S: Tänkte bara tala om...

...att jag är i Arvika, att jag är ledig och att jag njuter av varje sekund! Det bästa av allt är att det bara är fredag och jag har två hela dagar kvar att göra precis det som faller mig in!! Som nu till exempel, ska jag lägga mig och sova. I morrn har jag ingen tid alls att passa, jag behöver inte gå upp alls om jag inte känner för det. Härligt!

Har varit i Charlottenberg idag med Micke och Kristian. Köpte ett par skor, som var både snygga och billiga! Klackar är det på dem dessutom, har aldrig orkat gå i såna förut. Nu ska jag bara vänja fötterna vid belastningen av hela kroppens tyngd på trampdynorna. Det återstår att se om det går vägen, annars får jag väl för evigt fortsätta gå i marknära sneakers och skor utan klack.

Förresten, jag rekommenderar varmt att spela Worms på PS3 online. Vilken härlig känsla det är att spränga ihjäl små hjälplösa maskar för nån okänd japansk tolvåring. Vann första matchen över två andra med 3-1-0, men losade fett i den andra. Såg på deras ninjarepskills att de var liiiiite mer erfarna Wormsspelare än mig. Ska nog hålla mig till beginner innan jag lärt mig svinga repet bättre.

Godnatt folkens!

S: Snart så...

Herregud vad jag längtar tills i morrn klockan 15.00! Eller ännu mer till kvällen, då jag tagit med Eddie och mitt pick och pack på tåget till Arvika och ligger bekvämt tillrätta i Mickes soffa för en lugn kväll av göra-absolut-ingenting-anstängande-över-huvud-taget.

Efter oppositionsseminariet i morrn är första delkursen slut, och jag får tre härliga dagars ledigt då jag inte har något skolarbete hängande över mig, inga kapitel som borde läsas (eller jo, två skönlitterära böcker men det kan vänta tills måndag), inget projektarbete som ska skrivas. Inget dåligt samvete alls! JÄVEL VA GÖTT!!

Idag har jag varit i bibblan några timmar med Angela och läst och detaljstuderat arbeten om bananer, vindkraft, biogas och tigrar. Väl hemma blev det en paus för jag har känt mig så himla tung i huvudet ända sedan igår och tänkte att en power nap skulle lösa problemet. Det gjorde det inte. Sedan fortsatte jag läsa om torv, kravmärkt öl, bioenergiodlingar i Tanzania och ellastbilar. I början av dagen var jag mer engagerad och gav mig på varje arbete med stor läslust och med stor noggranhet, medan de sista mer fick mig känna "#%)=@&(?)/&%!!!". Hoppas jag får opponera på något av de första jag läste, för där har jag skrivit ner bäst synpunkter. Och att vi får bra feedback på vår kära Nilabborre. Vet ett fel vi gjort, som vi faktiskt gjorde medvetet, för att inte förstöra flytet i texten. Det kommer vi få höra i morrn, garanterat! 

Mamma tyckte jag lät stressad förut men jag sa "Neeej, jag blir aldrig stressad, jag är den mest ostressade människan jag känner!". Men jag får nog ta tillbaks det, för under kvällen har jag faktiskt känt mig stressad (vilket jag aldrig brukar känna) över att inte hinna/orka läsa klart allt tills i morrn. Nu är jag äntligen klar så jag borde varva ner lite. Men så är det massa annat jag borde, packa tills i morrn till exempel, för jag kommer vara helt slut när jag kommer hem från skolan i morrn.

Men men, kanske ska satsa på läggdags ändå. Så kanske den tunga känslan i huvudet är borta när jag vaknar i morrn, pigg och full av energi och redo att försvara vårt arbete!

S: Ett snabbt inlägg

Insåg att jag glömt blogga idag. Har inte haft tid helt enkelt.

Idag har jag varit på föreläsning där vi lärt oss att opponera, och det är inte bara en grej att tänka på kan jag säga! Har även haft seminarie och sedan drog Angela, Lovisa och jag hem till mig för att färdigställa arbetet. Nu när vi visste vad man som opponent ska kolla på gjorde vi lite ändringar för att slippa klagomål. Mailade arbetet till Micke som fick läsa det med en utomståendes ögon och fick bra feedback och lite synpunkter på saker som borde ändras. Efter ändringarna lämnade jag in arbetet så nu är det ingen idé att tänka mer på det. Är helnöjd med arbetet faktiskt! Känns kanon. Vi har förberett oss på vilken kritik vi kan få och pratat ihop oss om vad vi ska försvara oss med.

Det var flera som lämnat in redan ikväll så jag har gått igenom ett arbete om vätgas, och förberett synpunkter ifall jag får opponera på det. Det tar sån tid! Och i morrn har jag åtta arbeten till som ska gås igenom noggrant. Det kommer bli ännu en låång dag.

Nu är jag trött som bara den så jag tar kvällen.

S: Däbbt i däsan

Helvetes jävla värdelösa kuk-immunförsvar!! Ögonen rinner, näsan är helt igenmurad samtidigt som snoret rinner. Det går åt en hel del snorpapper kan jag säga. Och nässpray. Den ger mig andrum i ungefär 10 minuter innan jag blir täppt igen.

Tragglar mig framåt i en 20 sidor lång text om samlad naturvård. Har efter många om och men, (facebookpauser, läsa bloggpauser, telefonpauser, torka snorpauser och klappa Eddiepauser) kommit fram till sidan 11. Woho! Ska kasta in handduken nu och lägga mig. Sömn är ju himla bra när man är lite krassig har jag fått veta. Vad skönt utvilad man blir när man under natten vaknar av att man ligger och gapar för att man inte kan andas genom näsan, och käften är torr som ströbröd. Tur att jag somnar snabbt, så jag hinner medan jag kan andas ordentligt.

Det var nog allt för idag tror jag. Kollade statistiken förresten, och ni är fler än vanligt som hittat hit idag. Kan det vara min spännande förkylning som lockar läsare kanske??! Troligtvis.

Godnatt

S: Projektarbete för hela slanten

Från klockan nio till tre arbetade vi oavbrutet med det satans arbetet. Nu är det snart färdigt! Källor, fotnötter, bilder, bilagor, rubbet! Ska bara maila handledaren för en sista koll. Gött att vi är klara i tid!!

Kvällen blir lugn, ska bara läsa på inför ett seminarie i morrn och sedan lägga mig tidigt för att läsa Vilhelm Moberg.

Ja, det var nog allt för idag. Har skrivit så mycket idag att skrivlusten tagit slut.

S: Vilodagen

Så var ännu en vecka och en helg i Arvika över. Fattar inte att helgerna går så fort! Har i och för sig gjort mer grejer än vi brukar, till exempel har vi bowlat på Rajjens, kul kul! Och jag var inte sämst, puh! Hatar att vara sämst på saker. Vi har varit på fest hos syster, ätit paj hos mamsen och umgåtts med folk.

Vad jag däremot inte har gjort vilket jag egentligen borde i stället för alla ovan nämnda saker, det är att skriva projektarbete. Men det löste sig ändå, då jag har suttit och skrivit hela kvällen sedan jag kom hem minus två timmar då jag kollade på Vem kan slå Filip och Fredrik. Har tagit mig friheten att sätta ihop arbetet, och även redigerat de andras texter. Ni vet, det vanliga: rätta stavfel, skrivfel, meningsbyggnadsfel, gjort om satsradning osv osv. Undrar hur uppskattat det är! Men blir de sura (vilket jag skulle bli om någon gjorde om min text) får vi använda originalen i stället. Har även skrivit utkast till diskussionsdelen, introduktion och frågeställning. Vi får se vad tjejerna säger i morrn. Vi har handledarmöte med Per klockan nio, NIO!! i morrn. Uhhh vad jobbigt det kommer bli att gå upp så tidigt.

