S: Energin går upp och ner

Igår var jag helt överladdad och pigg när jag skulle sova, idag har jag varit astrött hela kvällen. Fick en bok av Mårten förut som jag tänkte lägga mig och läsa men vettefan om jag orkar läsa nu.

Erik och jag har hängt idag, han hämtade mig på jobbet när jag slutade och så åkte vi till mamsen för att hämta Eddie. Vi blev sittandes där och tjötade ett tag och sedan bjöd mamma på grillat kött och potatissallad. Gött var det, och gratis dessutom! Sånt gillar vi. Sedan blev det lite prat om eventuellt pluggande för Erik till hösten, han är inte den snabbaste med att bestämma sig...

På jobbet går det över förväntan faktiskt, vi säljer som smör och jag har ganska bra koll på beställningarna. Men förstår hur chiefen har det när han flänger runt som ett torrt skinn hela dagarna, för man har massa saker att göra och samtal att ringa och grejer att kolla upp, och däremellan får man rycka in och sälja lite. Men dagarna går fort som bara den! När den här veckan är slut är det bara tre veckor kvar till höstterminen! Kan inte tjata nog om hur mycket jag längtar, det ska bli så skönt med lite lugn och ro. Och att bo i mitt hem igen! Har varit riktigt plugghästig idag och köpt fem fina kollegieblock, en matchande mapp med sammetstryck, två stiftpennor, stift, sudd och ett pennskrin. Det gäller att vara förberedd! Och större delen av kurslitteraturen är beställd och betald. Jag är redo! =)

Nu ska här sovas. Eddie har redan tjuvstartat och ligger utslagen i vår 80 cm breda säng.

Hejs

S: Jag har bestämt mig!

Jag ska börja träna igen! Vet inte varför men senaste veckan har jag bara varit assugen på att slita ut mig riktigt ordentligt, att få svettas och sen avlida lite av utmattning. Har inte tid eller möjlighet att gymma nu medan jag jobbar, men det första jag ska göra när höstterminen börjar är att skaffa mig ett gymkort på gymmet mitt emot universitetet. Då kommer jag kunna använda all dötid till (i stället för att sova, glo på Oprah Winfrey och Rachel Ray, kolla Facebook en gång i minuten eller spela flowers med Moa):

1. Att plugga duktigt
eller, om inte nr 1 lockar
2. Gymma

Gissa om jag kommer vara fit lagom till vintern! Och det bästa av allt är att när man tränar kan man äta vad som helst (nästan) och det passar ett matvrak som mig alldeles perfekt!

Åhh, jag är så laddad! Bara fyra veckor kvar att jobba nu!!!




Ungefär så här har jag tänkt att jag kommer se ut i slutet av året. Det gäller att ha realistiska mål!

S: Fisketur med pappsen

Precis som rubriken antyder har jag och pappa varit ute på sjön och fiskat. I Mjögsjön, sjöarnas sjö, sjön med stort S, min favvosjö helt enkelt! MIN sjö, vilket jag påpekade för Glenn (min pojkvän för en massa år sen) när vi fiskade i hans sjö i Årjäng och det gick mindre bra för mig. Han retade mig för att jag inte fick en endaste liten mört, och då sa jag att i MIN sjö minsann, där får jag ALLTID fisk! Och det fick jag även idag! Fick runt tio stycken, två på kastspö och resten på metspö. Pappa fick lika många.

Fiskade asmycket i mina yngre dagar (alltså från 15 års ålder till 20 ungefär). Älskade att köpa nya färgglada drag och wobbler lika mycket som jag gillar att köpa klänningar idag. Spenderade en stor del av mitt livs första lön som 16-åring på Tallskottens fiskeavdelning. Hade farfars gamla låda och tillhörande stenåldersdrag först. Fick en superfin draglåda i födelsedagspresent när jag fyllde 16. Nu har jag en riktigt fin samling drag! Farfars kastspö fick jag också ta över och det har jag behållt och använder förtfarande. Har aldrig haft en tanke på att köpa nytt. Det är sådär härligt retro med en gammal Abu 170 knapprulle. Mycket smidigare än dessa avancerade, moderna rullar som alla andra har!

