M: Tjenare Kungen

Christin är här på besök och har informerat oss om att Kung Carl XVI Gustav kommer att besöka oss i morgon ( och vi som inte har städat). Fast han kanske inte tar en tur inom Gitarrgatan, men man kan ju hoppas!

Pressmeddelande: Kungaparet besöker Värmland den 1 april
2009-03-25

Den 1 april kommer H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia till Karlstad för att inviga det nya Sverige Amerika Centret. Under dagen besöker också Kungaparet Karlstads universitet och Konsum Värmlands nya butik All världens mat.

Oj Oj vad spännande det ska bli.
Jag och Christin ska följa efter Kungen och frugan hela dagen i hopp om att f¨å en bild.


Kungen i myntform
Imorgon blir det det real thing

S: Har skaffat mig jobb där jag inte får nån lön

Ska jobba på studentpuben Bunkern lördagen efter påsk. Man får ingen lön förutom dricksen man tjänar ihop under kvällen, plus mat och godis. I'm not in it for the money, utan vill mest träffa lite folk på helgerna utan att behöva supa skallen av mig. Tror och hoppas det blir skoj!

Både Moa och jag skrev upp oss på deras jobblista sist vi var där, men i nyktert tillstånd var inte Moa lika sugen! =) 



Bunkern - Where everyone knows your name

S: Dags att deklarera

Postlådan var helt full idag, en varsin Studenliv-tidning till Moa och mig, ett paket från Haléns till mig och årets deklaration till mig. Rev upp deklarationen direkt för jag har de senaste åren fått betala runt 1500 kr i restskatt, och det hade ju varit skönt att slippa nu när jag inte jobbar längre. Det känns som ett lotteri, ska jag betala in pengar eller får jag kanske tillbaks?? Jag gick ur svenska kyrkan för ett år sen bara för det, för förra året fick jag betala 1300 kr i restskatt och kyrkan hade snott över 2000 spänn. Hade jag inte varit med där hade jag inte behövt betala.

I alla fall, 860 kr ska jag betala tillbaks i år. Inte lika illa som förut, men ändå. Mitt utträde ur kyrkan börjar inte gälla förrän i år så jag har under 2008 betalat 3000 kr till dem!!! 

Nu ska jag dra iväg till skolan. Börjar 13.15, slutar kl 16. Känns lite jobbigt att börja så sent, hade hellre börjat tio. Men hellre kl ett än åtta! =)

 
Drog en nitlott i deklarationslotteriet än en gång

S: Känns som söndag

Det är ju måndag idag, men känns som söndag på grund av min på eget bevåg förlängda helg. Söndag betyder lite extra mysigt med god mat och godis framför tv:n. Därför håller nu Moa på att skära grönisar och tina köttfärs. Det blir tacos!! Mums.
Oj nu skriker hon åt mig:
- Du får steka köttfärsen och riva osten!
Dags att sluta blogga och börja hjälpa till!



Visdomsord får man aldrig för många av


S: Home sweet home

Nu är jag och Eddie hemma igen efter en helg i Arvika. Missade första lektionen på nya kursen idag eftersom jag hellre åkte gratis bil med Mårten än tog tåget. Josefine fick vara mina öron på lektionen idag!
Moa var redan hemma efter sin Stockholmstur. Jag har fått en present! Orkar inte ta kort på den nu så det får bli nästa inlägg.

Helgen har varit bra, som en helt vanlig helg i Arvika, typ. Fest hos syster och sen Tiki Room. Har inte varit där på ett tag men det var sig likt. Var ganska bakfull första halvan av söndagen, och sen skittrött andra halvan. Såg på Mamma Mia hos syster innan vi åkte hem till mamsen för söndagsmiddag. Jädrar vilken härlig film! Syrran sammanfattade den känslan jag fick ganska bra: "Tänk om man fick leva i en musikal!" Alla är lyckliga, solen skiner, havet skimrar och de spontansjunger och dansar hela tiden. Lite kontrast mot hur vi kände oss, halvt liggandes i varsinn ände på soffan, med smak av gårdagens fylla i munnen och med snöslask utanför. Vi var ganska långt ifrån att spontansjunga och dansa då kan jag säga!

Morfar kom och hälsade på igår kväll också, för mamma hade köpt en varsinn semla till mig och syrran men vi orkade inte äta. Så morfar kom på fika och sen kollade vi på WIpeout. Har aldrig sett ett helt avsnitt förut, men jädrar vad skoj det är! Skrattar hånfullt varje gång de ska hoppa på de stora röda bollarna, för alla ser ju sååå roliga ut när de trillar ner. Och med Felix Herngren som kommentator blir det ännu bättre. Ska inte missa det på söndag! Morfar skrattade också! =)



Vi släckte alla lampor och stängde av musiken under Earth Hour på syrrans fest. Ganska mysigt faktiskt!

M: Den tillfällige turisten


Fastän solen som SMHI utlovade uteblev drog jag med min kära mor ut för att leka turist.
Är en aningen trött och kan inte riktigt komma på nåt bra att skriva så ni får nöja er med dagens bilder.


Moa redo för utgång


Mamma åker tunnelbana

Entrèn till Nordiska museet


Utsikt från Djugårdsbron

Gamla stan

M: SMHI

Enligt SMHI ska det vara sol och allmänt underbart idag. Jag har väldigt svårt att se den solen som dom pratar om. Jag som tänkt strosa runt i Stockholm med karta och kamera och se härligt turistig och fel ut. Nu måste jag gå runt och se blasé och viktig ut istället.


Sol enligt SMHI

M: Turistat i Stockholm

Idag har jag gjort betydligt mer än vad jag tänkt. Först åkte vi ut till Anna och kollade in nya lgh (den var fin) sen åkte vi in till stan shoppade loss med resten av idioterna som frivilligt befinner sig på Drottninggatan helgen efter löning.


Dagen i bilder





Drottninggatan ett härligt ställe omman tycker om att trängas



Vi tog tunnelbanan till Söder där det var betydligt lugnare.
Åvan ser ni hur studenterna i Stockholm bor, centralt och med egen galleria!


Vi såg Män som hatar kvinnor. Jag tyckte den var bra
dom andra två var inte lika imponerade

Betyg

Anna:      
2 Toasters (Mikael Nyqvist är för ful och för gammal)

Mamma: 
3 Toasters ( Mamma vill klippa sig som Noomi Rapace)

Moa :      
4 Toasters  ( Håller med Anna, och jag önskar att jag också var datahacker)



Potatis, morot, palsternacka, tzatziki och Biff

Betyg:
5 Toasters


S: Woho!!

Gissa vem jag såg på tågstationen i Karlstad när jag väntade på tåget!! Lars Eriksson som var med i idol i höstas! Jag bara älskade hans musik och brukade kalla honom för The love of my life. Gissa nu vidare om han skulle med samma tåg! Och han gick in i samma vagn som mig! OCH satte sig bredvid mig!!!!!!!! Hur coolt är inte det!! Och jag pratade med honom!! Han ska spela på Ritz ikväll fick jag veta. Och att han snart ska spela in sin skiva. Ja, vi pratade om allt möjligt jag och Lars =) Han visste inte vart varken Ritz eller hotell Arkaden låg så när vi gick av i Arvika följde jag och syrran honom dit. Så nu kan man nästan säga att jag är tjenis med Idol-Lars!

Vilken bra dag detta kommer bli, först tentan som gick som en dans, sen åka tåg med Lars och så fest ikväll!! Är nästan lite sugen på att gå på Ritz ikväll i stället, för jag gillar hans musik så det vore ju bra att passa på när han är i Arvika. Hmmm....får se vad som händer.


Min nya polare utanför Ritz

S: Jädrar va gött!!!

Nu är tentan gjord och måste säga att den gick väldigt bra. Känner mig säker på G och kanske till och med VG om jag inte gjort helfel på nån uppgift. Har en bra feeling i alla fall. Stackars Josefine fick ingen bra start på dagen, först tappade hon ett ägg på golvet när hon skulle göra frukost, sen backade hon på en bil när hon skulle åka hemifrån till Uni. Men det gick bra för henne också, VG-varning även där verkade det som!


Nu är det helg på riktigt. Jävlar vad trött jag var i morse. Sov dåligt gjorde jag också, vet inte om jag vaknade blöt av svett eller om jag drömde att jag gjorde det. Nu har jag lyxat till det med en dyr frukost från pressbyrån (skagenmacka + pepsi för 49 kr). Ska packa snart, för jag ska åka till Arvika idag. Syrran vet inte om det än, men jag ska på hennes fest ikväll! Har inte varit hemma på ett bra tag nu så det ska bli roligt. Eddie är redan där, för Mårten kom och hämtade honom när han slutade jobba igår vid midnatt ungefär.

Hej på er så länge!


Yes I can!


M: Det regnar här i Stockholm idag...


Kl åtta blir man väckt när man är hos mamma. Frukosten är nu avklarad och snart ska vi iväg till förorten och hälsa på syster yster. Tunnelbana eller the tvärbanan train? Möjligheterna är oändliga kan nog krångla mig dit med buss om jag vill.
Tänkte springa runt på stan idag men vädret är inte direkt inbjudande så jag tror jag väntar med min sightseeing till imorgon då vädret ser mer lovande ut.

Chip och hej


M: Road trip

Nu har jag efter sju låånga timmar kommit hem till mamma. Det var mycket okul att vara ut och bila idag. Snö snö snö  och bilköer så långt ögat nådde. Tror att maxfarten var ca 80 km/h. Men vi fick en trevlig shoppingtur I Örebro ( David behövde en mobilladdar till bilen) det var bara vi ute trots det fina vädret, tydligen så shoppas det mycket på nätet i Örebro.



        
Bilen
     

Max i Karlskoga och David

   
Jag åker bil

        
David leker jätte i Örebro
(letade efter en laddare, fanns inga på Maxi)


      
Kollade in SB i Örebro
Väldigt likt alla andra vi varit på


 
Örebro slott
Det var ingen hemma




Äntligen! 
Heliosgatan!!!



När jag kom in hemma hos mamma märkte jag att jag glömt telefonen i Davids bil.
Jag har haft bättre bilturerfår jag lov att säga,men jag kommer nog minnas denna ett bra tag.
Nu ska jag sova

PS. Telefonen har kommit tillbaka,
TACK David






S: Snart smäller det

Tenta i externredovisning II i morrn då. Känns som jag pluggat hur mycket som helst, men när jag tänker efter är det bara tisdag, onsdag, torsdag och idag. Motivationen går upp och ner, för tisdag och torsdag fick jag mycket gjort, men idag och i onsdags blev det en väldigt lååång lunch och mycket prat. Josefine har varit min pluggkompis hela veckan.