En annan grej också, alldeles för intressant för att inte nämnas: jag har blivit förkyld. Igen. Två gånger nu på en och en halv månad!!! Jag som aldrig är förkyld! Dessutom känner jag mig inte helt kry. Jag frös igår kväll. Kände mig lite febrig förut men tog en Ibumetin och sedan dess har jag inte känt något. Är bara jävligt trött, öm i kroppen och snorig och täppt i näsan samtidigt. Har i vilket fall som helst inte tid att bli sjuk nu. I morrn ska det skrivas järnet på projektarbetet, tisdag ska vi lära oss att opponera och sedan är det seminarie med obligatorisk närvaro. Onsdag inlämning av arbetet och sedan ska vi läsa igenom tio arbeten inför oppositionsseminariet på torsdag. Men sen, på fredag är jag LEDIG!!! Uhhh så gött! Tredagarshelgerna känns dubbelt så långa som tvådagarshelgerna. Längtar redan.

Nu får det bli sängen. Bjuder på en bild från igår:



Ida, Josefin, två andra Årjängstjejer som jag inte kommer ihåg namnet på, Micke, Daniel, syrran, Roger och Kristian. Jag drack en halv vinflaska och ett glas echinacea på festen. Sedan gick vi in en snabb sväng på The Roof och kollade läget innan det blev hemgång. En helt okej kväll!


S: Mätt och go

Klämde i mig en tre fjärdedels sconeskaka och sköljde ner med rumsvarm, avslagen Coca Cola Zero. Mums! Är trött som bara den, fattar inte varför för jag har inte gjort nåt ansträngande alls idag.

Ska ta en kvällstur med plutten så han är nykissad när Mårten kommer och hämtar honom. Sedan ska jag lägga mig och läsa lite Vilhelm Moberg innan jag somnar. Boken är faktiskt riktigt bra, himla tur för det är jobbigt att traggla sig igenom en hel bok om den är kass.

Detta blir dagens sista inlägg. Godnatt! 


Obs! Sconesen på bilden är inte de som skrivit inlägget


S: Bröllopsfotografen

Bio idag då! Filmen var helt klart sevärd! Det märks väl att det är Ulf Malmros som gjort filmen, då det är i stort sett samma skådisar som i Smala Sussie. Den var rolig, men samtidigt tragisk. Skulle kunna skriva mycket mer men nu är jag ASHUNGRIG så jag måste baka scones. Tänk er nybakade varma scones med massa smör som smälter och ost...synd bara att oboyen är slut, det är liksom pricken över sconesarna kan man säga!

I morrn ska jag till optikern på synundersökning, och även en sväng til Våxnäs för ett möte med chiefen på Richardsons. Vi ska diskutera lite om jobb där för mig, men har kollat på schemat och jag går alltid minst fyra dagar i veckan på uni. Men men, vi får se om vi får ihop nåt. Extra pengar vore inte fel, det är jävligt dyrt att leva!
Efter det drar jag till Arvika. Blir en del plugg där för mig i helgen, för jag ska ha klart projektarbetet innan måndag.

Hejs hejs!

S: Kväll

Är riktigt nöjd med min dag! Projektarbetet lossnade lite, jag har lagat mat (eller ja, jag gjorde bechamelsås till fiskbullarna, Erik var potatischef som vanligt), tvättat och hängt en maskin med en miljon strumpor och trosor, dammsugit hela lyan, fuskstädat badrummet och dessutom städat mitt rum inför finbesöket i morrn! Och med ett avsnitt Greys på det blev dagen perfekt. Åh vad fint det var att Meredith ställde upp för pappsen med en bit av sin lever! Det kom allt en liten tår i ögat. Skulle själv ha gjort samma sak för mina nära och kära om det behövdes.

Min hund fortsätter att promenadstrejka, nu på kvällskvisten lurade jag honom med två skivor ost. Då gick det bättre! När han kissade: "DUUUKTIG PÖJK" och en ostbit. När han bajsade: "JÄÄÄÄÄTTEDUKTIG PÖÖÖÖJK!!!!" och en hel skiva ost. Vet inte varför, men det är när vi är precis utanför ytterdörren som han protesterar mest. När jag släpat med honom en bit går det bättre. Han fick världens spel förut, först på Gösta som han skakade livet ut extremt våldsamt och högljutt. Sedan på uteplatsen sprang han runt runt och glädjeskällde ett tag innan han gick in. Nu ligger han i sängen och göttar sig. Bjuder på bilder från mitt nystädade rum:



Lägg väl märke till den bäddade sängen, fixad endast för fotograferingen. Lägg även märke till den avskalade stilen utan gardiner och bristen av dyr konst på väggarna.  


Mitt altare med bilder på mina kära vänner, som jag träffar alltför sällan.


S: Inlägg 601

Attans! Hade ju tänkt att inlägg nummer 600 skulle vara nåt speciellt, men så ägnades det åt ett mongo i en reklamfilm!

Men skit samma, anledningen till att jag förärar er ett inlägg nu är för att jag är så himla glad! =) Fann en asbra artikel om Nilabborren och dess konsekvenser förut, så nu har jag sammanhanget glasklart (nåja) för mig! Har skrivit in ett första utkast på datorn, och ska med det som bas fylla på fakta från andra källor på passande ställe i texten. Hur lätt som helst! Och det kommer bli såå bra, det är jag helt säker på!

Vad hände med det jag skrev igår, undrar ni såklart? Jo det ska jag tala om! När jag ägnat alldeles för många timmar av mitt liv åt att översätta en massa fakta och sedan skrivit ner ett askasst och rörigt utkast märkte jag att rapporten skrevs 1987. 1987!!!! Långt innan internet var uppfunnet! Siffrorna var alltså jävligt inaktuella. Nämnde jag att arbetet åkte i papperskorgen??



Tänk om man kunde få åka ner till denna Victoriasjön och se Nilabborren med egna ögon?
Som en litet studiebesök bara. Bekostat av Karlstads Universitet såklart.


S: ICA-reklam igen

Som Kristian så uppmärksamt noterat, var reklamen i förra inlägget den tredje delen och inte del 2 som jag skrev. Här kommer del 2. Fast trean är min favorit! Han är lömsk, den där Jerry.



S: Har du aldrig sett en praktikant förut?

Del två av ICAS reklamfilmer om praktikanten Jerry. Måste säga att jag gillar Jerry!



S: Det är något fel på min hund

Idag har jag inte hört en endaste raket, och inte Eddie heller skulle jag tro. Han gick så glatt på promenad i morse, och även förut vid lunchtid. Under eftermiddagen har han mest sovit i min säng, precis som igår. Han har det för bra lillplutten!
I alla fall, när eftermiddagen började övergå i kväll ville han ut. På med kopplet, och så ut genom dörren...och där tog det stopp. Vet inte varför, men han vägrade gå igen. Visst kan jag tvinga med honom, för hans 4,5 kilo bjuder inte på något svårare motstånd, men det känns grymt när han inte vill. Lyfte upp honom och bar iväg honom till skogen där jag släppte ner honom och sa åt honom att han inte fick gå hem förrän han hade kissat. Så det gjorde han, sen gick vi hem. Försökte igen nu, för då jag suttit framför datorn och ältat Nilabborren hela långa dagen känner min kropp för att röra lite på sig. Mutade med godis så jag fick på kopplet, men utanför dörren ville han inte. Kastade ut lite godis, som han gick ut för att äta. Lurad!! Stängde dörren så han inte kunde smita in. Drog med honom igen, kastade godis på marken men han brydde sig inte utan ville hem. Inte ens när jag drog fram honom till godiset och försökte stoppa en bit i munnen på honom ville han ha. Så jag gav upp. Och nu ligger han i fåtöljen igen. Säkert jävligt bajsnödig, men han får skylla sig själv.



"Jag har det bättre här, det jag har det lugnt och skönt, och kan lukta på mina egna fisar"


S: En vanlig dag

Större delen av dagen har , tro det eller ej, ägnats åt projektabetet. I morse hade vi möte med vår handledare, efter det gick Lovisa och jag hem till mig för att kolla på den prisbelönta dokumentären Darwins Nightmare. Den rekommenderas varmt, även för er som inte är ett dugg intresserade av Nilabborren. SVT visar den med jämna mellanrum.

Efter att ha lagat mat, och tagit en oförtjänt tupplur kom jag äntligen igång med skrivandet. Dock märkte jag att ju mer jag skriver och letar efter info, desto mer hittar jag som jag borde ha med och ändå har jag inte kommit till själva kärnan av problemet. Hur jag ska få ihop alla spretiga fakta till en begriplig, intressant och lättläst text har jag ingen aning om i dagsläget. Men, det löser sig. Ska ju inte lämna in förrän nästa onsdag kl 10.00. Tid finns än!

