S: Åhhhh...!

Vilket avsnitt av Greys!! Grinade en sisådär fem gånger, vid begravningen, när Izzie tog farväl, när Lexie skulle tömma hans skåp...längtar redan till nästa vecka. Märkte ni förresten av Ellen Pompeo som spelar Meredith var gravid i sjunde månaden? Nä, inte jag heller. De filmade henne inte under brösthöjd under hela avsnittet.

Nu till något helt annat. Jag klippte mig för två veckor sedan, bara topparna för jag vill ha riktigt långt hår, något jag aldrig haft då jag alltid tröttnar halvvägs och klipper av en bra bit. Men det var då, nu vill jag bara boka en ny klipptid och klippa av minst 15 cm. Gärna kortare än axelhöjd! Det är så jävla tråkigt att ha långt hår, det bara hänger och är i vägen, speciellt när man är totalt obegåvad på att fixa frisyrer som jag är. Vill ha något mer pageaktigt, eller en bob. Katie Holmes är ju rätt snygg i håret nu. Jag vill ha en frisyr som man kan rufsa till lite så det blir lite liv i håret! Har blivit helt insnöad på detta nu och har googlat fram massa snygga frisyrer. Men som sagt klippte jag mig för två veckor sedan och det känns jävligt onödigt att klippa sig för 360 kr igen bara för min egen fåfängas skull. Det är ju nyklippt redan menar jag.


Något sånt här?



Eller kanske ännu kortare?


S: Plugg

TRO DET ELLER EJ, men nu har jag faktiskt läst ALLA åtta kapitlen i den engelska boken! Hoppade över en del självklarheter och läste lite sånt som jag kände var viktigt. Tänk vad man kan, bara man har motivation till det!! Nu blir det Idol och fotbad, sedan Greys Anatomy. Ska hänga tvätt också, kanske hinner i reklampausarna? Sedan återstår hur mycket miljöhistoria som helst, men what the heck, är ju ledig i morrn så jag kan läsa hela natten om jag vill!


S: Äntligen!!

Äntligen samlade jag ihop nog med motivation och pallrade mig iväg till gymmet! Körde ben, rygg och lite axlar och mage. Idag var det tre veckor sedan jag tränade sist. Det lilla jag hann bygga upp innan förkylningen är väl borta nu, men det är bara att ta nya tag. Är jädrigt darrig i benen och sleten i hela kroppen. Lär ha träningsvärk i baksida lår i morrn. Men det känns förjävla bra! Nu är jag på G igen!!!! 

På vägen hem, när jag gick in på innergården här kom en av grannungarna fram. Han är jätteförtjust i Eddie och skriker "Får jag klappa!!!" varje gång vi går förbi. Eddie är rädd för honom för ungen vet ju inte hur man klappar en hund. Idag kom han med en massa frågor.
- Vart är hunden? (Hemma)
- Vart ska du nu? (Hem)
- Vart gick du förut? (Till gymmet)
- Vad gjorde du där? (Tränade)
- Vad tränade du? (Hela kroppen)
- Vart är din pappa? (?! Då gick jag hem)

Nu ska jag fortsätta läsa de åtta kapitlen (ja, fortsätta, för jag börjde faktiskt skumläsa lite innan gymmet. Kan vara därför jag släpade mig dit, för allt är roligare än att plugga) om biodiversitet, evolution, ekosystem och vatten. Ska bara kolla facebook först...och sen är det Idol klockan åtta.

Tack å hej från Sofia "Självdiciplin" Littorin

S: Storhandling

Idag har vi storhandlat på Willys! Se bild nedan. Det blev inte så mycket matlagning förra månaden så vi hade kvar en massa mat i frysen, som falukorv, köttfärs, kött och sånt. Kompletterade med fisk (hokifilé, en av de få fiskar som är okej att köpa då den kommer från en hållbar fiskenäring) och kycklingfilé. Nu ska det lagas mat lite oftare här hemma. Idag blev det Sofias extra goda potatismos och ugnsstekt falukorv. Erik fick åter igen förtroendet att skala potatis, så fixade jag resten medan han fick order om att städa badrummet.

Erik smet iväg på en impulsbestämd groggafton hos en klasskompis och jag satte mig framför Idol. Då började det åska som satan, och sedan kom världens hagelskur! Det smattrade i hela lägenheten och Eddie gick ut för att kolla läget, men kom snabbt in igen för han blev pepprad med hagel. Nu har det gett sig. Tycker det är så mysigt med åska! Jag och Anna brukade sitta under taket på farmors altan i Koppom och titta på blixtarna när vi var små. Fina minnen!

NU ska jag ta tag i att läsa en text om ekosystemtjänster som vi ska ha seminarie på i morrn. Började läsa tio minuter före Idol, och läste samma rader om och om igen. Hoppas på bättre koncentration nu.