Är nästan löjligt självsäker på att jag kommer klara tentan. Kan inte beskriva känslan varje gång jag gjort en övningsuppgift och jag har ett helt korrekt svar när jag kollar i facit! Jag blir så jädra nöjd! De gamla tentorna kändes som ett stort goddag yxskaft i början av veckan, och nu känns de inte så oöverstigliga längre. Gött som fan!
Har riktat in pluggandet på de stora uppgifterna som ger mycket poäng, och en del små grejer har jag helt hoppat över. Det känns inte som att det är värt ångesten att nöta vissa formler, för det ger ändå bara ett eller två poäng. Det räcker ju med 25 poäng av 50 för att få G.

Kl nio i morrn bitti är det dags. Bloggar om hur det gick efteråt.



S: Laila äger ju!

Nu har jag röstat i Let's Dance för första gången. Jag är så töntig.



Hon kan inte bara dansa, hon är jävligt snygg också!

S: Jag är oftast en mästerkock

Nu har jag ätit. Makaronipuddingen var smaklös så in i helvete. Inte ens med extra salt på blev det gott. Det smakade typ bara makroner med pyttelite kassler. Skit också. Men den mättade hungern i alla fall, plus att det blir 2-3 matlådor att frysa in. Ska ge Moa dem, hehe....

S: Home alone

Så nu sitter jag här, i en tom lägenhet. Detta är första gången jag är själv en längre stund än några timmar sen jag och Moa flyttade ihop. Konstigt hur fort man vänjer sig vid sällskap. Har ju bott själv i över fyra år och borde vara van, men just nu känns det lite tomt.
Vad ska jag nu roa mig med? Ingen annan att ta hänsyn till, möjligheterna är oändliga!!
Hoppa i Moas säng? (Nja, känns kanske lite lågstadienivå på det)
Gå runt naken? (Hade vi inte bott i markplan så visst!)
Bre ut mig i soffan alldeles själv? (Vi har ju två soffor så det blir ingen skillnad mot när Moa är hemma)
Spela hög musik och fuldansa eftersom ingen ser? (För ansträngande. Dessutom vet jag inte om grannarna uppskattar mer ljud från vår lägenhet på ett tag)
Gå på toaletten med öppen dörr? (Yes! Det har jag gjort!)
Nej, inget av det känns speciellt lockande, förutom gå på toa med öppen dörr då.

Tänkte ta en tupplur förut när jag kom hem från skolan, bara för att jag kan, liksom. Men började bli satans hungrig så började kolla i kyl och frys efter nåt ätbart. Vi har otroligt dåligt med snabb mättande mat. Vi har inget bröd. Eller jo, vi har bröd i frysen, de där äckliga små grahamsfrallorna med solroskärnor i som jag bakade för nån vecka sen. Fy fan. Dom lär aldrig tinas upp i mitt kök i alla fall. Omelett skulle jag ju kunna göra, men nej. Det känns för frukostigt.
Så nu har jag stått och lagat en hel måltid från scratch till bara mig själv. Vuxenpoäng eller!! Makaronipudding gillar jag skarpt, så jag googlade efter ett recept som jag gjorde. Gick ganska fort också. Nu står den i ugnen och göttar till sig.




Makaronipudding med ett TJOCKT lager ost på.




Eddie är mitt största fan i köket. Kan bero på att han fått både kassler och ost av mig medan jag lagade mat =)

M: Dagen D

Idag ska jag då åka till huvudstaden. Det som jag hade tänkte skulle bli en trevlig solig upplevelse ser nu ut att bli en kamp mot snöflingorna. Hoppas vi vinner. Jag har ännu inte haft tid att packa så jag får väl ta och göra det nu. Tråkigt tråkigare, tråkigast. Sofia klarade inte av att se mig åka så hon har rymt till biblioteket.
Nu ska jag gå och packa. 

Bilder och annat på resan kommer ikväll, hoppas ni klara av att vänta tills dess.

XOXO


 

M: Varför?

Varför åt jag en miljon kcal på minder än en kvart? Samtliga kcal hotar nu med att komma upp igen, är det så här bulimiker känner sig? Försöker kurera mig med Samarin, hoppas det hjälper. Mådde inte ens så här dåligt i söndags. Ska nog sluta äta. Eller satsa på morötter.


S: Paltkoma deluxe

Jag och min kära sambo har varit hos Christin och käkat pizza ikväll. Tänk er en rykande varm pizza, och en burk supergod bernaisesås. Inte en liten burk, utan en extra stor. Typ 1 dl fet god sås. Det har vi ätit ikväll. En var alltså. Lite smågodis slank det visst ner också. Jävlar vad mätta vi blev. Det var liksom jobbigt att gå hem, för tyngden magen tryckte ner hela mig i marken så jag fick ta jättehöga kliv hela vägen. Typ som "höga knän" i två kilometer. När vi kom hem bytte jag om till mjukisbyxor. Det gick inte att knäppa knappen på dem. Vi la oss i varsin soffa och typ stönade fram olika läten till varann  för att kommunicera, för det var för jobbigt att prata. När jag fick sms gjorde jag en ansats att resa mig för att hämta mobilen som låg i hallen, men orkade inte.
Detta mina vänner kallas paltkoma*. We have it yes we do.



*Paltkoma: Ordet beskriver den dåsighet som drabbar den proppmätte efter en stadig måltid, eller som Norrländsk uppslagsbok definierar det: "det fullständigt utslocknade tillstånd av total kroppslig utmattning som inträder kort efter inmundigandet av ett stort antal (pite)paltar"

S: Veckans kommentar

Veckans roligaste kommentar kommer från en av mina gamla arbetskompisar:

Hej S&M, hoppas Moa får en trevlig resa. Order till Sofia hon ska jobba i Arvika på lördag (tvång) B har skitsjukan, T vill inte, J är ledig, B måste umgås med sambo, H är kompledig, K gråtfärdig. Nyckeln ligger under mattan, stäng butiken vid två...


M: Jag har varit saknad

Har hört att det finns personer som önskar att jag var lite mer aktiv på bloggen. Så nu är jag här! idag vaknade jag kl sex ovanligt pigg och rask. Så jag hoppade upp ur sängen ocgh åt frukost och gkorde andra morgonbestyr helt utan stress. När jag var färdig redo att gå var kl bara sju och det känns lite väl tidigt att vara på skolan (så roligt är det inte) så jag beslöt mig för att lägga mig i sängen igen, där somnade jag och vaknade fem i åtta och upptäckte att all pigghet var borta och nu kändes det mer som om någon hade kört över mig med en ångvält. Jag släpade mig upp ur sängen och tog sikte mot skolan, på vägen dit blev jag nästan överfallen av en ekorre som sprang förbi. Väl framme hoppade jag käckt upp för alla trappor och satte mig å rade längst bak bland dom coola kidzen.
Dagens föreläsning var oherhört ogivande. Vi gick igenom våra grupparbeten och pratade om samma saker vi redan spenderat halva onsdagen med att göra, fast nu var vi tvunga och höra på övriga gruppers komentarer och åsikter och bla bla bla.
Sen letade jag upp Sofia i biblioteket där hon satt med sina konstiga siffror och såg smart ut, drog iväg henne och Josefine och åt lunch och en aldrig så lite våffla.

Nu ska jag packa för min spännande resa imorgon!

Tanken är jag ska blogga om min fantastiska och långa resa till vår huvudstad, men Sofia sa att ingen bryr sig om bilder på motorvägen eller vilka vägskyltar jag sett, så jag får se hur jag gör.

         
Hammaby Sjöstads by night
 
Hammrby Sjöstad by day

Det var alltså detta jag lämnade för Kronparken

S: Storhandling!

Min kära sambo Moa blev med Christin till Willys och djuraffären idag för att storhandla. Nej, jag var inte med, för tanken var att jag skulle ägna tiden åt plugg i stället. Det gjorde jag inte.
I alla fall, så skötte Moa sig exemplariskt! Jag mailade en inköpslista och hon köpte varenda pryl som var på listan. Det enda hon misslyckades med var att köpa toapapper, två förpackningar hade hon tänkt köpa men kom hem med två förpackningar hushållspapper, något vi även köpte förra månaden fast vi redan hade. Så nu har vi tre förpackningar plus en öppnad. Vi behöver inte köpa sånt på hela året!


Summa 1042 kr. Det betyder att vi har 958 kr till småinköp. Gött mos!!!

S: Lite gnäll

Jag har ont i magen!!

Inte jätteont, men lite i alla fall, nog mycket för att gnälla lite om det. Kan det vara filmjölkens fel? Märkte att en skål filmjölk och flingor inte ersatte en middag, utan har under två timmat tryckt i mig tre portioner. Och eftersom vi har diskmaskin har jag tagit en ny tallrik varje gång! =)
Eller kan mitt magont bero på min mycket balanserade diet som idag bestod av:

- Frukost: Inget. Var inte hungrig/var för trött i morse/hade inget gott hemma att äta
- Lunch: Pasta med ost- och skinksås
- Fika: En Magnum Temptation.
- Middag: Tre skålar filmjölk med flingor

Ska i alla fall ta min onda mage och resten av mig själv också för den delen, och hoppa i säng. Är som sagt lite sliten. Ska läsa lite mer i tegelstenen. Har inte läst halva ens, fast jag började för en månad sen!! Den är lite svårläst, i alla fall jämfört med mina lättlästa chick lit-romaner som man kan plöja i genom på en kafferast.

Blir mer plugg i morrn med Josefine.

Godnatt på er

S: Lite slut i hjärnan

Gick till biblioteket kl tio, och kom därifrån vid halv åtta. Har inte pluggat non stop hela tiden såklart, men har fått en del gjort. Om jag blivit nåt klokare för det vet jag inte! Satt med Josefine till fyratiden ungefär, och hade sen annat trevligt sällskap sista timmarna. =)
Sorry men jag har inte så mycket att blogga om känner jag. Eller jo, min kära sambo har varit ledig och hemma idag. Hon har passat Eddie heeela långa dagen så att jag fick plugga ordentligt, och dessutom städat hela lägenheten!! Så himla skönt att komma hem och inte glida in på rullgrus och fastna i gammalt utspillt vin. Moa är verkligen guld värd!

Tänkte laga mat, typ kyckling, broccoli och pasta, när jag kom hem men orken fanns inte, så det blev filmjölk och Kellogs Special K med röda bär, gud vad sugen jag har varit på det en längre tid! Det är så gott!
Nu ska jag lägga mig i soffan och försöka hålla mig vaken tills House börjar. Fattar inte hur man kan bli så sliten av att stirra i en bok, bläddra i lite papper och knappa på en miniräknare???


(Och du Anna, du får läsa inlägget fast det inte är nån bild idag, har inget roligt att ta kort på. Det kommer mer bilder efter att tentan är gjord på lördag, då kan jag börja leva lite igen.)

S: Dags att sova

Ska lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Ska träffa Josefine i bibblan kl tio i morrn, och då jädrar ska det pluggas! Ska sitta så länge jag bara orkar plus lite till. Har fått tips om att det är väldigt lugnt och skönt i biblioteket på kvällen.

Ska försöka blogga lite i morrn, men skulle jag inte göra det kan ni ju ta det som ett tecken på att jag gör nåt vettigt i stället för att sitta framför datorn!