Nu ikväll hade jag tänkt kolla på Desperate Housewives, men då Erik ville se en fotbollsmatch och jag ännu hellre vill se Greys i morrn, bytte jag bort hemmafruarna. Då kan jag ockupera tvsoffan i morrn kväll utan dåligt samvete!

På torsdag ska jag på bio, woho! Ska se Bröllopsfotografen. Är helt säker på att jag kommer gilla filmen, för Ulf Malmros brukar göra bra grejer.


S: Jag blir så förbannad!!

Skulle gå på en långpromenad med Eddie upp till Frödingshöjd och Campus. Precis när vi kom utanför dörren small en smällare i närheten. Eddie blev stel som en pinne och började dra bakåt, men jag ignorerade honom och fortsatte gå. Eftersom han satt fast i kopplet hade han inget annat val än att följa med och till slut slappnade han av igen och gick normalt. Men så small det igen, närmare den här gången eftersom det var ett gäng skitungar på gångvägen där vi brukar gå som smällde smällare. Denna gången blev det tvärstopp, Eddie blev livrädd och jag kände att det inte var någon idé att tvinga honom gå. På vägen hem igen drog han som satan och skakade som bara den. Stackarn!

Innan jag skaffade Eddie följde jag roat alla upprörda insändare från hundägare vid nyår, påsk och andra högtider som brukar innefatta fyrverkerier. Inga av våra hundar i Koppom har varit rädda så jag tyckte hundägarna var lite dröliga som ville förbjuda smällare och skrev om att de var tvungna att söva sina fyrbenta husdjur. Nu fattar jag PRECIS vad de menar! Hela grejen med fyrverkerier och smällare är bara för puckad. Smällare framförallt, då de bara låter och inte ens är fina att se på. Nu är detta olagligt i Sverige sedan 2002, men något är det i alla fall som folk använder sig av som låter som fan.

Varför är det lagligt över huvud taget med fyrverkerier? Varför ska man sätta pyroteknik i händerna på fulla människor? Det är inte bara en person som blivit av med en hand eller sprängt bort ansiktet. Folk lägger hundratals, ibland tusentals kronor på fyrverkerier som går upp i rök på några minuter. Nu vill jag ju inte få ett totalförbud med omtanke om de idioterna som skadar sig, utan just på grund av alla stackars hundar som blir livrädda. Eller varför inte ha ett förbud förutom mellan klockan 23.55 och 01.00 på nyårsnatten, och då på speciella anvisade platser. Då är man förberedd och kan ge hunden lugnande innan. Som det är nu smäller folk (mest ungjävlar) raketer en hel vecka före och det är många promenader som kan bli förstörda under den tiden. Eller som idag, en måndageftermiddag i oktober. Varför? Och varför låter föräldrarna ungarna hålla på? Det är 18-årsgräns för att få köpa så någon vuxen måste ha köpt. Straffet för att trotsa detta förbud ska vara hårt och plågsamt. Har mina idéer men vågar inte skriva dem för då blir jag nog klassad som en ond människa.

Förbjud skiten säger jag! Jag klarar mig alldeles utmärkt utan att stå ute och huttra och frysa på nyårsnatten för att se på några sketna fyrverkerier.



Så kan det gå när man låter amatörer använda smällare


S: Det obligatoriska söndagsinlägget

Satan vad helgerna går fort! Kom till Arvika i torsdags, såg fram emot en lååång helg men vips så var det söndag eftermiddag och dags att åka hem igen.
Helgen var mycket trevlig! Träning på atleten (har fortfarande asont i bröstmusklerna och tillhörande muskelfästen) och sedan kycklingpaj och idol hos Josefin och Peter på fredagen, och ett välbehövligt besök hos syster på lördag. Vi har knappt pratat med varann på flera veckor så vi hade en del att ta igen! Hann även med ett besök till Bergs Klätt igen, trevligt. Jobbade igår också, det höll jag på att glömma.

Nu väntar en vecka med en enda föreläsning och resten av tiden ska vi skriva projektarbete. Det är sista momentet i första delkursen. Om två veckor har alltså halva terminen gått! Shit vad tiden går fort. Då vi är morgontrötta både jag och Angela ska vi inte mötas förrän klockan elva i morgon, härligt! Just nu känner jag mig noll motiverad för att skriva ett arbete. Jag vill att allt ska vara perfekt; språket ska flyta på, innehållet ska vara relevant och intressant, det ska se snyggt och propert ut osv. När det gäller skriftliga grejer är jag extremt petig, och kan alltså inte lata mig så som jag gjort hittills. Jobbigt!

Om en månad drygt har vi seminarie på två skönlitterära böcker. Jag har läst cirka 100 sidor av 700 i den ena, och inte ens öppnat den andra. Tänker därför lägga mig redan nu och börja läsa Vilhelm Mobergs Nybyggarna. Hoppas, hoppas den är lättläst!

Hejs hejs så länge


M: Trött och arg


Fantastisk har inte den här veckan varit.

I måndags kom min chefs chef och talade om att min chef inte ska jobba kvar hos oss längre.
Jag tror aldrig att jag varit så arg i hela mitt liv som jag var då, han hade ingen andledning utan han gav henne bara sparken.

Så det är det som har hänt här:)

Annars är det lungt
Ska till Arvika/Koppom nästa helg.

Ha de



S: Det var på håret!

1. Jag blev inte rödhårig efter färgningen igår. Dock är hela hårbotten och halva pannan röd, och jag har ett fint streck på ena kinden. Glömde smörja in mig med fet kräm innan.

2. Duggan var svinsvår men jag klarade den precis, fick 9 rätt av 15. Gränsen för G gick vid 8 rätt. Nästan halva klassen körde på denna! Var skitnervös när jag skulle lämna in, för det var bara fyra svar jag var säker på och på de övriga elva gissade jag mellan två eller flera alternativ. Ju mer jag stirrade på alternativen, desto osäkrare blev jag. Kände att det finns stor risk att detta går åt helvete men tröstade mig med att jag inte lär vara ensam i så fall.
Men så rättade Hilde och jag hade hela nio rätt, och jag riktigt kände hur gud log mot mig och jag log tillbaks! En tjej i klassen hade kollat mitt ansiktsuttryck när jag gick ut ur salen och hon sa att det var inga tvivel om att jag klarat mig!




För er som är intresserade av det jag läser (mamma) kan ni få några exempel på frågor här:

     Livscykelanalys (LCA) är en metod som används för att kartlägga en viss varas miljöpåverkande egenskaper. Vilket av nedanstående påståenden om LCA är felaktigt?

A       LCA gör det möjligt att göra grova jämförelser av två snarlika varor eller två olika tillverkningsprocesser.

B       En LCA kan i vissa fall ge värdefulla perspektiv på en varas miljöpåverkan, t ex att tillverkningsledet är mer miljöbelastande än konsumtionen

C       Det är fullt möjligt att göra en LCA som innefattar hela hållbarhetstanken, dvs även ekonomiska och sociala aspekter vid sidan av de miljömässiga

D      En fullständig LCA är indelad i områdena råvaror, förädling, distribution,  marknadsföring och konsumtion

E       LCA kan identifiera områden av stor respektive liten vikt för en varas miljöpåverkan, men har stora problem med avgränsningar och detaljeringsgrad


       Vilka är de främsta orsakarna till att det skedde så många miljöförändringar på 1900-talet? Ett av påståendena nedan ger det mest uttömmande svaret.

A       Befolkningstillväxten var en viktig orsak eftersom den ledde till en stor press på naturresurserna och eftersom många människor utvandrade från Europa till andre världsdelar

B       Framväxten av det kapitalistiska ekonomiska systemet i hela världen bidrog till att exploateringen av naturresurser accelererade

C       Huvudorsaken är en ökad förbrukning av fossilt bränsle och snabb befolkningstillväxt i hela världen, i kombination med ekonomisk tillväxt och militär upprustning

D      Det patriarkaliska samhället bygger på en ideologi som legitimerar utnyttjandet av naturresurser, där en ekonomisk tillväxt är det främsta målet

E       Människor flyttade till nya områden i världen och tog med sig teknologi som inte var anpassad till de ekologiska förhållandena



Båda frågorna hade jag fel på. På första frågan om livscykelanalys tyckte jag att alla alternativen var korrekta, och på andra tyckte jag att B, C och D var rätt.