Min kropp är inte van frisk luft längre känner jag, satan i gatan vad trött man blir efter några timmar på sjön! Blir en tidig kväll. En ny sexdagars arbetsvecka i morrn, helt utan chefer, hehehe... Vi kommer vara fyra säljare endast, och jag har fått i uppdrag att sköta pappersjobbet och beställningarna. Hoppas det blir lugnt så kan sköta det, för jag har väldigt svårt för att sitta på kontoret när det är kö vid kassan.

Bjuder på lite fiskebilder!


Pappsen med en firrarna jag fick på kastspö när vi rodde drag.


Solen tittade fram.


Medan pappa hackade fram mask plockade jag smultron.
Smultron är ju typ hundra gånger godare än jordgubbar!

S: Hemlängtan

Jonas har åkt hem nu, det var med gråten i halsen jag gav honom en kram igår innan han drog till Magnor för en sista grillfest med sina norska släktingar. Vet inte när vi kommer ses igen. Visst har vi bråkat lite och ibland har jag stört mig så in i helvete på honom men mesta tiden har vi bara haft askul. Och nu känns det som att det är slut på allt roligt. För evigt. Amen.

Jobbar fem veckor till nu, sedan är det dags att flytta hem och börja plugga. Det har funkat otroligt bra att bo här hos Anna, men visst saknar jag min lya. Mitt kök framför allt med alla mina speciella ingredienser, och känslan av att vara hemma på riktigt. Att kunna strunta i att plocka bort efter sig om man inte har någon lust, just för att det är jag som bestämmer. Det är både på gott och ont som jag går lite på helspänn hos Anna, för jag försöker att inte sprida ut mina grejer alltför mycket för hon uppskattar inte sånt direkt! Men grejen med ett hem är ju att man ska känna sig hemma och göra vad fan man vill. Det saknar jag! Saknar Moa också. Och Josefine. Snyft.

Är nog lite måndagsdepp. Vädret är kasst, jobbmotivationen var idag mindre än noll och dagen kändes femton timmar lång minst, jag kommer ALDRIG skaffa barn efter att ha sett och hört de två små monstren som var inne på jobbet idag, är fortfarande sleten efter lördagens fylleslag, jobbar sexdagarsvecka, borde laga mat tills syster kommer hem men vet inte vad, och så vidare och så vidare. Skulle kunna fortsätta klaga i all evighet. Men tycker själv inte om folk som gnäller så jag slutar med det här. I morrn kommer allt kännas lite bättre!

Hejs

S: Det här med barn

När man kommer upp i min ålder (ja jag vet, jag är bara 24, men vänta nu så fattar ni vad jag menar) börjar man tänka mer och mer på barn. Inte att skaffa (i alla fall inte jag!) men man hör talas om massa tjejer som är gravida och det kläcks ungar överallt, både hos de i min ålder och de som är flera år yngre. Självklart vill jag också ha barn nån gång i framtiden, det är väl egot inom mig som vill föra vidare dessa briljanta gener och skapa en kopia av mig själv. (Och en till då, helt själv kommer jag inte lyckas!)
Men inte vill jag ha barn än. På långa vägar. Känner inte för att bli så vuxen redan, och Eddie är alldeles lagom krävande för mig. Sedan är det alla dessa historier man hör om graviditeten och förlossningen som skrämmer skiten ur mig. Har roat mig med att leta upp lite godbitar ur diverse förlossningsberättelser på nätet. Det är tydligen väldigt inne att man ska beskriva förlossningen med bajs, blod och spruckna underliv så detaljerat som möjligt och sedan publicera på sin blogg för andra att läsa. Så varsågod! =)


"Men efter ett tag så fick jag så ont, det gjorde verkligen skitont! Det som jag kommer ihåg från den tiden är att jag låg och andades lustgas hela tiden och att det gjorde ont så jag trodde att jag skulle dö. Jag var beredd att ge upp flera gånger. Jag lovade mig själv att ALDRIG skaffa fler barn! Jag vet att jag förlorade medvetande ett par gånger."