Natti natti


S: Ge mig energi!

Ännu en måndag har snart passerat. Är fortfarande lite slö sen helgen. Gick på de sista två lektionerna innan tentan förut, och känner mig om möjligt ännu mer puckad nu. Hade såklart tänkt att börja plugga järnet idag, men det går bara inte. Öppnade boken förut vid sjutiden, läste två sidor och la ner. Hoppas orken och energin är tillbaks i morrn. Pluggar som bäst under press, kan det vara så att hjärnan vet att det är fem hela dagar kvar till tentan och inte har tänkt börja samarbeta förrän lite närmare? Eller så är det bara jag som har noll självdiciplin. Lutar väl åt det senare. I alla fall, ska inte oroa mig nåt mer för tentan idag, utan skjuter upp det tills i morrn i stället.

Var ute med Eddie nyss och det kändes som att vädret skämtade med oss. Regn, storm, iskalla vindar??? Fryser som bara den. Nu ska jag ta ett riktigt hett bad. I love vårt badkar!

I brist på andra roliga bilder från vår händelselösa dag får ni en finfin Eddie-bild:


Neeeej, inte tenta IGEN!

S: Söndag

Ja, så är det söndag igen, och den är misstänkt lika söndagen för en vecka sedan. Kom i säng kl sex i morse, vaknade tolv med världens huvudvärk, som vanligt. Hade förberett ett glas vatten och en treo på sängbordet så jag hällde i mig den utan att behöva gå upp ur sängen!
Moa städade undan här, och jag gjorde ingenting, tittade inte ens på. Jag är så hjälpsam!!!

Kvällen igår var riktigt lyckad! Moa, Christin och jag gick till Bunkern vid tolv. Vi tyckte det var så hiiimla roligt och att stället var sååå underbart så vi skrev upp oss på deras jobblista. Man får ingen lön mer än dricksen och gratis mat under kvällen, men det kan vara kul att träffa lite folk.
När det stängde bjöd vi hem alla som ville på efterfest. Runt 15 pers ramlade det in här! Vi sjöng singstar till halv sex i morse. Stackars grannar! :( Hoppas de var bortresta! Nu blir det ingen fest här på ett tag. Vi bjöd bort nästan all alkohol vi hade i kylen till våra gäster, så nu har vi bara tre vinflaskor kvar.

Kvällen var som sagt riktigt skoj! Känner inte för att festa nästa helg igen, men blir väl kanske så ändå. Stannar jag i Kd är det tentafest på Rumpan Bar, åker jag hem till A-Town är det fest hos syster och utgång på Tiki. Hmmm, svårt val! Har inte varit hemma på en månad så det vore skoj att åka hem, men samtidigt vore det ju kul att festa här med mina klasskompisar och diverse andra studenter.

Lite pics från gårdagen:


Stefan och Christin sjunger singstar.


Jag ser på tv eller nåt.


Moa med en shamrock på kinden. Det var ju St Patricks Day-tema på Bunkern.




Från efterfesten. Såna här fina hattar kunde man köpa för 30 spänn med vi tiggde till oss en varsin helt gratis!


Han till vänster kanske ni känner igen från bilderna jag la upp från Kinky-festen förra lördagen. Då var han lite mindre påklädd än han är här.


Natasha och en med okänt namn
 sjunger singstar.


En jag inte vet vad han hette och Victor.


Våra fina hattar och en puttifrånkorv.

S: Efterfest

Jag är schleteeeen. Vi har haft efterfest till säkert grannarnas glädje, med singstar typ till klocakan nu. Halva Bunkern blev med hit, vilket betyder 15 pers ungefär. Nu ska vi sova, både Moa och jag, Och Eddie, fast han är typ hyperkativ nu.

Natti natti


S: Mamma har gjort testet

Mamma har gjort testet jag skrev om i förra inlägget. Jag skrev som bekant 25 ord i minuten. Gissa vad mamma fick?

424 ord i minuten.

Oj säger jag!

S: Pekfingervalsen

Fann denna grej på en blogg. Man kollar hur snabbt man skriver. Jag använder mig av en lite snabbare version av pekfingervalsen (herregud vilket fult ord egentligen). 25 ord i minuten på båda försöken fick jag. Vore kul att se hur många ord läkarsekreterar-mamma skriver per minut? =)

25 words Speed test

Tryck på rutan för att testa.

(Klistrade in HTML-koden från testsidan så det är inte mitt fel att rutan ser konstig ut!)

S: Frenetiskt plugg

Eller ja, lite motvilligt har vi nu satt oss med skolböckerna, Moa i vardagsrummet och jag i köket. Trivs bäst i köket, för där är det bäst sitthöjd och jag kan sprida ut mina papper över heeeela köksbordet. Moa pluggar helst liggande med laptopen på magen.

Efter att jag har gjort några övningsuppgifter med underfrågorna a, b, c och d kan jag räkna ut antalet:
-Korrekta svar utan att ha tjuvkikat i facit: 2 (jippi!)
-Antalet felaktiga svar på grund av slarv: 3
-Antalet felaktiga svar på grund av att jag inte kan alla formler och regler och lagar: 7

Har en bit kvar till mål alltså. Denna j%&#a tentan hänger över mig som ett stort grått moln, och tar ner mitt humör i bott. Jag blir sur på mig själv också för att jag i stället för att plugga gör en miljon andra helt oviktiga saker, typ:
-Kollar på Ellen, Rachel Ray, Oprah eller nån annan kass talkshow som går dagtid på trean eller femman.
-Kollar på Scrubs, That 70's show eller Simpsons fast jag sett avsnitten förut.
-Facebookar
-Bloggar (som nu)
-Läser Aftonbladet för femtielfte gången
-Spelar puckade dataspel

Kommer ha världens ångest inför tentan, precis som MF-tentan förra fredan, eftersom jag börjar plugga för sent och märker hur ENORMT mycket man ska trycka in i skallen.
Men sen, när den är gjord, då har jag tentafritt fram tills slutet av maj!!! Gött!!


Ekonomi-plugg


Socionom-plugg

S: Nackskott!

Nåt jävla as här på Gitarrgatan har bestämt att fredagen den 20 mars är en alldeles utmärkt dag för att skjuta raketer. Skulle vilja använda deras rövål som rakethållare, så får vi se hur roligt de tycker det är. Hoppas pinnen är riktigt stickig så dom får röva full i flisor.
Min hund är LIVRÄDD för raketer, och det tog ett tag innan jag hittade honom nu efter att det smält utanför. Han låg helt stilla på golvet i hörnet mellan våra soffor. Lyfte upp honom, och han är helt apatisk och skakar emellanåt. Sen kröp han under Moas IKEA soffa, och där ligger han än. 



Lille bubben!

S: Fredag

Läste ni det jag skrev igår om att livet sög för att jag är pank? OCH att jag dessutom skrev att jag inte ville ta emot några pengar av mamma? "KLIRR!" sa det och vips så har hon satt in 300 kr åt mig för att muntra upp mig. Känns lite ovant att vara i beroendeställning till ens föräldrar igen, har ju klarat mig själv ekonomiskt de senaste åren. Tack i alla fall mamma! Vi har lyxat till det med tacos ikväll! Behövde i och för sig bara ta 15 kr var ur egen ficka, för vi hade 65 kr kvar i matkassan plus 17 kr som vi fick efter att ha pantat alla burkar sen inflyttningsfesten. Perry! Har även köpt coca cola och choklad!
Köpte tuggben till Eddie-mannen också, vilket slöseri det var säger jag bara! Han tuggade i sig ett 15 cm vitt tuggben på nån timme och spydde sen upp alltihop under vårt soffbord. Otacksamme jävel!!

Vi hade ananas på, skitgott!! Har fått ett nytt favvomärke på tacogrejer också. Santa Maria, Old El Paso, Ica, Coop, vad är det för loserfabrikat? Nu är det (håll i er nu)   BEST MEX   som gäller! Halva priset jämfört med snobbmärkena. We like!!!


Ska se på Livet är underbart sen kl 21 på kanal 9, en italiensk film som både Moa och jag hört talas mycket om. Är den kass har jag bestämt att vi ska se Världarnas krig som börjar halv tio, den har vi sett båda två och jag tyckte den var riktigt bra men Moa tycker den sög! =)

Nej, dags att hugga in på chokladen! Hejs så länge!

M: Plugga?

Fredag! Tanken var att jag skulle upp med tuppen och plugga men så blev det inte, Men upp kom jag, med lite hjälp av Emelie som ringde och frågade om JAG kunde hjälpa henne med nån mattegrej. Nu är inte jag något mattegeni direkt men försökte hjälpa till ändå. Efter många "Så jävla svårt kan det inte vara" kom äntligen min lilla sambo upp ur sängen. Tydligen var det inte så svårt om man visste hur man skulle räkna. Det visste Sofia (smart tjej).

Sen gick vi till härliga konsum och köpte härliga grejer (mat och annat). När vi kom hem åt vi frukost eller det kanske mer räknas som brunch kl 13:40?

Sen tvingade vi oss ut på en promenad med lilla Eddie.

Nu SKA jag plugga, jag lovar!

S: Har fått mail från Koka levande grisar-företaget

Skickade ju som jag skrev om häromdan ett lite upprört mail till Scan, efter att det avslöjats att de kokat grisar levande. Så här skrev jag:

Jag vill veta vad era slaktare har för syn på djuren, som låter grisarna kokas levande. Jag vill veta hur ni tänker agera för att detta ska upphöra omedelbart, och när detta kommer upphöra. Jag tänker inte köpa några produkter från Scan så länge jag vet att detta pågår. Jag köper alltid svenskt kött, för jag har hittills trott att det borgar för godare kött, att djuren behandlas med respekt och självklart för att jag hellre sponsrar svenska bönder än utländska. Nu vet jag inte vad jag ska tro, och fast jag inte är nån värre grönsaksälskare funderar jag på att bli vegetarian i stället. Hellre det än att bidra till detta lidande ni orsakar djuren för att vi ska kunna köpa era produkter ute i affärerna.

Väntar på svar

Hälsningar Sofia Littorin

Fick svar igår:

"Hej,

Angående skållade grisar.

Vi har full förståelse att du som konsument reagerar. Det är sunt att uttrycka sin reaktion när medierna presenterar information på det viset. På vår hemsida, startsida, har vi lagt ut information som klargör hela bilden av det som har inträffat och vilka åtgärder Scan har vidtagit. Vi hoppas att du i fortsättning kommer att ha förtroende för svenskt kött och för Scan därför säkrare kött & charkprodukter, med det fokus som vi har på djuromsorg i Sverige, finns inte. Dock vill vi understryka att en avvikelse är alltid en för mycket. Vi jobbar för en nolltolerans.


Scan Matforum


Med vänliga hälsningar


Margareta Thorgren"


Åh, tack Margareta för det fina svaret. Om Scan är det företag i Sverige som har bäst djurhållning så avstår jag nog hellre från att äta kött.