(Rätt svar på första är D, på andra frågan C)


S: Shit!

Tror jag kanske har färgat håret rött! Köpte en ny färg som hette mocka chokladbrun men färgen såg jävligt röd ut i pannan och vattnet blev alldeles rostfärgat när jag spolade ur håret. Det ska bli spännande att se resultatet när håret torkat.

S: I morrn gäller det

Dugga i morrn. En klassisk sportfråga: Hur känns det Sofia? Nja, jo, typ som de andra gångerna. Fast lite värre. Har faktiskt pluggat idag, men får inte riktigt grepp om vad det är vi ska kunna. Powerpointarna från en av lärarna är väldigt flummiga och obegripliga. Men, är inte så nervös att jag tänker öppna skolböckerna mer idag, nej nej. Åtta sketna rätt ska jag väl ändå lyckas skrapa ihop till? Det är ju bara att tänka logiskt.



(Misslyckas jag i morrn kommer jag nog få äta upp min stöddiga självsäkerhet)

S: Parodi på Hollywoodfruarna

Jag säger bara: förjävla bra!!!



S: Dugga

Har ingen huvudvärk idag, jippie! Tror dock inte att värken berodde på linserna, så i morrn ska de användas igen. Har i alla fall bokat tid för synundersökning. Fredag nästa vecka ska jag dit.

I morrn är jag ledig, som alltid dagen före dugga. Då varken jag eller Angela läst något ska vi plugga ihop i bibblan mellan tio och tre. Borde få betydligt mer gjort när jag inte är hemma. Fem timmars plugg i bibblan kanske blir 2,5 h effektiv pluggtid, medan fem timmar hemma blir max 30 minuter effektiv tid.

Sänder en tanke till Josefine också som har första tentan i nationalekonomi i morrn. Vi skulle luncha idag men så blev hon sjuk och fick åka hem. Hon ska ändå göra tentan i morrn, så jag önskar lycka till!

S: Mat (obs skryt!)

Jag tog återigen på mig att laga middagen, för om jag skulle låta Erik sköta uppgiften skulle det nog bli makaroner och köpta köttbullar, och det tycker jag inte om.

Jag lagade en klassiker, pastasås med kyckling och diverse annat som fanns hemma. Det är inte ofta jag blir helnöjd med maten jag lagar, för jag brukar alltid hitta något fel när jag själv äter av den. Att jag använt för lite salt till exempel. Men inte i dag! Blev helnöjd, och Erik gillade maten så mycket att den fick omdömet "det godaste jag ätit hittills av det du lagat". Vilket kanske inte säger så jättemycket egentligen, har ju inte lagat alls lika mycket mat som när jag och Moa bodde ihop. Men ändå!

Här kommer recept för er som vill:
(För två personer som är stora i maten eller tre vanliga)

2 kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 paprika
1 chili
3 dl grädde
kycklingfond
svartpeppar
(fetaost och körsbärstomat)

Skär kyckling och grönsaker i bitar. Strimla chilin, men ta först bort kärnorna så det inte blir för starkt. Stek kycklingen, ha sedan i broccoli och chili som får steka ett tag. Till sist i med paprikan och fräs lite, sedan på med grädden. Peppra och häll på en skvätt fond. Smaka av. Ha i mer peppar och fond om det behövs. Äts med tagliatelle.
Tänkte även ha i basilika i såsen men den var slut i frysen, vilket inte gjorde något för det blev nog godare utan. Precis innan vi skulle äta hade jag i körsbärstomater som jag delat i fjärdedelar (låt dem inte koka med i såsen för då blir de alldeles mjuka och sladdriga), och smulade över fetaost. 



Mat på G


Klart!



Jag använder nästan aldrig vanligt salt i maten längre, inte sedan Moa introducerade mig för fonder av olika slag. Det är perfekt! Man kan göra en god sås hur lätt som helst, det räcker i princip med grädde, lite fond och peppar, som i kycklingsåsen ovan. För att göra gôrgod lax i ugn: koka upp grädde, häll i fiskfond eller skaldjursfond, kanske lite pressad citron och dill, och peppar. Häll över laxfiléer och in i ugnen, äts med potatis. Asgott och hur lätt som helst!

 


S: Glasögonorm

Mamma tror att min icke övergående huvudvärk kan bero på att jag ser dåligt. Ja jag har linser, men jag ser väldigt dåligt med dem. Det var säkert ett år sedan jag köpte dem, om inte längre, (har en ovana att ha mina månadslinser i två, tre och ibland fyra månader innan jag byter) och jag var inte nöjd ens när de var nyinköpta. Har svårt att känna igen folk på längre håll!

Men med mina glasögon ser jag som en hök. Jag tycker de är snygga, mina 4800 kronorsglasögon, enda nackdelen är att jag får pyttesmå ögon i dem. När man är närsynt som en mullvad som jag är, förminskar glasen ögonen. Det är därför jag inte brukar ha dem, mer än de två minuterna det tar att gå från sängen till badrummet på morgonen för att tvätta händerna och sätta in linserna. Om ni däremot har sett nån stereotypisk filmnörd med glasögon tjocka som flaskbottnar där ögonen blir skitstora, ja då beror det på att personen i fråga är långsynt.

I alla fall, det jag skulle komma fram till är att jag ska ha glasögon i morgon, för att se om huvudvärken går över. Gör den inte det, ja då är det väl nån hjärntumör eller nåt.

Klart slut från Sofia "Four Eyes" Littorin


Glasögon, hell yeah!


S: Say no more...


S: Abborrar och huvudvärk

Jävla kukhuvudvärk!! (Hahaha, kukhuvud, huvudvärk, HAHAHAHA!!! Dålig humor, jag??) Har haft en nästan oavbruten molande huvudvärk i över ett dygn. Det blev bättre igår kväll av treon, men så smög värken på igen lagom till sängdags. Vaknade tio fem av en riktigt dunkande, mördande huvudvärk som bara brukar besöka mig då jag är riktigt bakfull. Gick upp och tog en treo till och somnade om.

Tänkte att denna huvudvärk kan bero på att jag drack för lite igår, och har därför druckit mer än en kamel idag. Har värken gett sig? Icke!! Känner mest av allt för att lägga mig och vila, men nu är klockan så mycket så somnar jag nu kommer jag inte sova i natt.

Har i alla fall läst igenom seminarietexterna tills i morrn, vilka handlar om vetenskap och pseudovetenskap. Har läst om slagrutor, new age och astrologi. Ganska intressanta fenomen! Astrologi är ju en sån grej som i alla fall jag inte tror det minsta på, anledningen till att jag ändå läser mitt horoskop ibland är i rent underhållningssyfte. Jag menar, det som står i dessa små rutor i dagstidningarna är så generella att de passar in på i stort sett vem som helst. Och eftersom det endast finns tolv olika stjärntecken, skulle denna beskrivning då passa in på en tolftedel av jordens befolkning (ungefär 560 miljoner människor)? "Humor, nöjen och glada människor att prata med ger dig en härlig måndag. Du vill se allt positivt." (Tvillingarnas horoskop idag enligt Aftonbladet.) Nä, tror inte det du.

Idag har vi pratat vetenskap med anledning av det kommande projektarbetet, himla passande då morgondagens seminarie handlar om just det. Vår grupp fick en hel del gratis där kan man säga. Vi har även pratat om hur projektarbetet ska utformas. Redan på A-nivå ska det skrivas ett så kallat abstract i början av arbetet, alltså en sammanfattning av rapportens innehåll på engelska. Hoppas Lovisa och Angela är bättre på engelskt fackspråk än vad jag är! Vi fick i alla fall grönt ljus för idén om Nilabborren från Pär, som vi valde till handledare. Han är biolog, så vi tyckte det var passande att få feedback från honom på grund av arbetets karaktär. Tror detta kommer bli kanoners, jag känner starkt för ämnet och det finns nog en hel sjö att ösa information ur (hahah, sjö, Nilabborre, HAHAHAHA!!) då det har skrivits en hel del om problemet.