Summa 847 kr


S: Greys Anatomy

Världens bästa serie börjar på onsdag!! Som jag har längtat! Här kan ni se en kort snutt ur premiäravsnittet. Det bådar gott inför tv-hösten må jag säga!




McDreamy...snart i en tv-ruta nära dig


S: Söndag

Är hemma igen efter en långhelg hos Micke. Har inte bloggat något på hela helgen så här kommer en snabb uppdatering!

Torsdag: Var på exkursion med klassen till Brattforsheden. Vi kollade på torv, räknade döda träd i skogen och grävde en grop för att titta på podsoljord. Mycket givande! Blev blöt om ena fossingen för mina stövlar har tydligen två stora hål. Mindre trevligt. Åkte till Arvika på kvällen.
Fredag: Bio i Karlstad, vi såg Inglorious Basterds. En helt klart sevärd film, men lite för våldsam för min smak. Tittade åt ett annat håll vid de värsta våldsamheterna. Men en bra story och bra skådisar. Han kan sina saker, den där Tarantino!
Lördag: Jobbade, och på kvällen drack jag vin och spelade ett ASROLIGT spel som heter Spank The Monkey med syster, Kristian och Tjärning. Blev en spontan utgång på Tiki med syrran. Blev full som en kastrull för jag tål ju ingenting längre! Har inte varit ute sedan i juli nångång. Har blivit en torris, men jag gillert!

Idag har jag inte varit så jättepigg. Utgång på marten lockar inte. Men åker till Arvika ändå, jag behöver ju inte dricka något. Bara umgås med mina nära och kära!

Blir en tidig kväll för mig. Ska ut en tur med Eddie nu, sedan kryper jag ner i sängen. Skola i morrn. Det blir en hård vecka, för vi har seminarie på tisdag och dugga på fredag. Det är så himla mycket att läsa inför varje föreläsning, vilket har gjort att jag inte läst någonting alls. Har väl en sisådär 500-600 sidor att läsa i kapp, varav hälften på engelska, fackspråk med massa ord jag inte förstår. Ska även ta tag i träningen igen, för nu är jag officiellt friskförklarad från förkylningen.

God natt

M: Ledig


Har ni saknat mig?

Jag har varit upptagen av att arbeta.
Men idag är jag ledig och eftersom tvättstugan är väldigt uppbokad måste jag ut och shoppa... Jag har ingen som helst lust men vad ska man göra när den enda lediga tid som fanns var nästa onsdag. Hoppas det finns några trevliga strumpor på HM.

Det var allt, mer spännande blir det inte.

xoxo

S: Blåbär

Fick ett oroligt sms av mamsen nu ikväll, eftersom hon inte sett något livstecken från mig på bloggen så undrade hon om jag mådde bra. JA, jag mår bra!

Som en sann miljövetare och naturvän har jag och min styvsyster Erica varit ute i skogen och plockat blåbär idag. Fick ihop 7 dl på en timme. Av bären tänkte jag göra blåbärsmuffins att ta med i morrn på exkursionen och fjäska för mina klasskompisar. Men när jag gjort smeten och skulle plocka fram muffinsformarna fann jag inga. Så jag hällde ut smeten i en långpanna och strödde massa bär ovanpå. Det blev helt klart ätbart, men inte så sött som jag hade önskat. Blåbär kallas ju "Kungen av bär" av Fredrik Paulun så jag äter med gott samvete.

Exkursion ja, i morrn bär det av till Brattforsheden. Vi ska kolla på torv och en myr och sånt. Anna erkänn att du är avundsjuk! =) Eddie ska med också! Frågade läraren om det var okej, och han sa ja, om det är en snäll hund och ingen av mina klasskompisar misstyckte på grund av allergi. Gissa om lillplutten kommer vara trött och lugn i morrn kväll! En skogspromenad från kl 9.30 till 15.30 är inte han van direkt. Han blev skitsleten av den timmen han var med mig och Erica i skogen förut, och då satt han ändå mest still, bunden vid ett träd.

Det var allt för idag, hejs hejs!






S: The Notebook

Har precis sett The Notebook. Åhhh vilken film!! Har i och för sig sett den förut, men oj oj oj vad bra den är!!! Den har allt, en passionerad kärlekshistoria mellan en rik överklasstjej och en fattig arbetargrabb, lite hinder på vägen, och ett lyckligt slut. En typisk tjejfilm, som även Erik tyckte var skitbra!

Nu ska jag gå ut med Eddie i mörkret och ja, jag ska akta mig för den nye Hagamannen. Sedan blir det natta!


S: Mat

Nu är jag mätt som en sprätt. Vi lagade fiskbullar idag (Erik fick förtroendet att skala potatis, jag gjorde såsen), och jag åt som en häst. Ska bara smälta maten lite så ska vi gå och handla lite nödvändigheter på Konsum.