S: I've been looking for freedom

Vet ni vad vi (eller mest Moa, det var hon som började) har lärt Eddie för nåt? Han kan ju redan sitt, ligg, tass och varsågod så han är ju fullärd egentligen, men Moa har lärt honom en ny grej. Det var hon som började sjunga en mycket speciell och vacker låt varje gång vi kopplade Eddie innan vi skulle gå på promenad. All slit har äntligen gett resultat!!

Varje gång vi börjar sjunga David Hasselhoffs klassiker I've been looking for freedom fattar han direkt att vi ska gå ut och gå. Som nyss till exempel, så låg han och sov sött på Moas mage. Jag började sjunga och han tittade upp direkt och gick mot dörren. Han är så duktig! =)



Don't Hassel the Hoff

S: Life sucks!

Känns lite så just nu faktiskt.
- 77 kr på kontot (och tack men nej tack mamma, jag SKA klara mig själv den här månaden, så sätt inte in pengar)
- Sex dagar kvar till pengar.
- Nio dagar till tenta.
- Noll plugglust.

Öhhh...ja, det var väl allt egentligen. Kan ju även roa mig med att räkna upp allt positivt:
+ Vackert väder
+ Nio dagar kvar till tenta och inte fem, eller två. Kunde ha varit värre.
+ Jag köper inte massa onyttigt godis eftersom jag inte har råd.
+ Slipper undra vad jag ska göra till helgen, eftersom jag endast har 77 kr och borde plugga en jävla massa.
+ Vi har mat i kyl och frys så vi slipper svälta.

Sådär ja. Mer plus än minus i alla fall. Och ändå känns det inte bättre än så här?

S: Solen skiner i Karlstad!

Lite bilder från vår promenad idag.


Inte ett moln på himlen! Eller nästan i alla fall.


Jag vill att vi svänger höger, sa Eddie, så det gjorde vi.




Rumpan bar, studentpuben uppe vid Campus


M: Provar väl igen

Det jag ville tala om förut var att jag idag varit duktig och varit på anställningsintervju, jag och 500 st till. Men eftersom jag är så trevlig och charmig bara måste dom välja mig, eller hur?

När jag var färdig med det ringde mamma och talade om att jag fått en räkning på 700 kr för hål i väggen jag inte gjort. Så jag stormade iväg till STUB med besiktningsprotokollet i högsta hugg (som jag av en händelse hade med mig)och tänkta tala om för dom att Moa Mårtensson gör minsann inga hål iväggen. Säker på min sak gick jag in och tog en nr-lapp och vänte bestämmt på min tur. När det efter 30 sek äntligen var min tur gick jag fram till disken och fick veta att STUB-tanten fikade. Jag talade om vad det var jag ville och den tanten som inte var min tant sa att fika-tanten inte hade med hål-i-väggen ärenden att göra utan att jag skulle prata med besiktingsgubben!
Så jag får väl göra det då, snart.

Sen åkte jag hem och var på ett strålande humör resten av dagen.

Imorgon ska jag vara en duktig tjej och möta Therese kl 8:10 utanför biblioteket där vi ska spendera dagen med våra böcker.

M: Skitblogg

Jag skrev och skrev men det bara försvann!!!

S: Greys Anatomy och dödsstraff

Har haft en riktig slapp tv-kväll. Diagnos okänd på trean tycker jag är riktigt intressant, även om programmet är lite överdrivet, "nu har vi ett riktigt tufft problem och vi måste ge precis allt vi kan för att hjälpa den här patienten", säger Stefan Brandt med rynkad panna i varje avsnitt. 

Greys Anatomy var riktigt bra idag. Det handlade bland annat om dödsstraff. Dödsstraff är en fråga de flesta har en åsikt om, och min åsikt är att det borde förbjudas helt.
Många tycker det borde förbjudas precis som jag, men de lägger nästan alltid till "förutom för pedofiler". Visst är pedofili ett vidrigt brott, mord likaså, men jag håller inte med. Rätten till liv är okränkbar, och om en person dödar en annan människa ska denne självklart få ett långt fängelsestraff. Men om någon bestämmer (alltså en domstol) att denna människa ska straffas med döden, utför de ett precis lika stort brott enligt mig. Någon tar beslutet att döda den här människan, och varför ska det vara okej att döda en människa med ett domstolsbeslut bakom sig? Det blir ett nytt mord som begås, men i lagens namn.
INGEN har rätt att avsluta en annans liv i förtid. Vi lever bara en gång, och ingen myndighet ska bestämma när ens liv ska ta slut. Att avrätta en brottsling gör inte brottet ogjort, det får inte de anhöriga till varken brottsoffret eller brottslingen att må bättre. Nej, lås in dem på livstid i stället så den som utfört brottet får lida hela livet för vad han eller hon har gjort, i stället för att avrätta. Det är min åsikt!

S: Nu är Eddie ren och fin!

Jag har duschat Eddie! Det var inte frivilligt från hans sida, jag tvingade honom. Han tycker INTE om att bada. Han börjar med att låta lite ynkligt och sen låter han mer och mer tills han typ skriker. Jag brukar vara klar ungefär när volymen på hans ångestskrik blir outhärdlig.




Kan man se mer olycklig ut?


Är han inte för söööt!!




Dags att gnugga sig torr. I soffan, på mattan, i Moas säng.


Ren och fin och nästan torr!

Precis när jag skulle ta kort hoppade han ner från ryggstödet. Blev ganska cool bild!

S: Vår i luften!!

Har varit på en härlig promenad med Eddie. Gick en ny slinga igår som är alldels lagom, tar 35-40 min att gå. Gick samma väg idag, utan att gå vilse! =) Träffade fem hundar på vägen, och Eddie skötte sig exemplariskt, inga hysteriska utfall. Skulle ha tagit med kameran, inte för att det så så vackert ute direkt med all brun snö längs vägkanten, men det är ju så vårlikt! Asfalten är blöt av all snö som smälter, man ser till och med lite gräs! Man möter massa mammor med barnvagn och gamla tanter med rått-hundar, som passar på att gå ut i det fina vädret. Har hört på ryktesväg att det snöar i Arvika, hoppas det INTE kommer hit!

Skulle ha träffat Josefine och Emelie idag kl två för lite mer plugg, vi fick inte så jättemycket gjort igår. Kan det bero på att Josefine var på lite dåligt humör? ;) I alla fall så blev det inge av med det, så jag ska tvinga mig att sitta en timme själv här hemma.
Moa är på anställningsintervju för sommarjobb just nu. Hon är väldigt bra på att planera måste jag säga, hon bad mig kolla när nästa buss gick "för den jag skulle ta går nu" och då hade hon precis kommit ur duschen och skulle föna håret. Bra timing! Hoppas hon hann i alla fall.

Nu blir det plugg!


Har inte sett några tussilago än, men snart så! Ett säkert vårtecken.

S: Min hund är en soldyrkare






S: Brödbak

Blev inge bakande för mig igår som jag hade tänkt. Tog tag i det idag i stället, efter en promenad i solen med Eddie. Grejen är att jag följde receptet, hade inte ens i allt mjöl, men degen blev stenhård. Eller ja, inte stenhård såklart, men inge kladdig och väldigt kompakt. Man skulle lätt kunna döda nån med den. Har i alla fall bakat ut bullar nu, inte 24 st som det stod i receptet för inte ens en dvärg hade blivit mätt på en sån pytteliten bulle. Har en stark känsla av att de kommer bli torra som satan. Men jag följde ju receptet! =) Det mesta brödet är ju gott när det är nygräddat i alla fall. Med ost på och iskall oboy! Mmmmm.


Mina bullar kan extraknäcka som puck vid ishockeymatcher.

S: Tack och hej Scan.

Läste den här artikeln på aftonbladet.se om Scans vidriga behandling av deras grisar. På grund av slarv med bedövning har grisarna vaknat till när de slängts i ett skållkar (usch vilket hemskt ord) och skrikit av smärta. De har alltså blivit kokta till döds. Detta har inte bara skett en gång, utan på fyra olika slakterier och vid upprepade tillfällen.
Jag trodde i alla fall att djuren behandlades bättre än så i Sverige. Jag skulle vilja koka VD:n för Scan levande så får vi se om han eller hon tycker det är ett himla trevligt sätt att dö på. Jag tänker INTE köpa nån mer Scan-produkt förrän jag vet att djuren behandlas bättre.

Saxat från Scans hemsida:
"En av våra främsta ingredienser är gott om omtanke - även för djuren.

Med Scan får du svenskt kött från egna gårdar där korna och lammen betar fritt om sommaren. Våra grisar har alltid knorr på svansen, eftersom de trivs med gott om utrymme och halm att leka i. Vår stallpersonal tar större hänsyn än lagen kräver och utbildas i att ta det extra lugnt. Då mår djuren som bäst."

Jävla lögnhalsar.

Har mailat Scan och frågat hur de ska se till att detta inte händer igen. Får se om jag får något svar, lägger upp det på bloggen i så fall.

Levande kokt griskulting, någon som är sugen?

M: Ja, jag är vaken

Jag kom upp ur sängen! Fantastiskt! Trodde aldrig det skulle hända igen. Jag ska till skolan annars hade jag aldrig gått upp det här tiden på dygnet. Så nu har jag tre och en halv timme med härlig föreläsning att se fram emot "Makt och rätigheter" vem vet kanske är otroligt spännande och givande.
Inte nog med det, idag ska vi även få en ny gruppuppgift. Jag kan inte beskriva min glädje i ord.

Jag ska sluta röka nu, helt ofrivilligt
Önska mig lycka till!!!




Det är inte cigaretterna på bilden som har skrivit brevet

S: Älskar Photoshop!

Har hittat lite bloggar om hur man använder Photoshop. Den här är riktigt bra. Har nu senaste halvtimmen roat mig med att photoshoppa mig själv lite mer perfekt än jag egentligen är. Det är skitkul! Har en hel del kvar att lära mig dock.
Här ser ni före och efter:



Före


Efter


Har gjort tänderna och ögonvitorna vitare, gjort ögonen blåare, förstärkt ögonfransarnas färg, fyllt i ögonbrynen lite, tagit bort hår i pannan och jämnat till huden. Är inget proffs än men håller på att lära mig! Har ni nån egobild ni vill fixa till, maila mig! Jag vill gärna öva lite.

Nu ska jag lägga mig och läsa Anna Karenina. Boken är riktigt bra, men det går inte så fort att läsa, på grund av språket och att Tolstoj roat sig med att kalla samma personer vid olika namn hela tiden. Boken är på 900 sidor, och jag är på sidan 350, efter två veckor! Har att göra några veckor till.

Natti natti

S: Jag är en cry baby

Har blivit en riktig cry baby på senare år. Kollade på Spårlöst på fyran förut, och ögonen tårades, precis som de gör varje gång en splittrad familj får träffa varann efter att ha varit ifrån varann hur länge som helst. Ju större känslostormar personerna på tv:n visar, desto mer gråter jag. Just idag var det inte så illa.

