören) och skäller och springer oroligt(eller spänt) fram och tillbaka.
Sofia går fram till Eddie och tar med honom in så han inte ska väcka alla grannar. Jag står förvånad kvar. Sofia kommer tillbaka och säger att det är något i kvisthögen.
Vi står och tittar på högen en stund, inget händer. Vi diskuterer vad vi ska göra och vad som kan gömma sig i kvisthögen. Vi kommer fram till att Jag ska ta en kratta och peta lite för och se om något händer.Livrädd som jag var (Sofia med hon stod ännu längre bort)  stod jag på betryggande avstånd från högen utrustad med en kratta och petade lite försiktigt i högen. Inget hände. Jag petade lite mer bestämt och Sofia undrade om jag tänkte döda varelsen som bodde i kvist högen. Sen kom vi fram till att vi välter den lilla högen och ser om det är något under den. Det var det. Det var en liten...






















Igelkott (namn ej bestämt)


Gott natt

S: Äntligen!

Tänkte åka tåg hem idag men så tyckte mammas gubbe att vi skulle fixa i ordning mitt staket idag (eller Eddies är det ju, hade jag inte honom hade vi inte behövt nåt staket). Bra Mårten, jag tycker det var en strålande idé! =D
Vi åkte in på Bergvik och Coop Bygg. Tror ni det fanns nåt nät där eller? Nix. Jag trodde det fanns ALLT där. Och inga stolpar heller, för det hade kommit in en kund på förmiddagen och köpt alla de hade (57 st). Plantagen blev nästa stopp och där fanns det inte heller nåt nät, men väl kompostnät! Vi köpte 24 st som var ca 70 x 90 cm och lite ståltråd. Eftersom det är stela rutor slapp vi köpa stolpar, perfekt! 
Nu är staketet äntligen uppe! Eddie kan gå fritt! Så himla skönt. Vi har även fått ta över morfars gamla gräsklippare från 60-talet, en sån där gammal hederlig manuell. Vi har klippt gräs, krattat och sopat plattorna. Och klippt ner våran häck, för den består till största delen av döda gråa pinnar. Det är typ 10 grenar som har blad, resten är dött. Det blev en imponerande rishög efter att jag gått lös med sekatören. Glömde ta kort medan det var ljust ute, så ni får hålla tillgodo med några mörkerbilder.


Eddiesäkert staket!! Notera den fina nyklippta gräsmattan framför.


Morfars gamla gräsklippare, en Husqvarna. Funkar perfekt!


Såg en sån här på Plantagen. Bara 17000 kr, som hittat! Fyller ju år snart...

S: Moa I'm coming home!

Jag och Eddie har varit på promenad i styckåsskogen. Vi jagade en ekorre och gick förbi tre trevliga pensionärer som satt och fikade. De ville bjuda Eddie på bullar, men jag vet inte vad det var med honom, för han var rädd för gamlingarna och vägrade gå fram till dem. Han voffade och fnös åt dem på avstånd bara. Konstig hund jag har. Nu ska jag dölja mina spår här hemma hos syster. Åker hem vid fyra tror jag.

Josefin ringde nyss också, hon kommer hit för hon hade tråkigt. Det blir en promenad till, nyttigt för Eddie, nyttigt för mig!

M: Tråkigt

Idag hade jag absolut ingen som helst lust och gå upp ur sängen. Men jag kom upp, nu sitter jag här och gör ingenting vilket är otroligt tråkigt. Jag tror att Sofia kommer hem idag, vilket är tur för annars kommer jag nog dö av tråkighet.


M: Grillning

Igår kom Erika, Thomas med tillhörande kompis Kjell hem till Gitarrgatan och grillade! Det var varmt och skönt i solen. Sen så tvingade Erika mig med ut och in på Glada Ankan. Det var fruktansvärt mycket folk, vi kunde knappt röra oss där inne. Så vi stannade bara till två och sen åkte vi hem! Det var skönt och inte komma hem mitt i natten för en gångs skull!

Precis som Sofia så kommer inte orden direkt av sig själv idag! Men jag tänkte iallafall bjuda på några bilder!!


Här grillas det


Moa i solen


Fruktansvärt mycket mat, som vanligt


Jag och Erika hittade en uteservering!

S: Sköna maj!

Sitter hos mamsen nu och väntar på middagen. Är alltid hungrig som en häst dagen efter jag druckit. Det blir matjessill, gräddfil och potatis. Jädrar va gött! Det du Moa! Nu blir du avis va?? =)

Igår åkte jag och Eddie till Arvika. Mamma mötte mig vid stationen och körde mig till syster Anna. Där blev det fest med det vanliga gänget: Therese, Kimmi, Erik och Peter och några till. Hade så himla kul på förfesten! Vet inte om det var för att vi kunde sitta ute på balkongen hela kvällen (frös så jag skakade på slutet men jag gav inte upp) eller om det var att vi hade så roliga samtal, eller om det var för att mitt vin rann ner som vatten, men skoj hade jag. Vi drog ner till Tiki runt tolv tror jag och in på skumpartyt. Gjorde mitt bästa för att undvika skummet och det gick ganska bra faktiskt. Skorna blev ju dränkta men resten av mig höll sig torrt. Syrran verkade trivas på dansgolvet, hon kom fram till mig helt sjöblöt med håret på ända och skum överallt och bara log lyckligt. Vi är inte direkt lika jag och min syster!
Det var mycket smått ute, inte så mycket känt folk. Förfesten var bra mycket roligare än krogen, men det brukar jag alltid tycka.

Nej, nu ska jag ut i solen igen. Har suttit ute flera timmar och lär bränna mig, men det är ju så skööönt. Är inte så bloggsugen märker jag, i vanliga fall skriver orden sig själv men inte idag. Jag tog lite kort igår men orkar inte lägga in några bilder, ni får läsa ändå.

Hejs så länge.


RSS 2.0