S: Arvika

Jag bestämde mig efter jullovet, då jag och Micke umgåtts i tre hela veckor och allt kändes underbart. Det var skitjobbigt att åka tillbaks till lägenheten i Karlstad, så då bestämde jag att jag skulle flytta till Arvika redan efter denna delkursen den 25 januari. Men på grund av ett sällsynt trevligt schema och att jag la mina sista kronor på ett länskort löste det sig så fint att jag kunde flytta redan nu. Vilket jag gjorde igår. I'm back for good!! Eller flyttat och flyttat, jag har ju över tre månader på mig att tömma lyan i Kd för vi har inte sagt upp den än. Men Erik ska göra det nästa vecka. Kommer kika in där nån gång då jag börjar sent och det inte går nåt senare tåg, men kommer sova i Arvika. Det känns kanon!! Trodde aldrig det skulle bli så HÄR bra när vi hade vår första dejt i juli. Men det blev det! =)

Idag har jag köpt en ny dator. Min stationära i Karlstad får inte plats i lägenheten i Arvika, dessutom har den börjat krångla deluxe. USB-portarna funkar inte, och inte internet heller sedan precis före jullovet. Gissa om jag har haft mycket dötid i Karlstad den här veckan! Lånade Dödergök av Katarina Wennstam i tisdags, och på onsdag kväll läste jag ut de 530 sidorna. Bra bok förresten, den rekommenderas varmt. Hon lyckas få in feministiska tankar även i sina skönlitterära böcker. Ska låna Smuts också, hennes första roman. Den nyaste Alfahannen fick ganska ljum kritik av Aftonbladet så den skippar jag. Det är kul att läsa böcker, och jag känner att det är synd att jag inte hinner läsa mer. Har lånat en bok av Angela, Svärdet och Spiran av Ken Follett. Den är på över 1000 sidor så då har jag att göra ett tag. Läste även Hypnotisören av Lars Kepler under jullovet, också himla bra bok. Nästa steg är att läsa något av alla de senaste årens Nobelpristagare i litteratur. Känns som att det är sånt man "ska" läsa. Tänkte börja med J M Coetze.

Nu blir det en tur till affären. Paj står på menyn ikväll, och Robinson!! Asbra program!
Ska försöka blogga lite oftare nu, när jag har en fungerande dator igen och internet! Woho!!

Hejs hejs från en lycklig Arvikabo


S: 2009

Tänker tillbaks på 2009 då det faktiskt skedde stora förändringar för min del. Tog tjänstledigt från jobbet, sa upp lägenheten på Jössehärsgatan och flyttade in i en osedd lägenhet i Karlstad med Moa. Började plugga ekonomi, levde lite studentliv i Kd men spenderade många helger i Arvika för att försöka få tillbaks mitt livs kärlek som jag bittert ångrade att jag sumpat bort min chans med. Bodde hos syster i Arvika under sommaren i hennes datarum, och en månad även tillsammans med den galna kanadensaren Jonas. Sommaren -09 kan beskrivas som boulesommaren, jädrar vad vi har spelat boule! Efter en asrolig Arvikafestival började mitt ihärdiga trånande ge resultat, och Micke gick äntligen med på att träffas. En dejt blev till flera (eller inte dejt, en viss person gillar inte att det kallas så) och i slutet av augusti blev vi officiellt ett par.
Moa valde att stanna på sommarjobbet i Stockholm så Erik blev min nya sambo. Började på ny utbildning på miljövetarprogrammet och kände att jag hittat rätt. Pluggade inte så mycket som jag borde men lyckades mirakulöst att klara alla duggor och inlämningar med ett VG i betyg. Studentliv har lyst med sin frånvaro tack vare att jag varje helg packat en väska, tagit Eddie under armen och åkt till Arvika och Micke. I slutet av året bestämde vi att vi skulle flytta ihop, och att det blir Arvika vi ska bo i.
Det var längesedan jag kände mig så tillfreds med livet. Innan jag började plugga undrade jag ofta vad jag skulle göra med mitt liv. Och under singellivet kände jag mig ofta ensam så jag trivdes inte alls. Nu känner jag att bitarna håller på att falla på plats, och jag känner mig så himla nöjd. Jag vet vad jag ska göra de närmsta åren, och jag vet att jag kommer ha en person vid min sida hela tiden.
Ja, 2009 var ett himla bra år!

S: Nytt år, nya möjligheter!

Det var några veckor sedan sist. För att snabbsummera:
- Jag och Micke var på en Stockholmsweekend. Mycket trevligt. Fikade med Moa, kändisspanade, shoppade och åt god mat med Mickes kusiner och deras respektive. Mest minnesvärda: milkshakedrinkarna på Vampires Lounge.
- Julafton firades traditionsenligt, först i Koppom, sedan i Köla. Var lite krasslig av feber och en mördande magkatarr så jag orkade inte äta av alla delikatesser. Febern försvann mirakulöst sent på julaftonskväll.
- Jobbat fem dagar. Pengar!!
- Firat in det nya året hos syster i går. Trerätterns middag med två minnesvärda fläskfiléer och gudomlig dumlemousse till efterrätt. Lovat att gå ner sex kilo som nyårslöfte.
Annars då? Trivs som fisken i vattnet hos Micke. Vi har för första gången fått lite vardag, med tvätt, matlagning, disk och jobb. I like it a lot!!! Fasar för att skolan ska börja igen, mest för att jag har två kukarbeten som ska inlämnas, ett direkt när vi börjar den 11 jan, och ett projektarbete. Annars trivs jag ju som bara den med utbildningen, men nu under jullovet är det svårt att minnas det.
Tänkte börja med den individuella uppgiften nu litegrann, genom att läsa igenom det som måste läsas för att klara uppgiften. Men hittar inte filen med texten där jag trodde att den skulle vara! Motivation att börja med uppgiften nyss: 4 av 10. Motivation nu efter att förgäves ha letat text i 20 min: 1 av 10. Grrrr!!! Denna skiten hänger över mig. Kan inte bara blunda och hoppas det går vägen som jag brukar inför duggorna, för nu måste jag ha ett fysiskt sex-sidigt arbete att lämna in. Har tidigare tröstat mig med att jag har gott om tid nu, mellan nyår och den 11. Men så ska jag antagligen jobba 7, 8 och 9 januari så där försvann tre dar. Alltså måste jag ge järnet nu. Suck! Och gnäll. Men det är ju frivilligt att läsa den här bloggen så ni får stå ut.

RSS 2.0