Agneta Sjödin ledde det där programmet för en massa år sedan, och då var det ett speciellt program jag minns. Ett syskonpar ville ha hjälp med att leta upp sin biologiska mamma i nåt östeuropeiskt land. De fann henne till slut, och det visade sig att hon hade varit tvingad att adoptera bort sina barn, och att det inte hade gått en dag utan att hon tänkt på dem. Hon hade inte skaffat några fler barn, utan levt hela sitt liv ensam. Eller ja, minns inte så noga egentligen med det var riktigt, riktigt tragiskt i alla fall. När de träffades igen, grät jag som bara den. Den gamla mamman var så glad och hon grät hysteriskt, för hon hade ju inte trott att hon någonsin skulle få träffa sina barn igen.
Åhh, det är ett fint gråtminne! Nu är det inte bara Spårlöst jag bölar till, utan även Extreme Home Makeover, Forrest Gump, Wall-E, och alla andra filmer med lite sorg i. Blev tårögd när jag såg när operasångerskan vann melodifestivalen förut också, fast det var repris och jag redan visste att hon skulle vinna.

Men jag är inte lika illa som Michael i alla fall, som grät till Who wants to marry my dad*! Hahaha! 


*En amerikansk dokusåpa på typ femman eller trean, där döttrar försöker hitta en lämplig fru till sin frånskilda pappa.



Wall-E med sitt livs kärlek.

S: He´s back!

Nu är plutten hemma!!!

Måste bara skryta lite också. Ni vet potatismoset jag gjorde förut? Jag säger bara, Kocki, släng er i väggen!! Tio toasters!!



Han är lite trött av drogerna han fick innan bilresan.


Eddie och hans fina inflyttningspresent som han fått av Christin och Emma. 

Suck

Vaknade idag i hopp om att jag skulle må bra igen, men så var inte fallet. Detta måste vara ett tecken på att man blir gammal, för så här mådde man väl inte i sin ungdoms dagar? Av lördagskvällen har jag lärt mig att bara för att alla andra vill ut och dansa och fåna sig så borde jag stanna hemma och vakta kylskåpet istället ,då det tydligen finns människor som äter upp dess innehåll. Vilken tur att jag inte är långsint, till sommaren har jag nog kommit över det här.



Måndag

Var lite trögt att gå upp i morse, och blev inte piggare av att se att det var dimmigt som satan ute. Som att se genom mjölk! Hade lektion i två timmar, och just nu känns det ganska bra inför tentan. Har inte börjat plugga än, men man lär sig ju faktiskt nåt på lektionen. Jag och Josefine och Emelie ska ses i morrn på vår lediga dag och repetera det vi lärt oss idag.

Handlade lite på Konsum efter skolan, vårt kylskåp är ju i och för sig ganska fullt men inte av mat utan alla alkoholhaliga drycker som folk lämnade kvar i lördags.

Har sett på reprisen av melodifestivalen, för jag har inte kollat på nån deltävling så jag ville höra vinnarlåten. Den var väl sådär, vet inte om det är ljudkillens fel men tyckte det var för mjäkigt när hon sjöng de höga tonerna, de dränktes ju i musiken. Är det en operasångerska ska det väl för helvete höras att hon sjunger opera! Jag tycker att Alcazar var bäst, gillar sån där glitter gay glamour-musik, i schalgersammanhang alltså. Vill inte att ni ska tro att jag lyssnar på det hemma! Nog bloggat om schlager.

Åt ingen frukost i morse, dels var jag inge hungrig och sen hade vi bara sånt där tråkigt vitt bröd uppe. Nu har jag ätit massa chokladtryffel men skulle vara gott med lite riktig mat faktiskt. Ska göra strömming och mos, det har blivit ett stående inslag på vår matsedel! Ska baka bröd sen också, solrosbullar. Gillar bröd i bullform, perfekt att frysa in och bara ta upp så många man äter. Och mycket godare än köpebröd.

Eddie-älsklingen kommer hit om en timme också! Längtar efter min lilla råtta.


Eddie som valp med stooora öron.



Se vad sööööt han var! Eller är, han är ju fortfarande söt såklart!



Limpan, råttan, minigrisen, plutten, Eddie. Kärt barn har många namn.

Buhuuuu

Saknar min Edddie!   :(
Mårten kommer hit med honom i morrn runt femtiden. Det blir ett kärt återseende! Ska stänga in honom på mitt rum när jag lägger mig för då är det väl själva fan om han inte ska ligga hos mig i sängen! =)

Så på hans små söta tassar! På hans perfekt proportionerade öron och hans klara blick!

Dagen efter kvällen före

Är ganska trött och seg idag. Inte direkt bakfull, vilket känns skönt. Kom i säng kvart i sex i morse, och vaknade av att Moa och Peter pratade i vardagsrummet och satte på filmen Dirty Dancing. Detta var kl nio, så jag har alltså sovit tre timmar. Peter och Erik har precis åkt. Vi har sett på tv och bara drölat i flera timmar.

Ser inte alltför illa ut här, för jag drog igång och städade vid elva. Dammsög, skakade mattor, plockade undan disk och burkar. Moa kastade diverse skräp och pizzakartonger, så nu har vi nästan lika fint hemma som innan festen!

Är inte på humör för att blogga och vara fyndig, men här kommer lite bilder från gårdagen.


Therese och Kristian matchade soffan. Lasse är nöjd ändå.


Pizza!





Syskon-singstar


På Bunkern var det Kinky Night, vilket syntes på de här tre herrarnas klädsel. De poserade glatt för kameran.


När vi kom hem var Erik lite busig och kastade ett glas vatten på sin intet ont anande kusin.


Här skulle han hämnas genom att jaga Erik med min vassaste kniv. (OBS, ingen skadades allvarligt)

Pizza...

...slut

Lugn, lugn!

Nu är Moa hemma. Hon gick raka vägen mot kylen och sa nåt liknande "åh va gott det ska bli med min halva pizza!!!" med sån inlevelse så vi fick faktiskt dåligt samvete. Jag skyllde allt på Peter såklart, så han får ett hårt jobb nu för att fjäska sig i god dager igen.

Nu är vi hemma

Jag och Peter och Erik har varit på studentpubem Bunkern och sen på efterfest. Nu har vi i ren desperation råkat äta upp Moas pizza (sorry Moa, du är verkligen världens bästa sambo!!! :)   ) Vet inte vart Moa är dock. Mobilen ligger här hemma men det gör inte Moa.

Mer info följer i morgon, samt bilder från kvällen.

Natti natti


Snart!

Nu har jag klätt på mig och dykt ner i sminkväskan och hälsat på mina gamla vänner Foundation och Puder. Nu är jag på G!
Moa också tydligen, hon skickade sms att hon började bli lite full. Hallå, redan??? Är inte hon på middag med Emmas släktingar?? Typ mormor och sånt?
 
Slänger upp en egobild:


Nyklippt och nyfärgad! Vad tycker ni, gillar ni mig i nästan svart hår?
Känns som att klockan vridits tillbaka ett år, för då såg jag också ut såhär.

Fest!!!

Har inte bloggat nåt idag av den enkla anledningen att jag inte gjort ett skit. Moa är i Grums och grattar Emma till examen, och hon kommer inte hit förrän vid sextiden. Så jag är helt ensam, både Eddie-lös och Moa-lös. Gick upp lite före elva, gjorde scones som blev äckliga av nån anledning. Har aldrig hänt förr. Moa drog vid tolv, och jag satt vid datorn ett tag. Klockan ett la jag mig igen och sov en timme....uhhh va gött!

De första gästerna kommer om en timme ungefär så jag håller på att göra mig i ordning nu. Känns så himla kul att sminka sig nu när jag varit begränsad till mascara i två veckor. Kul att få känna sig lite snygg och dölja utslagen, som i och för sig börjar bli bättre, men jag är ändå misstänkt likt ett stoppljus runt munnen.

Här är en lista på de som kommer:

Syster Anna
Kristian
Lasse
Therese
Peter
Erik
Giovanna
Christin
Emma
Stefan +3
Erica + 2 kanske
Thomas
Jenny

Åhh vad kul det kommer bli!!!

Hörs i morrn igen, tror inte jag bloggar nåt mer idag. Om jag inte lyckas få nån att skriva ett gästinlägg då.

Hejs hejs

Glömde ju säga

att jag ska sova oförskämt länge i morrn! Ingen hund som väcker mig vid nio och vill ut, ingen lektion att passa, allt är städat och klart...

Lovely!!!!!

Fredag!

Tentan är gjord, det är fredag och livet känns allmänt skönt! Hur firar vi då detta på bästa sätt? Ögontjänare som vi är, städar vi innan vi får besök. Så de senaste timmarna har gått åt till att städa hela lägenheten. Dammråttorna har försvunnit in in dammsugaren, golven har torkats, toaletten skrubbats. Tog emot lite att börja men nu är det äntligen klart!
Christin har varit här ikväll också. Hon har lekt med Eddie en hel massa, och hjälpt oss hämta Moas fina röda soffa från förrådet för att vi ska ha sittplats till alla i morrn. Hon och Moa bar, och jag tittade på! Bra arbetsfördelning tycker jag! =)

Har färgat håret igen också. Trivdes bra när jag var riktigt mörk, så nu hjälpte Christin mig att färga håret mörkbrunt. Så nära svart man kan komma. Hade nog kunnat ta en vanlig brun färg, men nu är det gjort. Vill ha en kall färg, och den jag färgade för tre veckor sen var lite ljusare och rödaktig.

Är Eddie-lös nu. Känns tomt redan :( Mammas Mårten var här för 20 minuter sen och hämtade honom. Blir ett orosmoment att ha honom här när vi ska ha fest, för det är mycket stor rymningsrisk när fulla folk springer in och ut. Får tillbaks honom på måndag.

Bjuder på lite bilder från vår nystädade lägenhet och vårt tillfälligt ommöblerade vardagsrum!



Moas röda soffa matchar tavlan!



Se så fint! Diskbänken blänker nästan!



Inga marknadsföringspapper på bordet!



Min älskling har åkt på en weekend i Arvika.

Busringning som inte riktigt gick som den skulle....

Frugan ringer till en radiostation och hon kommer vinna Kanye West-biljetter om hon ringer till sin man i direktsändning och berättar att det inte är han som är pappa till deras nioåriga son. Samtalet tar en oväntad vändning...


Jag är det klantigaste som finns

Idag efter att jag simmat (en hel kilometer) och drukit kaffe med Christin och Emma kom jag hem och hade tråkigt.
Vad gör man?
Jo man lockar håret.
Men eftersom jag är så totalt obeskrivbart klantig bestämmde jag mig tydligen för att locka tinningen istället!!!



Ja jag vet att ja är otroligt begåvad!

Nu sitter jag här med min sjätte isbit mot brännskadan och riskerar köldskador istället.
Ska man vara fin får man lida pin!