Nej, nu ger jag upp och lägger mig på sängen ett tag. Behöver ju nödvändigtvis inte somna, eller hur?



Lite större än Mjögsjöabborrarna!


S: Språklektion

Visste ni att den engelska meningen "Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo" är helt korrekt enligt grammatiska regler. Buffalo är dels en stad, dels ett djur och dels ett verb som betyder skrämma. Meningen betyder alltså ungefär:

Buffalobuffeln (som) Buffalobuffeln skrämmer, skrämmer Buffalobuffeln. (Det är nog inte varje dag amerikanerna använder den meningen!)

Detta fenomen kallas homonymer, alltså när ord uttalas lika men inte betyder samma. Det finns roliga exempel på svenska också:

Bar barbar-bar-barbar bar bar barbar-bar-barbar (vilket alltså betyder att en naken barbar som gärna besöker barer avsedda för just barbarer, gick omkring bärandes på en annan naken barbar som också är en frekvent besökare av barer för barbarer)

Ett mer känt exempel är den klassiska "Får får får".

Var är ett ord med hela sex betydelser: ett frågeord, dåtid av verbet "vara", var i sår, varje, försiktig eller skygg, en plattfisk och kuddvar. En korrekt mening är alltså Var var var var var? som på mer lättläst svenska betyder På vilken plats befann sig varje vaksam plattfisk.

Är inte svenska språket fantastiskt?! Skulle gärna jobba som svensklärare för jag blir så irriterad på all dålig svenska jag ser, speciellt på nätet. De flesta i vårt land har gått hela tolv år i skolan, och ändå särskrivs det hejvilt (exempel tagna från diverse facebookstatusar kl 22.11: jätte rolig, bröllops fest, slappar dag).

Jag vet inte om det är det amerikaniserade samhället som gör att substantiv ofta felaktigt skrivs med stor begynnelsebokstav. Var det inte på allra första svenskalektionen på grundskolan vi fick lära oss att man skriver stor bokstav i början av meningar och vid egennamn, som t ex Sofia, Grekland och Ikea. Man skriver Sverige men inte Svensk, utan svensk. Månader skrivs inte med stor bokstav, inte heller veckodagar, högtider eller nationaliteter. Centrala myndigeter skrivs med stor bokstav, som t ex Konsumentverket, medan myndigheter som det finns flera av, som arbetsförmedlingen, skrivs med liten bokstav.

Ett annat vanligt fel jag ser, speciellt i bloggar, är satsradning.
Exempel: Det regnade och luften var kall, ingen ville gå utanför dörren.
I stället skriver man "Det regnade och luften var kall,  ingen ville gå utanför dörren." Man kan använda satsradning som ett stilistiskt grepp, men då ska man vara medveten om att man gör det. Ska man återge talspråk kan det vara okej.

När jag ändå håller på kan vi ta en sista grej: räkneord skrivs med bokstäver upp till tolv, sedan med siffror. Alltså: Jag åt nio pannkakor, sedan sov jag i 24 timmar.


Det var allt från Sofia "språkpolis" Littorin för idag.




Medvetet eller inte? Köer brykar ju inte vara så rockiga direkt.


S: Jag älskar...

...TREO!!!!

Drack ett glas för sisådär 20 minuter sedan och huvudet känns redan mycket bättre!



Treo - Kungen av huvudvärkstabletter


S: Det blir en tidig kväll

Är hemma i Kd igen. Erik hade dammsugit och röjt undan i köket så det var riktigt trevligt att komma hem! Har nyss kollat på film, Fast times at Ridgemont High, en gammal collegefilm. Helt okej, mycket lättsmält underhållning.

Har dragits med huvudvärk hela dagen, och den har blivit värre nu på kvällen så jag funderar på att ta en treo och gå och lägga mig. Kanske inte för att sova redan, klockan är ju inte ens nio, men skulle kunna försöka läsa i kapp lite miljöhistoria. Känner mig trött och slö och lite öm i kroppen, det kan väl inte vara feber på ingång?? Har absolut inte tid att missa något i skolan nu, för jag har seminarie på tisdag och dugga på torsdag. Dessutom ska vi dra igång projektarbetet denna vecka. Tror vi ska skriva om Nilabborren och konsekvernserna av att inplantera en sådan art i ett ekosystem där den inte hör hemma. Kan nog bli intressant.

Nej, nu blir det tack och hej från Gitarrgatan.

Hejs

M: Söndag



Vilodagen

Jag vilar,eller jag har inte kommit upp ur sängen kanske är mer korrekt.
Idag ska jag då gå och se det här trevliga bandet som spelar på Ericsson Globe Arena.
Hoppas det blir underhållande.

Igår mina vänner, igår var min kära far här och hälsade på. Han hjälpte mig och mamma att skaffa lite ljus ivårt hus. Nu har vi äntligen en lampa hallan. Mamma är så glad över sin nya ljuskälla i hallen så hon tycker att den ska vara på jämt:)

Jag däremot tycker att den nya lampan i vardagsrummet är betydligt mer fantastisk. Inte för att den är speciellt fantastisk utan för att den heter Arvika, jag köpte den bara därför. För och fortsätta skriva om saker ni absolut inte bryr er om så har jag även köpt en Marimekko-lampa att ha brevid sägen. Den är söt:)

Annars är det lugnt.

Imorgon kommer chefen chefen till oss och ska informera oss om något, jag vet inte vad men det låter inte som om det är bra nyheter. Mamma vet vad det är men får inte säga något för att hon har tystnadsplikt...skumt.

Tack och hej leverpastej






S: Ett litet lördagsinlägg

Så var man i Arvika igen då, det har blivit lite av en tradition på helgerna nu faktiskt!
Idag har jag träffat Mickes föräldrar för första gången. Sånt är alltid lite pirrigt men de var så trevliga så. Fick världens godaste soppa och sedan tårta, och artig som jag är tog jag tre bitar. Jag vill ju inte vara otrevlig mot värdinnan! =)

Efteråt tog vi med Eddie och åkte till Bergs Klätt. Jag har aldrig varit där förut, men satan vad fint det var när man kom upp på toppen! Det var helt klart värt en promenad i leran för att se den utsikten. Tänk er en fin solig höstdag, och superfin utsikt över en spegelblank sjö (okej, spegelblank var kanske att ta i men ni fattar). Det var ett riktigt Kodak Moment! Tyvärr hade jag inte kameran med mig. Dit ska vi garanterat fler gånger.

Nu är Micke på jobb och Eddie ligger och sover sött i sin fåtölj. Jag ska lägga mig i soffan och se på tv, sedan blir det sängen.

(För er som undrade vad det var i det glittriga paketet (såklart ni undrar!!) så var det en extra handkontroll till Mickes PS3. Den har används flitigt redan, för vi har spelat ett asroligt spel som heter Bomberman. Kommer drömma om bomber och små färgglada gubbar i natt!)

S: Paket!!!

Åh vad jag älskar att ge bort paket!! Och det här blev så fint, det är alldeles glittrigt så jag blev tårögd när jag tog kort för blixten speglade sig i pappret!



Vad kan det vara??


S: En liten korrigering...

I quizet jag gjorde häromdan svarade jag "Nej, inte alls" på frågan om jag var bortskämd. Mamma höll inte riktigt med! Jag menade i min barndom, men nu kan jag väl hålla med mamsen om att jag har det ganska väl förspänt...
Som idag till exempel, så kommer mammas gubbe hit när han slutar jobbet vid midnatt och tar med Eddie till Arvika. Det gör att jag kan åka direkt till Arvika i morrn efter studiebesöket utan att behöva åka hem till Kronoparken emellan. Eddie stannar hos mams och Mårten tills på lördag. 
Annat som hör till bortskämdkategorin är kanske att jag häromdan till exempel fick pengar till klippning, fast det blev en ny mobil för de pengarna och nu vill jag inte klippa mig längre. Och att jag när jag bodde i Arvika kunde gå dit när jag ville och länsa kylen på mat. Och att de varje söndag dukade fram en extra tallrik för att de visste av gammal vana att jag alltid dök upp lagom till middagen, oanmäld. Och att de ställer upp som hundvakt i stort sett varje helg, och hur mycket som helst i somras och i vintras när pappa var sjuk och jag åkte direkt till sjukhuset efter jobbet. Bortskämd, jag?? Ja okej då!