"Det visar sig att när läkaren äntligen fick loss bebisen så hade han suttit så pass hårt så jag fick en invärtes bristning. Läkarna höll nu på med att försöka stoppa blödningen från bristningen, under tiden börjar det blöda från flera ställen i min mage. Klumpiga som dom är så säger dom: "det blöder härifrån också". Jag blir självklart rädd, och även illamåeende. Jag ber om att få en påse att kräkas i. Narkosläkaren svarar: "det behövs inte, du kommer inte att kräkas". Sekunden senare kräks jag. Narkosläkaren hämtar då en påse och lägger den vid min kind. Det här är nog det starkaste och mest jobbiga minnet som jag har från hela förlossningen, jag ber om hjälp att lyfta eller åtminstone vrida mitt huvud. Spyorna rinner över mitt ansikte och ner längs halsen, det känns för en stund som att jag ska kvävas eftersom att jag inte får någon hjälp att komma upp med huvudet. Efteråt tycks dom ignorera mig, där ligger jag livrädd och nerspydd och ingen gör något eller ens reagerar."
 

"Min smärta är lokaliserad till nedre magen. Barnmorskan har kopplat CTG högre upp och därför kan apparaten omöjligt visa hur starka mina värkar faktiskt är. När jag påpekar detta så säger hon bara att "detta är bara förvärkar, de riktiga värkarna känns i hela livmodern och är mycket starkare". Help! "


"Mig klippte dom för att hon behövde komma ut fort, fick också sugklocka. Var i rätt dåligt skick där nere lång tid efteråt. Tror det tog 6 mån innan det var helt bra."


Fyyyy satan säger jag! Vore det inte för att jag så gärna vill föra mina egna gener vidare skulle jag lika gärna kunna tänka mig att adoptera. Men om man verkligen vill ha barn känns nog inte förlossningen lika skrämmande. Christin säger till exempel att hon inte är ett dugg nervös inför förlossningen. Jag är nog helt enkelt inte redo än!




Gravida kvinnor är sååå vackra...!

S: Plugg!!

Så sitter man här, söndag kväll och snart dags att sova. En ny sexdagars arbetsvecka väntar och jag kan erkänna att jag inte precis är thrilled som Jonas skulle säga. Men, en kollega kommer tillbaks från sin semester så vi blir fyra säljare i stället för tre som vi var denna veckan. Alltid nåt.

Har glömt att blogga om en rolig grej!!! Jag har fått antagningsbesked och jag kom in på miljövetenskap och har tackat ja!!! Är så himla nöjd!! Har skrivit ut alla papper som finns ute på kau.se redan och det verkar mycket lovande! Himla bra upplägg, för en person med dålig självdiciplin som mig. Varannan fredag ska vi ha ett mindre prov på det vi lärt oss de senaste två veckorna. Det är ju GULD!!! Då kommer jag lära mig saker under hela kursens gång i stället för att panikplugga allt på tre dagar innan tentan. Jag må vara lite slapp när det gäller hemstudier, men är det något jag vägrar göra bort mig på så är det ett prov! Jag kommer vara jätteduktig och plugga lydigt HELA TIDEN!!