Men lockig blev jag!!!

Puh, nu är det över! =)

Nu är tentan gjord. Satt i drygt två timmar och skrev så jag fick kramp i armen. Hade lite tur med frågorna, en del av de som var med var såna jag tycker jag kan ganska bra, sen var det såklart fågor som jag inte fattade men jag skrev svar på allt, och broderade ut en hel del. Hoppas på godkänt, när jag räknade ut hur många poäng jag borde få på varje fråga kom jag upp till 25 ungefär, som är godkäntgränsen. Men vet inte hur hård han är på rättningen, och då har jag öven räknat med poäng på de frågor jag inte fattade. Hmmm....blir spännande det här. Känns i hjärtat som att det lutar åt godkänt, men vågar inte hoppas för mycket för då blir man så besviken om det inte går vägen. Hörde flera killar som var ganska säkra på godkänt och bara skrev fem sidor. Jag skrev elva sidor, men känner mig inte säker. Nu säger jag inte att elva sidor automatiskt är bättre än fem, för det beror på innehållet såklart. Men jag hade aldrig fått plats med allt väsentligt på endast fem sidor. Får veta resultatet om 2 veckor.

Åhhh, jag känner mig så lycklig just nu! Gick med mycket lätta steg hem från skolan. Den här helgen ska jag inte ägna en tanke skolan eller åt tentan i externredovisning om två veckor, utan bara LEVA! Och ta tag i pluggandet på måndag.

Ska åka in till stan nu och träffa styvsyrran för lunch. Ska med henne på Claratappen efteråt för hon ska ge plasma. Tänker anmäla mig jag med, för man får 100 kr per gång! Och man kan ge så ofta som varannan vecka! Man gör ju en god gärning samtidigt.

Så här känns det i min hjärna nu



                                                        POSITIONERING

                                                                                                                                      
                                                                                                                                                       beslutsprocess


Marketing concept



                                                              segmentering



   distributionskanaler                                                                          
                                                                                                               integration



                                                                                                                                                                                   kanalval


                             marketing planning



Det snurrar i huvet av alla ord och begrepp och teorier. En del sitter riktigt bra nu, och en del fattar jag fortfarande inte innebörden av. Nu tar jag en paus för Medium på fyran, sen blir det plugg nån timme till och sen lägger jag ner. Det värsta som kan hända är att jag får göra omtentan men det kommer jag inte vara ensam om i så fall.

Shopping

Idag medan duktig Sofia har varit hemma och pluggat rymde jag med Emma in till Karlstad. På begäran av Sofia var jag på Djursjukhuset och hämtade lite gratismat till Eddie, sen bar det iväg till Rusta för att inhandla en ny matta till hallen. Vi hade tänkt en blå men när vi kom dit tyckte jag att röd var en bättre färg och ringde och övertalade Sofia att det var den vi skulle ha. Sen bar det iväg till Bergvik för Emma skulle inhandla kläder, jag var med som smakråd .

Väl hemma hittade jag Sofia och Josefine i köket där dom satt och pluggade inför morgondagens tenta.
Jag beslöt mig för att fortsätta min huslighet och "sydde" upp några gardiner som jag hängde i mitt cell-liknande rum.

Nu ska jag snart lämna Sofia igen för att se på film hemma hos Christin. Stackar Sofia som får sitta här med sina tråkiga böcker.



Tada! Den nya mattan


En välbehövlig paus

Nu har jag lagt ner boken, tentorna och all sån skit ett tag för jag SPYR snart på allt som har med marknadsföring att göra. Kollar på Diagnos Okänd på TV3, himla intressant faktiskt. KL 21 är det Greys anatomy, ska kolla på det med så ska jag se om jag orkar plugga lite mer efter det. I morse kändes det skitbra, för jag tänkte hinna så mycket idag. Nu känns det lite mer panikartat, har ju bara i morrn kvar. Skulle jag få underkänt är det inte välrldens undergång, men det vore så skönt att få lägga det här bakom mig och slippa göra omtenta.

Händelselös dag

Ja idag kommer jag inte ha mycket att skriva om tyvärr. Blir plugg för hela slanten idag så det blir nog inge bloggande för mig. Ska klippa mig vid tre också, kanske slänger upp en före och efterbild på det.

Såg inte bara en, utan TRE ekorrar när jag var ute med Eddie förut! Dom är ju så söta! Eddie har nog varit ett ekollon i sitt förra liv för han är helt hysteriskt arg på dem. Vi jagade två av dem, upp i ett träd, och Eddie försökte klättra upp i trädet medan han skällde frustrerat på dem. Eddie kan inte klättra.


OBS: Ekorren på bilden har inget med artikeln att göra

Vad mysigt vi har fått det!



Nu vill vi bara ha en ny soffa! Sen är vi helnöjda!

Doktor Hus

Efter en synnerligen händelselös dag som mest bestått av plugg, plugg och åter plugg, har jag nu sätt mig i soffan framför Dr House. Han är briljant!

Blir inge mer pluggande idag tror jag, utan jag får ta nya tag i morgon. Ska klippa mig i morrn också! En klasskompis är utbildad frisör så hon ska gå lös med saxen i mitt långa slitna hår. Minns inte när jag klippte mig sist, kan ha varit i höstas annars var det i början av juli. Inte konstigt håret bara hänger platt som en ful hjälm.

Moa har varit så duktig och bloggat nu när jag själv inte haft något att blogga om, och tvättat en jävla massa, inte bara sina kläder utan mina sängkläder som hon manglat (lyxigt) och resten av tvätten i min tvättkorg, helt på eget initiativ! Ibland är det riktigt najs att ha en sambo.

Sen ska tavlan upp, har fått den nya ramen nu! Vi ska använda ståltråden, jag lovar!

Woho!!!!

Dom på reklamationsavdelningen på IKEA trodde inte på Christin när hon kom med sin superövertänkta anledning till att ramen gått sönder, men hon fick pengar tillbaks ändå! Jag är så lycklig!!

Tack Christin, du är en ängel!

Moa är duktig i dag igen

Eftersom jag är "ledig" så borde jag plugga men har upptäckt att det är betydligt roligare och göra allt annat, Så för att fortsätta min duktighet har jag i dag beslut att tvätta alla lakan och mangla dom!! Undrar om det forfarande finns husmorskolor? Det hade kanske hade varit något...









Ramnytt

Idag under min lektimme(djupa disskusioner och kaffe/te i röda soffor på skolan) med Christin och Emma sa Christin att hon kunde tänka sig och ta med våran ram till IKEA och reklamera den imorgon eftersom hon hade vägarna förbi. Detta var för mig dom ljuvaste ord jag hört på länge eftersom då slipper jag och Sofia ljuga ihop något själva och stå och skämmas på reklamationsavdelningen igen. Så nu ska vi bara komma på något smart som Christin kan säga som göra att det absolut inte var vårat fel att den förbannade skitramen ramlade i golvet.

Förslagsvis:

-Ståltråden gick av
-Grejerna som håller upp ståltrånden ramlade av.
-Ramen bara föll ihop av sig själv
-Den var sån när vi öppnade förpackningen.
-Hunden åt upp den

Ja som ni ser har vi ett brett urval att välja på så vi får hoppas att det går vägen.

Tack Christin!


Här är skitramen igen om ni glömt hur den såg ut.

Nu är väggen klar!




Duktig Moa

Idag har jag (Moa) inte bara varit i skolan och pratat inför klassen om arbetsskydd och lyssnat dom andra och lekt med Emma och Christin. Utan jag har även städat både klädkammaran och "källaren". Ja jag vet att jag är otroligt duktig. Nu väntar jag på att Sofia ska komma hem så jag får visa hur duktig jag är och få lite beröm.

Nu har jag bara katastrofen som kallar sig mitt rum kvar. Önska mig lycka till!

Nu har de kommit!

Affischerna alltså. Har inte öppnat dem än, väntar tills i kväll när vi båda är hemma. Kan ju sätta upp en tavla i alla fall...vet inte vad vi ska göra med den andra. Skulle ju gå att hitta på nån bra anledning till att den gick sönder och försöka reklamera den ändå. Moa föreslog att vi skulle säga att ståltråden gick av. Nån som har något bättre förslag? Alla förslag mottages tacksamt. Det är upp till oss att avgöra om de är användbara eller inte! =)

Åt omelett till frukost. Nu när vi har en helfigursspegel ser jag att jag svävat ut lite väl mycket med maten och sötsakerna. Det är nog bra att dra ner lite på kolhydraterna.


Omelett med ost, potatis och persilja.

En ny vecka

Så var det måndag igen.
Har "case"-redovisning kl 15.15, men ska till skolan redan vid ett för jag och Josefine ska plugga lite. Sen ska vi ses i MF gruppen halv tre för att prata ihop oss inför redovisningen. Känns inte som att det blir alltför svårt, för det ska mer vara en gruppdiskussion än en vanlig redovisning. Men hamnade i samma redovisningsgrupp som en som inte är alltför rolig att lyssna på...men, hur illa kan det vara? Kl 17 får vi gå hem i alla fall.

Nu ska jag äta frukost.

Lite mat

Tog kommandot över matlagningen igen, vilket jag gillar att göra. Moa protesterar inte heller. Fisk var jag sugen på, så jag gjorde fisk i ugn med potatis.


Saltade och pepprade filéerna och bredde på färskost med smak av vitlök och persilja. Rullade dem och la i en form, på med paprika, purjo och citronbitar.


Hällde på en sås bestående av lite lök, vitt vin, grädde, fiskfond och citron. In i ugnen ett tag, serverade med potatis.
Smaskens!

En typisk söndag i mitt liv

Det har inte varit en jättebra dag idag.

1. Det snöar. Som fan.
2. Kunde inte se reprisen av Desperate Housewives vid tre för kanal 5 funkade inte pga snöovädret. TV3, TV4 och ettan funkade inte heller.
3. Jag kom på vad den lilla stålfjädern som följer med IKEAS ramar är bra för. Jag är ett sånt %&#"?)@ pucko!!! Nästan så jag borde avlivas faktiskt. Jag SKÄMS!

SJÄLVKLART
är det en ståltråd som man ska hänga upp tavlan med, inte en fjäder. Hade jag fattat det igår hade inte ramhelvetet åkt i golvet och vi varit tvungna att köpa en ny för 250 spänn. Tror inte de godkänner en reklamation pga att snöret gick sönder.
- Men varför använde ni inte ståltråden som följer med?, kommer de på reklamationsavdelningen fråga.
- Nej, vi är så korkade så vi fattade inte att det var en ståltråd, vi trodde det var en fjäder och vi kunde inte förstå varför den fanns med i förpackningen! Vem behöver en stålfjäder för att sätta upp en tavla liksom..! Hehehe..." skrattar vi nervöst.
- AVSLAG! flinar hon elakt, och vi springer skrämda därifrån medan vi hör hennes hånskratt.

