M: Gald nyår


Eftersom Sofia bloggvägrar så får väl jag skriva någon rad.
Allt bra här... jobbar, sover och äter.

Hur ska då lilla fröken Mårtensson fira nyår, jo hon ska jobba, skål på mig:)

Jo, den 28 januari ska jag till Indien, jag nämner detta för att ni ska tro att jag iallafall har något slags liv!!

Ska till Koppom på 50-års kalas den 9 januari:) Ni ser, jag är mycket upptagen och populär:)

Ha det

 

 


Hit ska jag!!!


S: Jullov!

Nu har jag jullov, det var några år sen sist. Det kändes härligt glädjerusigt när klockan äntligen slog 15.00 och vi fick gå ut ur klassrummet! Micke kom och hämtade mig, Eddie och packningen för tre veckors Arvikaboende.
Eddie ja, den stackaren tål inte kyla speciellt bra. Efter två minuters promenad förut på lunchen började han gå på tre ben för att det var för kallt åt tassarna. Jag lyfte upp honom och värmde tassarna i handen och stackarn skakade som ett asplöv.
Nu är Eddie hos mamma på helgsemester, och i morrn åker jag och Micke till Stockholm. På agendan står i stort sett bara middag med hans kusiner på lördag kväll, resten av tiden blir det shopping. Har några julklappar som jag ska fixa.
Igår hade vi julbord på Gitarrgatan med Josefine, Jocke och Emil. Det blev en himla lyckad tillställning! Erik gjorde Janssons med hjälp av två skalare och en skärare. Jag gjorde köttbullar med hjälp av Josefine som var en hejare på att rulla smeten. All mat blev jättegod! Tog lite bilder men hinner inte lägga upp några nu. Ska fixa när vi kommer hem.
Nu blir det lite tv och sen kvällen.
Hejs så länge

S: Ääääääntligen!!!

Jag har fått tillbaks min dator idag efter en vecka på service! Gamla Bettan har fått ett nytt grafikkort. Dessutom funkar vårt internet igen, om än med den supersega hastigheten 0,25 Mbit. I morrn ska de höja till 24 Mbit. Jag är så lycklig!! Det går inte snabbt att surfa, men det går! 

Lite news sen sist:

- Christin har fått bebis!! På hennes blogg  ser ni bild på underverket, lilla Maja. Grattis och bra jobbat!

- Jag klarade sista duggan i miljöekonomi! Har klarat mig igenom alla sex duggorna utan att anstränga ihjäl mig direkt. Skönt!

- I morrn blir det julbord här på Gitarrgatan, med Erik, Emil, Jocke och Josefine. Klockan 16.00 ska vi iväg på en gemensam shoppingtur i närmaste mataffär då vi ska inhandla diverse nödvändigheter. Erik ska göra Janssons frestelse, jag ska göra köttbullar och så får någon ta på sig att göra Ris a'la Malta och koka saftsås och koka ägg. Dessutom ska vi käka sill, lax, prinskorv och rödbetssallad. Till efterrätt blir det Ris a'la Malta och glögg, hemgjord chokladtryffel och pepparkakor. Det kommer bli en höjdaravslutning!

- Det roligaste av allt är att jag och min kära ska bli sambos i vår! Erik och jag ska avsluta vårt samboende och jag och Eddie flyttar in hos Micke i Arvika. Erik ska fixa en egen lya här i Karlstad. Längtar som bara den. Söndagsmys! Måndagsmys! Tisdagsmys! Onsdagsmys!! ....

Ja, det var väl allt för nu. Ska pallra mig iväg till Konsum och köpa hårfärg nu.

Hejs!