Dessutom ska vi på en fältkurs redan första veckan. Hela klassen (45 stycken är vi, för första gången är det fullt på programmet. Det är oxå en asbra grej, var lite rädd att jag skulle hamna i en klass med bara sju åtta elever) ska åka på en bussresa upp mot norra Värmland. Vi ska kolla in Hagfors järnverk, Stöllet, Strängforsen, Ekshärad och en massa andra platser. Vi ska övernatta i campingstugor två nätter. Det kommer bli så kul!!! Gissar att min nya klass kommer ha tusen gånger bättre sammanhållning efter den resan än min förra klass hade efter en hel termin (vilket kanske inte är så svårt, med tanke på att jag fortfarande sista veckan av terminen såg människor i föreläsningssalarna som jag aldrig sett förut, och undrade om de verkligen gick i min klass).
Kommer sakna Josefine dock. Vi pluggade så bra tillsammans, oftast i alla fall! Och om vi inte fick nåt plugg gjort hade vi i alla fall alltid roligt. Men vi går fortfarande på samma uni båda två så vi får klämma in massa fika och luncher ihop, hör du det Josefine!!

Det är flera jag känner som ska börja plugga till hösten, sköj sköj!! Lasse Modh ska också läsa miljö så jag har en kändis i klassen redan från början. Och Micke kickade ass med alla 950 sökande på socionomprogrammet och knep en av de åtta platser som fanns för de som gjort högskoleprovet. Mycket duktigt! Kristian har också kommit in, på Vård och stödsamordnare, men han är inte helt säker på vad han ska göra än. Och Erik, min och Moas kanske framtida sambo, kom in på första kursen på personal och arbetsliv. Han har fortfarande inte bestämt sig om han ska läsa. Tycker det vore sköj, för då får vi en anledning att skaffa oss en större lägenhet, en fyra på samma gata som vi bor nu, med två våningar, tre sovrum, två badrum, två vardagsrum och TVÅ uteplatser!! För mindre pengar per skalle än vi betalar nu!



Känner på mig att den här hösten kommer bli helt kanoners!!


S: Kan du dina filmer?

Vann en tävling inne hos Sofia E. Man skulle gissa filmen genom några kända repliker. Vinsten var att köra en egen tävling. Från vilken film kommer dessa repliker? Det är en av mina favvisfilmer, tror inte det blir alltför svårt!

"I'm not a smart man... but I know what love is"

"Mama always said, dying was a part of life"

"And cause I was a gazillionaire, and I liked doin it so much, I cut that grass for free"

"You died on a Saturday morning. And I had you placed here under our tree. And I had that house of your father's bulldozed to the ground"

Kör hårt! Den som gissar rätt först får en guldstjärna i himlen och om man har en egen blogg, köra en likadan tävling!

S: En helvetetsfredag

Fyyy fan vilken hemsk dag! Trött som bara den i morse, hur mycket kunder som helst, telefonen ringde oavbrutet och under ett 8 min långt samtal med en riktigt pratglad kund som inte gav mig en syl i vädret kom det in en kund i butiken som jag gjort en offert åt. Det handlar om grejer för runt 45000 kr och jag antar att han ville prata om det. Jag hejjade på honom och han stod och väntade. Men på grund av att babbeltanten i telefon aldrig gav sig hann han dra innan jag lyckades avsluta och lägga på. Hoppas han återkommer. Tråkigt annars. Dagen fortsatte i samma stil och jag ville bara hem. Nu äntligen är jag hemma! Men jobbar i morrn med. 

I gårkväll hade jag himla trevligt, men på grund av omständigheter utom min kontroll tänker jag inte skriva nåt mer om den saken! =)

Nu blir det en Eddiepromenad i ösregnet. Nån som vill adoptera Eddie varje gång det regnar??

S: Canelloni Macaroni!!

Han ringde! Han hade glömt moben när han var på grillings och öl nånstans. Vi ska ses i morrn! Woho!


Den här puddingen har en dejt i morrn!