Jag ravade mig iväg till gymmet idag med, körde ben och axlar. Gött!! Har jävligt ont i ryggen idag efter passet igår. Det finns en maskin som tränar nedre delen av ryggen, och så står det nåt i stil med "lägger du på för mycket vikt kan du få ont i ryggen". Jo dä! Gjorde antagligen det.

I kväll har jag och Erik sett Anchorman med Will Ferrell och hur mycket andra kändisar som helst, en sjuk men rolig film. Det bästa var att hunden överlevde och räddade livet på dem i slutet! Slutet gott, allting gott.

I morrn ska hela klassen på studiebesök, först ska vi till reningsverket och kolla på bajs och sånt, sedan till soptippen Heden. Vi har pratat en hel del om avfall idag. Visste ni att 25 % av all mat vi köper på affären slänger vi direkt i soporna? Till det hör mjölk som en del *host Anna* inte vågar dricka samma datum som det står att den går ut, fast det inte är ett dugg fel på den. Vi slänger mat värt i runda slängar 50-70 MILJARDER i Sverige varje år. Så finns det folk som svälter på andra håll i världen! Och visste ni att den ökande köttkonsumtionen bland den växande medelklassen i världen gör att priset på spannmål går upp (kossorna utfodras med spannmål), vilket drabbar de fattiga som har spannmål som huvudsakliga föda? Eller att det rent energimässigt är bättre att köpa läsk än mjölk, då läsken mest består av vatten medan kossan som mjölken kommer från behöver stora landarealer, hur mycket vatten som helst och hur mycket mat som helst för att producera en enda liter mjölk. Vad som är bäst ur näringssynpunkt är en helt annan sak. Puh, då var dagens miljölektion avklarad!
På eftermiddagen ska vi kolla på kvarteret Seglet, ett nybyggt så kallat passivhus som värms upp endast av människorna som bor där. Väggarna är nästan 50 cm tjocka. Det ska bli spännande!

Nej nu ska jag packa in paket, i julpapper för jag hade inget annat :/ För att skryta lite så är jag asduktig på att packa in paket egentligen, men detta blir nog inte så flashigt. Längtar till helgen!! =)

S: Energi

Jag tog mig i kragen och gick till gymmet!! Följde schemat idag, för sist var jag så sugen när jag var där att jag tränade nästan hela kroppen, vilket gjorde att jag hade träningsvärk överallt och inte var så laddad på nästa pass. Tränade rygg, triceps och mage idag, sparar lite tills i morrn för då ska jag iväg igen.

Har pratat energi idag på uni, ett mycket intressant ämne. Vi pratade fossila bränslen, vars användande ökar i Sverige inom transportsektorn. 80 % av alla bilresor är kortare än en mil. 50 % är kortare än 3 km. Sverige är uppbyggt kring bilägande. Visste ni att ett företag som köper träningscyklar och ställer ner på arbetsplatsen kan dra av kostnaden, då det räknas som friskvård. Vill arbetsgivaren däremot köpa en cykel till en anställd för att uppmuntra denne att ta cykeln till jobbet i stället för bilen, måste det betalas skatt. Och en sån grej som att bilåkande till och från jobbet är avdragsgillt, men inte om man cyklar. Kunde inte alla få dra av resor till jobbet, vare sig de cyklar eller åker bil? Då skulle folk verkligen bli motiverade att cykla för då finns det pengar att tjäna. Om man nu lägger in i beaktande att hälften av alla resor är kortare än 3 km, hur jobbigt är det att cykla en så kort bit?

Nu ska jag laga mat, är helt darrig i kroppen efter träningen. Tacopaj står på menyn, och Erik blev helt lyrisk. Vad är det med killar och paj egentligen? Alla killar jag pratat med ÄLSKAR pajer av alla de slag. Är det för att de själva inte ver hur man gör så det blir lite lyxigt?


S: Till salu!

Det spöregnar, blåser storm och är 1 grad celsius ute, och min hund är bajsnödig. Någon som vill köpa min hund? Ni får honom billigt!

(Finns en risk att jag köper tillbaks honom i morrn när solen skiner igen)



Ernst och psychoblicken får du med på köpet 


S: Ännu ett quiz

I brist på annat intelligent att blogga om kör vi en lista till:

Senaste...
Filmen du hyrde? The Mist av Stephen King.

Filmen du köpte? Harry Potter, andra filmen.

Låten du laddade ner? Nåt med Fleet Foxes, har inte laddat ner något på aslänge eftersom jag har Spotify.

Personen som ringde dig? Micke.

TV-program du såg? Desperate Housewives.

Boken du läste? Tyst Hav av Isabella Lövin.

Saken du köpte? Det var en födelsedagspresent så det är hemligt!

Antal gånger ditt hjärta brustit? Två, men konstigt nog läker det ihop finfint igen.

Beroende av: Snus.

Vad är du rädd för? Spindlar, kryp och alla flygfän mindre än gråsparvar.

Hur imponerar man på dig: Man säger något smart.

Brukar du skratta för dig själv: Ja ganska ofta. Kan inte hjälpa det, och det är så pinsamt när det händer för det är oftast när jag är ute och går och tänker på något roligt som hänt. Och varje gång möter jag folk. De måste tro att jag är efterbliven.

Hur svarar du i mobilen: Hallå?

Antal timmar sömn inatt: 6,5 cirka.

När mår du bra: Ofta.

Vad tycker du om fötter: Har inget emot dem.

Vad saknar du: Mycket pengar? Självdisciplin? Ordningssinne?

Favoritdryck på morgonen: Oboy.

Är du blyg: I nya sociala sammanhang, ja. Annars nej.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej.

Är du bortskämd: Nej inte alls.

Vad längtar du till: Helgen.

Vilken tid gick du upp idag: 8.36

Har du sovit i din egen säng inatt: Ja.

När grät du senast: I onsdags till Greys Anatomy.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Ge bort hälften, åka på en härlig resa och sedan spara.

Är du flygrädd: Nej tycker tvärtom att det är trevligt att flyga.

Hur vig är du: Inte alls.

Har du någon gång gråtit dig till sömns: Ja, och det var en killes fel.

Röker du: Nej


S: Lite blandat

Vilket pissväder! Det ger inte motivation till nånting, mer än att stanna inomhus då. Hade tänkt träna idag, men så hade jag NOLL motivation och bestämde mig för att strunta i det. Men så fick jag helt plötsligt en sekunds träningssug och tänkte gå till gymmet med en gång, innan jag ångrade mig. Men så var träningskläderna i tvätten och jag hade ingen lust att ta på mig dem för de är svettiga och äckliga. Får starta en tvätt i stället. Och be någon pepptalka tillbaks min motivation.

Det blir således en mycket lugn kväll i tv:ns tecken. Ugly Betty och sedan Desperate Housewives. Woho! Är allena för Erik är på hockey med några klassisar.

Förresten, ett tips: Köp INTE Euroshopper Pytt i Panna! När vi storhandlade sist fick jag ge ner min önskan att köpa Findus Krögarpytt, då Euroshoppervarianten kostade hälften så mycket, och dessutom hade en kortare innehållsförteckning. Hur stor skillnad kan det va? tänkte jag och la påsen i korgen. JO, det ska jag tala om!!! Stora äckliga fyrkantiga potatisbitar och något som ska föreställa kött eller korv. Köttet smakade som kattmat luktar och jag fick inte mindre än två (2!!!) små benbitar i käften, varav en fastnade mellan två tänder. Nej FY och BLÄ!!!! Den där skiten får Erik äta upp själv.