Nej, det utsätter jag mig inte för. Känns så jävla surt att behöva punga upp med massa pengar när vi inte är överdrivet rika just nu, men vi vill ju ändå få i ordning inför helgen. Allt på grund av vår egen DUMHET.



Jävla fjäder/ståltrådshelvete! Och jävla IKEA, hade de format ståltråden som en ståltråd i stället för en fjäder
hade vi fattat vad den var bra för!

Plugg

Nu SKA jag plugga. Har ändå inget vettigt att göra idag, och jag vet vilken ångest jag kommer få om jag känner att jag inte kan det vi ska kunna på fredag när vi har tenta.


Jävla IKEA-skit!!

Vaknade lite före elva, när Moa kom hem från simningen. Vad är det som ligger på golvet i vardagsrummet då, knäckt i fyra bitar? Jo, en av IKEA-rappel-skit-ramarna som vi köpte igår. Den är för tung för sin egen upphängning tydligen, för ena klammerna som man ska knyta snöret i (den har taggar, himla smart att där snöret ska sitta finns det vassa taggar) har gnagt av snöret. Jippi vad glada vi är nu. Vi ska reklamera den, för vi har inte lust att lägga 249 kr på en ramjävel som håller minde än 12 timmar.


Nu är väggen nästan klar!!!

Nu är väggdekorationen uppe! Tavleramen också, fast vi inte fått affischerna. När de kommer är det liksom bara att smocka i dem så är det klart! Här får ni se hur det blev. Vi är jättenöjda!!!! Vad tycker ni?



Målade dit ett rött motiv i tavlan, bara för att man ska få ett litet hum om hur det blir sen. Har nog inte fler likheter med orginalet mer än att den kommer vara röd och ha en blomma som motiv. Men visst blev det snyggt?

IKEA!!!

Har inte blivit så mycket bloggat idag. Mamsen och Mårten kom på besök idag, så efter en fika drog vi iväg till IKEA. Där handlades det nyttiga grejer, för att vi ska komma i ordning lite mer. Lastade mammas lilla Ford Escort smockfull med grejer, så jag och Moa fick dela på ett säte i bilen. Tur att det är nära hem! Köpte pizza och slötittade lite på andra chansen. Mamma och Mårten åkte hem innan det var slut, och så fort de åkte stängde vi av. Sååå bra var det inte.

Fick klagomål från min syster på förra inlägget, för att det inte var några bilder. Så nu blir det en hel massa, som kompensation.


Fick äntligen byta den defekta duschdraperistången, så nu fick vi upp draperiet. Har även köpt en ny hyll-grej att ha i badrummet, en som rymmer alla våra sprayer, krämer, burkar, hårborstar, snoddar, kammar och diverse andra nödvändigheter. Köpte bara två korgar pga av bristande ekonomi, men ska inhandla två till nästa månad.
 

Har köpt en rislampa så nu har jag mer än 25 watts ljus i mitt sovrum!!



Vi köpte även två ramar till affischerna som vi beställt. Fattade inte riktigt hur stort 70 x 100 cm var förrän vi såg dem. De är ju GIGANTISKA!!



Ganska kass bild men den förställer i alla fall en spegel som vi köpt. Gött att äntligen få se sig i helfigur när man ska fixa till sig. Nu ska vi bara få upp skiten på väggen också. Det är gipsvägg så man måste plugga och grejer, och det har jag aldrig gjort.



Fann en skiiiiitfin väggdekoration som man klistrar upp direkt på väggen. Håller på att sätta upp denna nu, och ni ska få se resultatet så fort det är klart. Känner på mig att det kommer bli hur fint som helst!



Mamsen i soffan. Hon och Mårten var så snälla att de betalade en del av våra IKEA-grejer. Och bjöd på pizza, dricka, semlor, biskvier och kakor. Tack så mycket, ni är för snälla!

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben

Brukskarlar
 
Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt
tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis
växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och 
avelskarlar.
 
När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för
att förenkla din vardag med mannen.
 
Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En
karl är ingenting man lättvindigt kan lämna bort till vänner och bekanta.
Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag
accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att
ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i
vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och
gnällande karlar väntandes vid kassan.
 
Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar
vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med
svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar.

 
Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha
karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En
duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en
skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På
höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att
jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för
detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och
mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske
istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.
 
 
Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han
god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som
inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är
vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av
skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man
överlåta till en fackman.
 
OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med
medföra rättsliga följder i vissa fall!


 
 Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder
slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder.
Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par
bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt
saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar
då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem
med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför
rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.
 
 Vi väljer att här presentera Skånerasen:
 
Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt
lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna.
Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.
 
En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på
dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna
kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja
någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig
pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man
omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet
att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka
ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om
det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium
bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så
bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli
passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att
lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en
barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar
sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med
fördel för att belöna önskvärt beteende.
 
 
 Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en
fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande 
människor.
Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig
uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig
intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens
att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende 
är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!
 
 
 
Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi
vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du
tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt
använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka
på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i
åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som
bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid
förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har
utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion
är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman
även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör
inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill
kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana
karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig
av med honom hur söta de än må vara.
 
 
Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har
sådana defekter innan de tar hem honom.

 
 
Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den
kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör därför
gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten.
Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för
bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom
tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till
att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker
uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par
burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.
 
 
 
Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en
nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga
sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han
sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid
helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör
därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa
byxor har faktiskt påträffats.
 
 
 
Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som
komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga
fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta
om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik.
 
Svenska Brukskarlsklubben

Världens bästa sambo

Det är fredag och efter en hård dag på skolan, lite shopping i centrala Karlstad och en tur på Konsum, kommer jag hem till min underbara sambo Sofia. Min kära sambo har varit så duktig och lagat mat och ost(!) och jag har legat som död på soffan. Hade det inte varit för Sofia hade jag antagligen dött av svält.





Min favorittid på veckan

Åhh vad jag älskar fredagar!! Helgen har precis börjat, och man kan lyxa till det med god mat och fredagsgodis!

I ugnen står:


En potatisgratäng!! Med vitlök i!! Herrejävlar vad jag tycker det är gott!!



Till det ska vi äta:

Kassler, i en egenkomponerad marinad bestående av honung, soja, citronsaft och ingefära.
Ska steka detta sen tänkte jag. Får se om det blir gott.

Till efterrätt blir det Marabou helnöt (åhhh, gottigottgott!!!), lidl-cola och lättsaltade chips.
Är inte så glad i chips men lättsaltade är min favorit.


Helnöt, om Sofia själv får välja


Läkarbesök

Har varit hos farbror doktorn idag. Hade en tid 9.20 inne i stan. Det finns en vårdcentral här på Kronoparken men där var det fullt, så det var bara att sprätta upp tidigt på min lediga dag och ta bussen in till centrum.

Har haft utslag i ansiktet en längre tid, typ sen november. Det har inte varit så illa, utan sett ut som små finnar på ena sidan av hakan. Jag har glatt sminkat över och hoppts att de ska försvinna av sig själv. Nu är det som bekant mars och de har inte försvunnit, utan blivit mycket värre senaste veckorna. Har röda utslag runt munnen, både under och över. Det ser förjävligt ut. Kliar gör det också ibland.
Har läst på internet om min åkomma, perioral dermatit, för jag misstänkte att det var det jag hade redan innan jag träffade läkaren idag. Man ska absolut inte sminka sig, för då blir utslagen värre. Inte heller smörja sig med hudkräm eller tvätta med nåt annat än tvål. Så jag provade det förra veckan. Hur kul är det att gå till universitetet och se ut som en pestsmittad? Jo det ska jag tala om, inte kul alls faktiskt. Är ganska fåfäng av mig så jag känner mig ASFUL just nu. Vill helst stanna inomhus tills det gått över. Läkaren var i alla fall jätteduktig, och skrev ut salva åt mig. Så nu ska jag smörja morgon och kväll i en månad (!) och är det inte bättre då ska jag ringa och få en ny tid, och få utskrivet tabletter. Det är inget som går över på en natt, utan får räkna med att det tar ett tag innan det börjar synas nån förbättring. Smink är big no no, i alla fall till vardags. Vid vissa speciella tillfällen gick det an, som typ till helgen på inflyttningsfesten. Aldrig i livet att jag visar mig så här!!

Hade jag inte varit så fåfäng hade jag lagt upp ett bildbevis. Men nu är jag det, så ni får inte se.

Paket!!!!

Hämtade posten nyss, och där fanns ett paket till mig!! Har beställt en klänning som jag ska ha på inflyttningsfesten nästa helg, om den nu passar. Det är one size på den. Nu ska det provas klänning!



Vi har gjort en tavla

Vad gör man när man har en helt vit vägg i köket? Och inte har budget för några tavelköp? Och dessutom gillar roliga retro motiv? Jo, man letar upp massa bilder på internet och skriver ut. Att sen skrivaren är tom på all färg och det kommer kosta ett antal hundra att köpa nya bläckpatroner, det är en annan femma.



Nya planer

Jag har ändrat mig. Ska inte köpa en Billy till. Nej, ska nog flytta in vitrinskåpet in i köket. Och skåpgrejen får väl flytta in i mitt rum, det är där det finns mest plats. Äsch, jag visar hur jag tänkt mig i stället. Moa ligger i badet så hon kan inte säga emot. =)



Nå, vad tror ni? JAG tror i alla fall att det blir skitbra, men det tror jag ju i och för sig om alla mina idéer. Moa har nån form av autism säger hon, och blir nervös om det inte blir symmetiskt med färgerna, alltså rött-vitt-rött på bokhyllorna som vi tänkte från början. Nu blir det ju bara vitt-rött. Men lovade att vi kan sätta upp en röd tavla, om det får henne att må bättre! Det hade ju varit helt kung med en liten röd billy närmast dörren, men de små finns inte i rött. Vitt finns, men då blir det ju vitt-vitt-rött och det går ju inte!! Det var ju tanken att rött skulle vara grejen liksom, inte vitt.

I-landsproblem? Jo, lite!!

Snart helg då...

Gick till skolan en timme innan jag började idag, för min polare Erik var på uni på studiebesök med några andra verkenvrak. Det har kryllat av folk, mest småttingar, i två dagar nu för det är gymnasieinformation på skolan.

Tänkte luncha ihop med Erik men han fick sån där gratis fjäskmat, överkokt pasta och storköksköttfärssås (puh, långt ord). Och jag hade ganska nyligen ätit frukost så jag va inge hungrig. Blev en fika i stället.

Försöker få Erik att börja på universitetet, och han verkar lite sugen faktiskt. Han gillade det lilla han såg av skolan och tyckte informationen om utbildningen personal och arbetsliv var mycket intressant. Vet inte om hans betyg räcker till dock. Ganska höga på den utbildnigen. För att komma in på högeskoleprovpoängen (långt ord igen) räcker det med typ 0,2. Men sista anmälningsdagen var 15 feb. Så då måste han vänta ett halvår innan han kan göra provet, och inte börja förrän nästa vår, eller antagligen nästa höst, för jag tror inte den utbildningen börjar på våren. Inte lätt. Vore kul om han började plugga i alla fall, han sa åt mig att vi skulle skaffa en fyra i stället så skulle vi bo ihop allihop! Tänk vad billigt vi skulle bo då!! Och tänk vad kul vi skulle ha!!!