S: Ensam hemma

Just nu roar sig Anna, Kristian och Jonas i den kungliga huvudstaden. Vad gör jag då, undrar ni såklart? Det ska jag berätta! Åt lite mat när jag kom hem, duschade och tog på mig pyjamas och har sedan dess suttit i soffan och glott på högkvalitativ underhållning i form av Gordon Ramsays Kitchen Nightmares och Bachelorette. Känns himla skönt att vara lite ensam faktiskt, dagarna går i ett just nu med tidiga mornar, mycket strul på jobbet och sedan socialiserande med en crazy Jonas på kvällarna. Kommer aldrig i säng förrän efter tolv. Nu är det helt tyst här! Najs. Blir en tidig kväll, snodde en bok hos mamma som jag längtar efter att börja läsa, Svek av Karin Alvtegen. Så får det bli, först en sista promenad med Eddie, sedan sängen och läsa lite innan jag somnar. I morrn ska jag gå upp ännu tidigare än jag brukar! Ska klippa mig klockan nio så jag måste gå hemifrån lite efter åtta så jag hinner lämna Eddie hos mamma först. Mitt hår är i stort behov av klippning, har ju klippt luggen själv med en böjd nagelsax och topparna börjar bli rejält risiga.

Hade tänkt att jag kanske skulle få sällskap nån av kvällarna den här veckan, ringde till den knepiga killen eftersom han är inkapabel att sms:a. Tror ni han svarade då? Nix! Han ser att jag ringt, och vill han träffa mig får han höra av sig. Jag tänker inte krusa! Sånt gör jag bara när jag är tillfälligt sinnessvag, vilket enbart sker efter några vinglas.

I morrn ska jag klippa gräs hos mamsen efter jobbet, om det inte regnar. På arbetstid ska jag ringa och skälla på AGA för att de inte skickat kolsyrepatroner som de lovat, samt försöka få chefen att beställa reservdelar. Tänkte göra det själv igår redan, men det gick inge vidare. Första beställningen: ett batteri som utgått. Andra beställnigen: en strömställare till en spis, men chefen hade skrivit upp helt fel nummer så det sket sig. Tredje beställningen: En inloppsventil till en diskmaskin men jag fann inte den jäveln på sprängskissen. Mitt tålamod är begränsat så jag gav upp. Vet ni vad jag sålt idag förresten!! En förbränningstoalett! En som eldar upp bajset efter toabesöket! Pris: 32 000 kr!! Det var en gammal norrman som kollade på den, och jag gick dit. Han beklagade sig över att toaletten var så mycket dyrare här än hemma i Norge.
"Jaha. Så kan det vara", sa jag. Tänkte inte ödsla nån värre tid på den diskussionen. Jag blir bara irriterad när norrmännen klagar över hur mycket dyrare det är med vitvaror i Sverige än i Norge. Jaha? Och? Åk hem till ert eget jävla land och köp då! brukar jag inte säga. Men jag tänker det! "Denne är mye billigere hjemme!" säger de och tittar uppfordrande på en, som om jag skulle säga JAHA!!! MEN DÅ FÅR JAG VÄL GÅ NER NÅGRA TUSEN PÅ PRISET, ALLT FÖR NORRMÄNNEN!! Vad tror de egentligen?? Men åter till den gamle norrmannen.
"Men det får bli så då", sa han.
"Ursäkta, vad sa du??" sa jag.
"Ja jag tar den. Men jag vill inte ha nån kartong!"
Det är roligt när sånt händer! När man inte tror att det blir någon affär, men så blir det det ändå.

Nej, nu gnäller Eddie vid dörren. Dags att gå ut. Bjuder på en bild från festivalenockså:


Vi har ett love/hate relationship jag och Mr Canada.


S: Jag lever!!

Idag hade jag tänkt blogga om festivalen, lägga upp en massa bilder och bara tala om hur underbart roligt jag hade! Men nu är klockan lite för mycket. Sov asdåligt i natt, dels på grund av en kanadensare som låg på andra sidan väggen och pratade om bilar i sömnen, dels för att jag började frysa när det började blåsa in svinkalla vindar på mig så jag fick gå upp och stänga fönstret, och till sist för att en liten Eddie lyckats bre ut sig i min smala säng så jag inte kunde vända mig. Trött som en sock stapplade jag iväg till jobbet, och dagen började som vilken skitmåndag som helst: en massa dumma, korkade, cp-tanter som inte fattar ett piss och drog ner mitt redan dåliga humör ännu mer. Dagen slutade i alla fall bra, och eftersom vi hade mycket att göra hela dagen gick den ganska fort.