S: Uppdatering

Är datorlös och internetlös. Datorn skulle ta ungefär en vecka att laga så den borde vara klar idag eller i morrn. Internet får vi inte igång igen förrän den 15, vilket känns ganska sugigt. Har dugga på fredag igen, sista för i år och för hela delkursen! Brukar skriva ut alla powerpoint-presentationer så jag har dem på duggan men nu kan jag ju inte det. Som tur är skulle Angela skriva ut den viktigaste åt mig. I morrn kommer hon och Lovisa till mig för några timmars duggaplugg. Ska ägna en stor del av dagen idag åt att läsa kursboken så kan vi traggla järnet med kurvor, marginalkostnader och marginalnyttor i morrn. Låg och läste till klockan två i natt, det är enda gången jag har tålamod att läsa. Försöker jag på dagen blir jag bara trött och somnar, i alla fall om jag lägger mig under täcket i sängen =)

Snart jullov och det ska bli så skönt! Ska få somna ihop med min kärlek varje natt i tre veckor! Amanda kommer hem för julfirande med familjen så henne ska jag träffa. Vet inte hur mycket jag får jobba än men ska ta ett snack med chiefen på fredag. Har två skolarbeten att göra under lovet, en individuell och ett projektarbete. Vill helst skriva om något som har med rättvisemärkning att göra, vi ska diskutera i morrn.

Till helgen ska jag till mamsen och rulla köttbullar inför jul. Skulle även kunna baka lite kakor, för det är tydligen en mycket viktig tradition att ha exakt samma kakor till julfikat varje år. Ska även en tur på stan för att inhandla en julklapp till min kära. Har nog alla klappar klara för mig, nu återstår bara att köpa dem. Vi har gjort en deal i år, jag, syrran och kusinerna. I stället för att vi köper klappar till varann och bara byter pengar med varann ska vi själva köpa det vi vill ha och lägga under granen. Kanon! Då kan jag utan dåligt samvete ägna större delen av Stockholmsturen åt att shoppa åt mig själv! :D

Måste önska Christin lycka till, hon är på sjukhuset och blev igångsatt igår så hon kanske håller på och klämmer ut lilla Maja nu i skrivande stund! Hoppas allt går bra. Förlossning, uuuhhhhhhh! Är inte avundsjuk på jobbet som måste göras för att få ut den lilla.

Nu ska jag lämna bibblan och de kuksega datorerna och gå hem till Eddie och min goda matlåda i kylen. Glömde bort att gå ut med Eddie i morse! Kom på det precis när jag skulle gå till uni så jag skyndade ut med honom i en minut så han hann kissa. Ska gottgöra honom med en långpromenad.

Hejs så länge

S: Datorhelvete

Nu ska datorn in på service igen. Den låste sig fem gånger igår kväll, fick blåskärm där det stod hardware error och dessutom är det obalans i en kylfläkt för den låter ashögt.

Så nu blir jag datorlös ett tag. Kanske får för mig att plugga lite när jag inte har datorn att fördriva tiden med?! Inge facebook, inga bloggar, inga nyheter...Men åker ändå till Arvika i morrn så då har jag tillgång till internet hela helgen ändå.

Förresten, fick VG på första delkursen! Woho!

Dessutom har Moa lovat att blogga idag, ett inlägg med bild. Det ni!

Hejs hejs så länge

M: Not only is life a bitch, but it is always having puppies.



Livet...

Just nu är är min tro på livet och världen inte så stort. det har helt enkelt varit lite för mycket på senaste tiden. Jag minns inte sist jag fick en god nyhet, eller en nyhet som inte var helt kastatrofal.

Har gett upp 2009 och ser fram emot 2010, som enligt mig och människorna runt mig måste bli ett fantastiskt år med tanke på hur totalt kastatrofalt detta har varit.




Min stackars unge...

Min stackars unge, min mörkrädda,
som mött andarna av annat slag,
som alltid mellan de vitklädda
skymtar andra med onda drag,
nu vill jag sjunga sig milda sånger,
från skrämsel löser de och tvång och kramp.
De ber inte om de ondas ånger.
De ber inte om de godas kamp.

Se du skall veta, att allt levande
djupt inne är av samma slag.
Som träd och örter kan det växa trevande -
dras uppåt av sin egen lag.
Och träd kan fällas och blommor bräckas
och grenar tvina med förstörd kraft,
men drömmen gömmer sig - och vill väckas -
i var levande droppe saft.
                                            -Karin Boye

Tänker på er som har varit tvungna att fly från onska, ni vars släktingar helt plötsligt blivit sjuka, ni som ligger på sjukhus och ni som helt utan skuld blivit utsatta för händelser som ni inte kunnat skydda er ifrån.

Tack för att ni alla finns i mitt liv och jag är helt säker på att nästa år blir bättre.


RSS 2.0