Gick på jouren för att köpa snus, och impulsköpte en Yoggi Yalla eftersom jag inte orkade äta mig mätt på äckelpytt i panna. Gick hem och skakade yoghurten och tänkte "Mmmmm, vad GOTT det ska bli med lite yoghurt!!", "Mmmm den är iskall, vad GOOOOTT!!" och liknande tankar. Skulle precis vrida upp korken när jag kollade på datumet. 20090929. KUK!!!! Gammal yoghurt var jag inte alls sugen på, så jag trotsade ösregnet och gick tillbaks till jouren. Då hade han bara gammal yoghurt i kylen, så endera skulle jag få pengarna tillbaks eller bara betala halva priset. HALVA PRISET??? För yoghurt som gick ut för mer än en vecka sedan?? Tror inte det! Vet i och för sig inte hur lång hållbarhet de har, hade det varit ett halvår hade ju en vecka hit eller dit inte spelat någon roll. Men jag tror mer på cirka en vecka eller två. Fick tillbaks mina 13,50 kr och gick hem.

Nu blir det tvkväll deluxe!!



Det finns lite rester sen middagen förut, någon som är sugen?


S: Ett töntigt quiz

1) En helt random snubbe kommer fram till dig och säger: "Hej, vem är du?"
Vad svarar du?

Hurså?

2) Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Göteborgs Rapé Portion.

3) I ditt senaste sms står det?
"Hej, vi vill tipsa om en bra hemförsäkring. Sms:a TÄVLING till 72456 och var med och tävla om en cykel. Villkor och info http://cykelsm7.se /Civilekonomerna"

4) Vilken är den senaste låten du lyssnade på?
La Roux - In For The Kill

5) Var är din pv/fv just nu?

Hemma hos sig.

6) Välj ett ärr på din kropp?
På knäet, fick en stock på det som skrapade upp huden och sedan fick jag infektion i det och fick åka till doktorn.

7) Vilka är dina favoritfärger?
Beror helt på tillfälle. Men är inget större fan av orange.

8) Vilka i ditt liv litar du på?
Mamma, pappa, syster, M och mina vänner. Och en massa andra. Jag är en sån som litar på folk helt enkelt. Kanske är lite naiv.

9) Om du skulle byta namn, vad skulle du heta?
Är rätt nöjd med Sofia faktiskt, bra val mamma och pappa!

10) Vad skulle du göra om någon sa till dig att du var den vackraste människan
i världen, och att denne skulle kunna göra vad som helst bara för att få vakna
upp bredvid dig varje morgon?
Haha ser du dåligt eller?

11) Hur ofta svär du?
Jävligt ofta. Farmor säger alltid att det beror på att man har dåligt ordförråd. Jag håller inte med, jag kan massa ord. Använder svärorden som förstärkning bara.

12) Litar du på alla dina vänner?
Ja.

13) Skulle du kunna flytta till ett annat land för kärleken?
Ja, om Eddie kunde bli med.

14) Tror du att allt som händer har en anledning?
Nej.

15) Säg några saker du INTE tolererar i ett förhållande?
Otrohet, härskartekniker och lögner.

16) Vem av dina vänner tror du skulle passa bäst som prostituerad?

Ingen aning!

17) Vilka egenskaper hos det motsatta könet tycker du är viktigast?
Intelligens, ett gott hjärta och lite ambitioner att komma någonstans i livet.

18) Har du något mål du skulle vilja uppfylla inom den närmsta framtiden?
Ja det finns nog några.

19) Om du vaknade upp efter en längre koma, vem skulle du ringa?
Mamma!

20) Tror du att du skulle bli en bra förälder?
Ja det måste jag tro.

21) Var togs din profilbild?
I köket här på Gitarrgatan med Moas mobilkamera.

22) Ärligt, vad tänker du på just nu?
Det här testet.

23) Vem känner dig bäst?
Mamma.

24) Vad är helgens planer?
Inga värre planer mer än kanske födelsedagskalas i Arvika.

25) Vad har du på dig just nu?
H&M jeans, H&M t-shirt, H&M underkläder och H&M strumpor. Och ett skärp. Från H&M.

26) Har du någonsin slagit ett träd?
Nej, men ett träd har slagit mig, se fråga 6.

27) Har du någonsin smugit ut ur huset?
Nej, hade mycket frihet när jag var ung så jag behövde aldrig smyga.

28) Aldrig sova eller aldrig äta?
Aldrig äta.

29) Är du en morgonmänniska eller kvällsmänniska?
Kvällmänniska. Går sällan och lägger mig före ett på natten.

30) Finns du där för dina vänner?
Ja om det behövs.

31) Gillar du att umgås med andra människor?
Ja ofta, men ibland är det skönt att vara ensam.

32) Har du lätt att förlåta andra?
Nja, inte lätt. Jag förlåter efter ett tag, men jag glömmer aldrig.

33) Skulle du någonsin dela pojkvän/flickvän med din bästa vän?
Nej inte någon nära vän. Sedan har jag inte samma smak på killar som någon av mina vänner så det skulle aldrig hända.

34) Pratar du med någon under tiden du fyller i denna quiz?
Nej, det är alldeles tyst runt mig.

35) Finns det någon du bör reda ut saker med?
Nja, kanske.

36) Kommer någon ringa dig ikväll?
Nej nu är klockan för mycket.

37) Vill du ha ett förhållande just nu?
Jag har och jag trivs som fisken i vattnet!


S: Måndag

Nu har jag en fungerande hemtelefon igen! Erik plockade fram sin så nu har jag mitt vanliga Arvikanummer igen. Tills i december, då vi får Telia och ett telefonnummer med rätt riktnummer.

Farmor ringde förut, och hon var så glad för inlägget jag skrev om henne på födelsedagen. Pappa skrev ut det och visade henne, och hon har läst med hjälp av förstorningsglas (storlek 12 är inte så lätt när man ser dåligt!) flera gånger och visat för bästa väninnan. Kul att jag kan glädja någon med mina ord! Även om jag aldrig tänkte på att hon skulle läsa.

Blev ingen träning idag för måndagar är det så jädra trångt där inne på gymmet. Ska pallra mig iväg i morrn i stället.

Har precis käkat moussaka och är mätt som bara den. Erik skötte potatisen och jag gjorde köttfärsröran. Det börjar bli lite av en tradition faktiskt! Nu är jag godissugen så in i helvete men som tur är finns det inget här hemma att röra ihop till nåt smarrigt. Dålig karaktär, yes! Ikväll blir det lugnt. Skäms lite när jag skriver det men ska nog se Svenska Hollywoodfruar på trean sen. =)

Har inget vidare av intresse att skriva, så jag avslutar här. Hejs!

S: Marten

Känns som ett återkommande fenomen detta, att jag har en bloggpaus under helgen och sedan skriver ett litet inlägg på söndag kväll.

Efter duggan på fredag åkte vi till Arvika. Det blev tacos hos syster på fredag med Kristian. Fick (eller köpte) en ny mobil, så nu har jag en Sony Ericsson med minimala knappar så det är assvårt att skriva sms. Men funkar gör den i alla fall. Min gamla trasiga mobil har legat på tork hos syrran hela helgen, och den åkte i golvet ett antal gånger på festen i lördags. Stackarn. Den kommer nog aldrig mer starta.

Festen ja, festade järnet på ett glas vitt och ett glas rött. Sjöng lite singstar och förlorade några gånger! *Grrr* Gick ner på stan med Eddie i famnen vid tolvsnåret och gick ett varv på Kyrkgatan. Mycket folk, fulla folk som skrek och förde liv. Kryssade mellan spyor och krossat glas. Då kändes det så himla skönt att vara nykter! Idag med för den delen, är pigg som en mört! Eddie sov över hos Micke för första gången och det gick över all förväntan! Han fick en handduk och min t-shirt att sova på i en fåtölj och där låg han till kl 10, då han smet in i sovrummet men sedan la han sig i fåtöljen igen och sov ett tag till. Vi gick en promenad i skogen innan jag tog tåget hem.