Nu i kväll har jag äntligen shoppat loss på Forever21!! Jag har pengar!!! Jag har råd!!! Fyra klänningar blev det, nästan fem, men min plånbok räddades av att den superfina, svarta klänningen med rosor på bara fanns i storlek large. Vilken tur! Blev även två toppar att ha i stället för BH när man vill känna sig extra slapp och mysig, ett par leggings med blommor och ett rosa linne. Summa 900 kr!! Det tillkommer frakt på några hundra och tull på ungefär lika mycket, men vad gör väl det, det är ju asbilligt i alla fall!! Bara att längta tills de 5-10 arbetsdagarna har gått så paketet kommer!!


Puffig turkos klänning, så himla fin!! "Kommer du verkligen ha användning för den där?" frågade Anna något skeptisk. Ingen aning, men om inte så kan jag alltid gå in i garderoben och bli lycklig bara genom att titta på den!


Svart superfin klänning, passar när som helst nästan!



Så himla söt!!

Nu hoppas jag bara att de passar. Har ätit som en häst under festivalen så om jag nu lyckats gå ner något innan så har jag garanterat gått upp lika mycket igen. Nu blir det sallad till lunch resten av veckan!!

På onsdag åker syster, Jonas och Kristian till den kungliga huvudstaden för lite nöje och sightseeing. Kvar blir jag och Eddie, inte en chans att jag kunde ta ledigt nu när vi bara är tre säljare på jobbet. Kanske är skönt också, att få lite andrum och egentid! Får se om jag får nån som håller mig sällskap en av kvällarna... Fast på torsdag är det meningen att jag ska till Karlstad med några från jobbet och åka speedboat på Vänern och sedan käka mat på någon restaurang på Electrolux bekostnad...får kolla upp om det blir nåt av med det i morrn.  

Nu ska jag sova, och hoppas att jag sover som en stock i natt.

Hejs så länge!

Här kommer en godnattsång (lätt den mest stämningsfulla spelningen på årets festival!!)


Fleet Foxes - Mykonos

M: Skadad

Försöker vara en god medmänniska och donera en video med filmer till jobbet. vad får man för det?Jo axelskador,att det aldrig bara kan gå lätt och bra.

Hur gick det till undrar ni? Hur fick hon axelskador?

Jo jag var ju tvungen och bära videon och filmerna från Saltsjöqvarn till Hammarby Sjöstad, det var tungt och jag har fått sår på axeln, stackars mig.

Fil:Saltsjökvarn från sjösidan Nacka 2005-08-20.JPG

Saltsjöqvarn
Stockholms nya lyxhotell



Det var inte här filmerna var, utan hos grannen några hus bort!


M: Jobb

Beklagar att jag skriver så sällan. Men till mitt försvar så har jag jobbat som en galning. Det är kaos, vi har inte haft några telefoner inget internet ingen personal ingen mat så jag har jobbat 52 timmar den här veckan. Idag är min enda lediga dag på en hel vecka. Men ska jag då vara ledig och bara inte göra något? Nej jag ska iväg till Andrew(styvpappa) och leta upp en gammal video och alla gammla filmer och ta med med dom till jobbet imorgon så mina pojkar har något att göra om dagarna.   

Jag har nog aldrig haft ett så roligt jobb, jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så roligt, en del personal är lite väl jobbiga men pojkarna är otroligt söta, snälla och väluppfostrade och äter min mat. Jag har försökt och leta upp intenationella recept för jag har en känsla av att svensk mat inte skulle vara väldigt populärt ( vad är svenska mat?).


RSS 2.0