Dagens middag hör väl inte till de mest svårlagade vi gjort, men gott. Var längesen jag åt stekt potatis.


Rektig byggarmat!


Tavlor

Nu har vi beställt stora affischer på Allposters.com för att få upp nåt på väggarna. Vi ville ha röda tavlor som matchar Billy. Två stycken affischer, 91x61 cm, med frakt från USA, kostade endast 189 kr!!!! Det fanns i och för sig en tavla vi ännu hellre ville ha, men den kostade 330 kr. Måste köpa ramar också, finns vita på IKEA för 249 kr. Vi vill ha svarta ramar men det fanns inte i rätt storlek. Vi får väl måla ramen med svart färg eller nåt.



Nå, vad tycks?

Ommöblering

Vi har pratat på att möblera om i vardagsrummet sen vi flyttade in, typ. Vardagsrummet är inte riktigt gjort för att ha en tv, en soffa, en fåtölj och ett bord i. Var väl halvbra så som vi hade förut, men vi ville göra om.

Här får ni några klassiska före- och efterbilder!



Innan vi möblerade om.




Blev kanske inte helt klockrent nu heller, men lite mysigare. Plus att vi slipper 3 km med sladd på golvet.


Tyckte det såg lite tomt ut på vänstra väggen. Ville sätta upp en tavla, som är lite för liten men bättre än ingenting. Enligt mig alltså. Moa tyckte det blev förjävligt.



Nå, vad tycks? Blev det inte lite bättre med tavlan, fast den är pytteliten? Tycker det duger tills vi skaffar oss nåt större. Moa tycker INTE att det blev fint. Men eftersom jag bestämmer blev det ju som jag ville! =)



Flyttade om lite så att alla hyllor kom på samma vägg.
Är det inte fint med en vit Billy, en röd Billy och sen två bokfärgade Jysk-skåp? Nej, det tycker inte vi heller.
Vi ska köpa en röd Billy till. Vi ska ha två röda Billysar med den vita smalare i mitten.
Jysk-grejerna ska på tippen.

Nu har jag gjort god mat, igen!!

Blev sugen på strömming idag. Kan inte nog lovorda denna fisk. Strömming är ju bara såå gott. Och bäst av allt, BILLIGT!! 12 kr på Willys för ett paket.

Fann ett recept på strömminglåda på nån matblogg. Namnet strömminglåda låter ju inte så läckert, men jag ville göra nåt annat än stekt strömming och mos. Det blev jättesmaskigt!



Man hackar massa purjolök och lägger i en form.
På med rullade strömmingar, kryddade med salt och peppar på köttsidan.



På det häller man en sås av grädde, lite senap och vitlök. In i ugnen i sisådär 20-30 min. Äts med potatis.


Plugg

Eftersom vi har noll karaktär och behöver regler och fasta rutiner för att komma igång med pluggandet, bestämde vi att vi skulle plugga från kl 16.00 till 18.00, med rast mellan 17.00 och 17.15. Punkt.

Moa gick in sig på sitt rum och jag satte mig i köket, för vi kom överens om att vi måste sitta i olika rum för att få nåt gjort. Tystnaden och lugnet spred sig över lägenheten och studieron infann sig. Ahhhh...! (tänk: lycklig suck)
I ungefär 1 minut.
Eddie började pipa. Galet mycket och väldigt ljudligt. Det var en leksak han absolut ville ha, men det fick han inte eftersom han bara tuggar sönder dem och sprider grön plast i hela lägenheten. Jag försökte ignorera honom, men jag har inte så bra tålamod. "Ge dig med det där!!!!" skrek jag (kärleksfullt) till honom. Jag tog bort leksaken från bordet så han inte skulle se den. Då roade han sig med att morra och skälla lite. Åh vad jag älskar min Eddie! Speciellt på nätterna när han sover.

Pluggade i alla fall lite grann, inte två timmar men i alla fall en. Efter en timme så började vi bli akut hungriga, så vi bestämde oss för att laga mat i stället. Det skulle gå snabbt och innehålla falukorv. Inga problem, sa jag!
Häll en burk krossade tomater i en ugnsform. I med en hackad lök. Salt och peppar och hackad persilja om man vill. Blanda och ha på skivad falukorv. Sedan några skivor ost på, in i ugnen på 225 grader tills det ser klart ut. Serveras med makaroner. Moa såg inte överförtjust ut när jag berättade vad jag skulle laga. Men när det var klart och hon började äta sa hon att det var riktigt gott! Jag håller med. Billigt, nyttigt och snabblagat. Perry!


Konsten att göra grupparbete

Har nämnt att vi håller på med ett grupparbete i marknadsföring. Det ska lämnas på torsdag, och vi börjar äntligen bli klara.

Jag som är lite av ett kontrollfreak när det gäller skolarbeten tog såklart på mig uppgiften att sammaställa allt. Jag började på arbetet, skrev ut och delade ut till de andra. Efter några små justeringar mailade jag arbetet till mina tre gruppkamrater. Då ingen av dem kunde öppna arbetet kan jag kanske ta på mig att jag glömde bifoga det, men bara kanske. De tre kan ju ha gjort fel, och jag rätt. I alla fall, vi har mailat arbetet fram och tillbaks, och typ ingen gång har de kunnat öppna det eftersom jag har Word och de har Open Office, nåt gratisprogram. Jag har fått tillbaks första versionen kompletterad med deras arbete, som jag har klippt ut och klistat in i min senaste version, som jag sedan mailat tillbaks. Nu idag fick jag mail av Josefine, eftersom hon skulle markera i texten vart hon ville ha källhänvisningar. Hon kunde inte öppna senaste arbetet så hon fick fylla i det gamla, sen vara det bara för mig att klippa och klistra. Det är inte lätt alla gånger, men nu, NU börjar vi faktiskt bli klara!!
Vi har kommit överens om vilka krav vi har. Alla nöjer sig med G. Det är inte det jag brukar sikta på, men just nu är jag bara nöjd om det blir godkänt faktiskt. Ämnet känns inte så inspirerande, så jag vill bara klara av skiten och börja på nästa kurs.

Vuxenpoäng

Idag har vi fått följa med snälla Christin och storhandlat! Mycket vuxet. Först Lidl, där det inte blev så mycket nödvändigt köpt. Lidl-Cola och choklad!! =) Och 1 kg fiskfilé.
Sen Willys, och där gick vi bananas med självscanningsapparaten! Två kilo kycklingfilé, nästan två kilo kassler, två paket falukorv, sej, lax, strömming, pasta, ost mm. Totalt har vi handlat för 1183 kr idag, och nu har vi ändå 470 kr kvar av matpengarna till mjölk och sånt som inte står sig så länge. Sju kassar fick vi ihop (fast jag har upptäckt ett litet försäljningsknep, för Willys kassar är ju skitsmå så man ska tro att man får massa mer mat än det egentligen är).

 
Handla på Willys, ty då beöver du icke gå hungrig.

Vi gick in på Djurmagasinet också, och där hittade jag en superbillig leksak (eller ja, flera) till Eddie. Han dog nästan av lycka när han fick dem.


Lyckan är gjord för Eddie!


29 spänn!!! Fast den röda har redan förpassats till hundleksakshimlen. Den är gjord av sån där icke-elastisk plast som Eddie älskar att tugga av små små bitar av tills den är helt förstörd. Detta gjorde han för övrigt i min säng. Får nog rensa lite innan jag ska sova sen. Fattar inte, när han ska sova och vara gosig, då är det Moas säng som gäller. Men ska han förstöra saker, då ligger han hellre i min säng!!
Den gröna alien-liknande saken har han bitit av tentaklerna på. Men tre av leksakerna är hela! Och han har haft dem i hela 75 minuter!!



Nej nu!

Nu snöar det IGEN. Fy fan! Mulet är det också. Och måndag dessutom!

Kan nog inte bli mycket sämre än så här.

Nytt rekord

Kan lova att jag aldrig någonsin varit mindre aktiv än vad jag varit idag. Har legat så länge i soffan att jag fått liggsår och ont i nacken. Har konsumerat 1,5 liter coca cola och 1,5 liter ramlösa. Och en treo. Så förutom några få kisspauser och några mycket korta promenader med Eddie har jag knappt lämnat soffan idag. Såg på Beck förut, den var helt okej. "Ratten är mitt liv." Gunvald är kung!

Börjar kl åtta i morrn. Uhhh, det ryser mig när jag tänker på det. Det är dessutom externredovisning vi ska ha så den lektionen kan jag inte skippa. Kommer inte kunna sova heller, eftersom jag vilat hela dagen. Nu blir det ingen alkohol förrän 14 mars på inflyttningsfesten.

Slänger upp några bilder från gårdagens fest.


Josefin och Moa



 


Min kära syster



Jag, Moa och plastsyster Erica

Reklam

Så var det söndagskväll och jag och Sofia har växt fast i soffan. Vi tittar på TV utan att riktigt se vad som är på. Men när det blir reklam vaknar Sofia till och utbrister att varje gång hon hör Larz Kristerz (reklamför L K visas) dör hon lite innombords och tappar lusten att leva. Synd tänker jag eftersom jag köpt skivan till Sofia i present. Får väl försöka sälja den på tradera eller nåt. Nu ska vi se på Beck tror jag och hoppas på att vi slipper Lasse Kristerzz.




Dagen efter

När jag vaknade vid nio:

1. Törstig som satan
2. Hade pulserande huvudvärk
3. Var lätt illamående
4. Gårdagens smink i hela ansiktet
5. En hemsk andedräkt

Alltså, ungefär som det brukar kännas. Efter en treo och några mer timmars sömn blev det bättre. Mår oförskämt bra idag måste jag säga, lite seg och trött men det är allt.

Var på Nöjesfabriken igår för första gången. Var ett okej ställe tycker jag. Kände ju inte nån förutom de jag var där med, men men. Var okej i alla fall! Jag DANSADE. De som känner mig väl vet att det inte är nåt jag brukar göra. Det krävs en del alkohol för att jag ska gå upp på dansgolvet.
Tog svarttaxi dit och vittaxi hem. Svart kostar 100 kr, den vita 174 kr. We like svarttaxi! =)



Nu blir det pizza. Har beställt på onlinepizza.se, hur bra som helst!! Man slipper prata med nån och man behöver inte gå utanför dörren. Man betalar med kort så när pizzagubben knackar på är det bara att ta emot pizzorna och se glad ut.

Perfekt.

Vi är

inte så nyktra just nu. Mer info följer. I morrn alltså. Nu ska vi kanske äta tacos och sen gå och lägga oss. Alt bara gå och lägga oss.

RSS 2.0