Det var så otroligt mycket folk på stationen och det tog ett tag innan jag kom på att det nog var alla hemvändare som skulle hem från marten. Det blev överfullt på tåget, men sneaky som jag är skyndade jag mig in så jag hade en bekväm sittplats hela vägen hem. Konduktören hade mycket att göra när han skulle kolla alla biljetter. Precis när han kom fram till där jag satt var han tvungen att gå iväg, sedan kom han aldrig tillbaks. Jag slapp alltså betala mina 85 kronor för biljetten, sånt gillar vi!! =)

Har ätit amerikanska pannkakor till kvällsmat, jädrar vad gott! Skulle ha haft lönnsirap till men det hade jag ingen. Lönnsirap, det är så otroligt gott! Är mätt som en sprätt. Nu blir det kvällpromenaden med vilddjuret och sedan sängen. Ska läsa lite inför i morrn. Och till veckan ska jag komma igång ordentligt med träningen!

Hejs hejs och godnatt


(tog aldrig med mig kameran så ni blir utan bilder igen)

M: Shopping



Jag har handlat. I fem timmar! Jag är fattig.

Eftersom jag alltid sa när jag gick i skolan och inte hade några pengar, att jag, när jag börjar och jobba bara ska köpa dyra ( alltså inte det absolut billigaste) saker har jag idag försök och gjort just det. På Åhlens gick detta mycket bra då min dyster talade om alla saker jag måste ha. Mycket Lancöme tydligen. Så på sminkfronten är jag all set.

Sen gick jag till JC för att försöka köpa mig ett par jeans. det var inte lika lätt. För tydligen så tycker Acne, Replay mfl att man ska vara tre meter lång och och ha ett midjemått på två centimeter, jag har inget av detta. Så jag gav upp och köpte ett par på Sisters. Har inte bestämt mig om jag tycker om dom än...

Kollade på skor men allt var såå tråååkigt, sen köpte jag "mys" byxor på Stadium, mysbyxor är bra att ha på jobbet, inte så snyggt men ack så bevämt.


Nu tänker jag gå och lägga mig i badet.


Sov gott och dröm sött







M: Tjena


Hej hopp

I'm back!

Mitt liv är obeskrivbart obefintligt just nu, därav de väldigt få blogginläggen.
Jag jobbar sen åker jag hem, mer spännande är det inte.
Igår var det meningen att jag skulle ut och åta middag och bli en aningen onykter.
Men det hela blev inställt när min väns tändläkare gav henne sockerförbud!!

Så jag spenderade lördagskvällen hemma i soffan, vilket var ganska skönt faktiskt. På dagen igår var jag och mamma på matlagningskurs, så nu är jag en mästare på indisk mat:)

På agendan idag står shopping, ska se om det finns några jeans som jag ev kan köpa.

Nästa helg så tänkte jag ta mig en tur till Karlstad, men så ringde syrran och undrade om jag ville med på Green Day...

Det ville jag, så nu måste vi bara köpa biljetter...



Tack och hej



S: Mobilföljetongen fortsätter

Hur klarade man sig utan mobiltelefon förr egentligen? Jag har varit utan i drygt ett dygn, och är så otålig att ha en fungerande igen att min syster ska köpa med en ny från TM idag. Jag skulle kunna använda den gamla och låta min nya ligga på torken i en vecka och hoppas att den börjar funka, men jag har inget större hopp om det. Tänk om någon försökt ringa och de inte får tag på mig! Tänk om någon skickat ett sms och så tar det ett dygn för mig att svara! Hemska tanke.

Nu är jag snart 993 kr fattigare, och en ny fungerande mobil rikare. Konsumtionssamhälle, javisst!

Ikväll: tacos hos syster
I morrn: fest hos syster (nykter)

S: I did it!

Jag klarade duggan, fick 13 rätt av 15. Gött!!

Nu drar jag till Arvika.

Hejs hejs

S: Grrrrr!

Fan vad sur jag blir!! Mobilen fick inte mer vatten på sig än om jag skulle ha pratat i mobilen när det regnade, och det ska dom väl tåla?? Den funkade ju efteråt. Har haft den på tork och provat att starta den med jämna mellanrum (vilket jag läste på nätet att man INTE skulle göra) men icke. Displayen är död. Och jag är helt handikappad.

Kul att behöva slänga en fyra månader gammal mobil åt helvete. Har min gamla Sony Ericsson kvar hos syrran, skulle kunna gå tillbaks till den. Den funkar, även om batteritiden är kass. Har ingen lust att lägga pengar på en ny! Vill ha en likadan som den jag har och den kostar 2190 kr. Aldrig att jag betalar så mycket för en mobil. Fick den i present av hela släkten när jag fyllde år.

I alla fall, nu är det snart dags för dugga. Hur tror jag att det går? Eftersom jag litar på min egen förmåga tror jag jag får godkänt. Men nervös är jag! Har väl inte pluggat ihjäl mig direkt, för jag fick finbesök igår och då blev det inge läsande. Åker till Arvika efter duggan.

Dags för frukost.

S: Mobillös!!

Det hände en liten olycka med min mobil förut, så just nu är jag mobillös. Den fick lite vatten på sig, men funkade perfekt efteråt. Men så skulle jag läsa ett sms och då blev skärmen helt svart. Har lyckats sätta på den men eftersom jag inte ser skärmen kan jag inte göra något. Är osäker på om det går att ringa till den. Den ska få ligga på tork så håller jag tummarna för att den kommer igång.
Så mamma, jag lever, har bara inte kunnat svara på ditt sms. Tack så mycket, men du hade inte behövt, för jag har pengar. Vi hörs så fort jag fått igång mobilen!


S: Helvete!

Idag fyller min superfarmor 89 år, och jag glömde ringa och gratta! Ska se till att göra det i morrn. Farmor, som enligt henne själv både ser, hör och går illa, är den coolaste farmor man kan ha. Jag var hos henne i stället för på dagis när jag var liten, och jag har så många minnen från den tiden!

Vi åt korvbröd med ost värmda i micron, pannkakor och hennes potatisplättar. Hon är känd för sina goda bullar och kakor. Och hon gör världens godaste pannbiffar!

En gång när vi var små frågade hon min syster om hon ville ha ett glas körsbärssaft. Det ville hon inte, för hon tyckte inte om sådan saft. Farmor gav henne ett glas med saft, och frågade Anna: "Vill du veta något roligt?" Det ville hon såklart så farmor sa "Drick upp det där så ska du få höra!" Anna drack upp all saft och då sa farmor "Det var körsbärssaft." Typiskt farmor!

Farmor är en mästare på att berätta historier, vilket hon gjorde ofta och gärna. Det var "Snack snack smörgås" (den är så bra!!), "Pojken som inte ville gå till skolan" och massa andra som jag tyvärr inte kommer ihåg nu. Dessutom kan hon en massa Gustav Fröding-dikter helt utantill och de är långa! Hon berättade så många roliga historier från när hon var liten. Det fanns en sjö att ösa ur, då hon hade nio syskon och de levde riktigt fattigt. En av de sällsynta gångerna hon fick godis av någon släkting gömde hon det för sina fem bröder. Men så glömde hon bort vart hon gömt det. En annan gång gömde hon ett tuggat tuggummi till senare, och då hade bröderna haft peppar på det. Och en annan gång lurade alla tio syskonen hem pappa Stefanus från jobbet och sa att lillflickan Ella hade brutit benet. Det hade hon inte, och pappa var inte glad över det skämtet..! Fast de var fattiga och inte hade det så bra materiellt sett, hade hon nog den bästa barndom man kan få.

Jag sov ofta över där, vilket inte krävde några större ansträngningar för farmor var vår närmsta granne. Pappa bor ju kvar i huset så de är fortfarande närmsta grannar. Vi löste korsord, spelade massa roliga spel och spelade kort (Svarte Maja, femhundra, vändåtta, och hennes favorit Åsna). Vi spelade schack, vilket hon vann 99 gånger av 100. Vi la patiens och idioten, och spelade "sprätta tändsticksask", ett asroligt spel som hon själv hittat på.

På min studentfest ropade Anna "kom och sätt dig här då farmor!". Hon pratar fortfarande om hur glad hon blev över att ungdomarna ville ha henne vid sitt bord!

Skulle kunna mala på hur länge som helst, och hennes historier från barndomen skulle lätt fylla en roman! När jag får en dotter ska hon heta Maja efter världens bästa farmor, vilket även syrran uttryckt önskemål om så vi får väl se vem som hinner först!



Farmor leker med ett av barnbarnsbarnen.


RSS 2.0