Är på mycket bättre humör nu också! Världen ser helt plötsligt lite ljusare ut. Så himla skönt med en slapp och kort skolvecka! I morrn har jag vanlig föreläsning, och på torsdag ska klassen på en endagsexkursion till Brattforsheden. Är ledig på fredag, så då blir det en tur till Arvika! Ska introducera Eddie för pojkvännens lägenhet för första gången, det blir spännande!



Happy dog


S: Förväntningar

Förväntningar är för det mesta ett positivt laddat ord. Om de infrias vill säga. Gör de inte det är de bara upphov
till besvikelser. Inte alls lika roligt.

Jag vet inte om jag är en person med ovanligt höga förväntningar ibland. Att jag ens börjat fundera över detta beror på att jag märkt att jag väldigt ofta blir besviken. Eftersom det händer ofta, kan jag ju börja fundera på om det kanske beror på mig i stället för alla andra. Jag förväntar mig en sak, men så blir det inte så. Det kan vara en planerad grej, och då är det kanske inte så konstigt att man blir besviken. Men även oplanerade grejer, saker som jag förväntar mig ska hända, utan att jag har fått ens en indikation på att det ska ske.

Jag blir sur på mig själv för att jag lägger så mycket energi på att först förvänta mig att en viss sak ska hända, och sedan bli sur för att det inte händer. Dessutom blir jag sur på personen som jag trodde skulle göra det jag förväntat. Fast jag inte vill. Det tar så mycket energi att vara sur! Jag tycker mycket mer om att vara glad!

Vore det mycket lättare om man var helt oberoende av andra och totalt likgiltig inför vad andra gör och inte gör? Det känns som att man skulle få ett mer känslofattigt liv då. Finns det inte ett citat som går ungefär såhär:

"Motsatsen till kärlek är inte hat; isande kyla är motsatsen.
Motsatsen till skön konst är inte fulhet; umbärlighet är motsatsen.
Motsatsen till tro är inte kätteri; liknöjdhet är motsatsen.
Och motsatsen till livet är inte döden; ständig tystnad är motsatsen."

Lite luddigt kanske? Jag kanske har the tisdagsblues helt enkelt.



Having the tuesday blues


S: Ett pliktskyldigt blogginlägg

Det har varit en bra dag på uni, med en intressant och lärorik föreläsning. Efter skolan städade jag lite, och sedan har jag inte gjort ett dugg. Jo, sovit lite framför hockeyn som Erik ville kolla på.

Nu blev jag helt plötsligt på dåligt humör. Får bli en Eddiepromenad så går det nog över. Börjar inte förrän 12.15 i morrn, härligt med sovmorgon! Då kan jag ligga och läsa om mikrober halva natten utan att det gör något.

Hejs hejs

S: Shopping!

Åh vad jag älskar att shoppa! Hade lite mer pengar kvar nu än jag normalt har i slutet av månaden, och dessutom var jag i ett skriande behov av nya jeans. Christin och jag har varit på Bergvik i några timmar och vi gjorde fina inköp båda två! Jag fann två par jeans, en BH och två par trosor på H&M, alla tjejers favvisbutik. Christin fann en jättesnygg jacka som hon kan ha fast magen växer. På Lindex köpte Christin trosor så jag var tvungen att köpa tre par till, det var ju ändå "köp 3 betala för 2"! På Glitter provade jag diadem och kom på att det är skitsnyggt, så det blev tre stycken. Återstår att se om jag kommer använda dem, har ett på mig nu och det klämmer obekvämt bakom öronen. Vi fikade och sedan gick vi på en skoaffär där Christin hittade två par snygga stövlar. Träffade Emma också för hon var där och shoppade med sin sambo.

Nu är jag hemma igen och har visat upp inköpen för Erik. Han är superengagerad, verkligen, han ligger på soffan och glor på tv och sa "fint" om jeansen. Han skrattade åt mitt diadem också...det med blomman. Här får ni se bilder på inköpen:


Två par jeans från H&M. Köpte kortaste benlängden, men ändå är de 10 cm för långa, som alltid när jag köper byxor. Inte lätt att ha korta ben och inte kunna sy!



Trosor, i de glada färgerna svart och vitt.



Ett svart, ett kopparfärgat och ett blågrått med en STOR blomma på. Vet inte i vilket sammanhang jag ska använda det sista, men det var så himla fint! Kanske till en fin klänning sa Christin, och efter att han inventerat garderoben kom jag fram till att det kan passa till en av mina svarta klännigar. Kanske! Annars får det bli ännu en sådan pryl som jag köper men aldrig använder.


S: Härligt!

Nu är det tyst och lugnt här på Gitarrgatan. Efter en massa you tube-klipp och en avslutande Eddie Meduzalåt körde Tobias ner de andra på stan. De kommer väl hem fulla i natt och väsnas, men som tur är har jag lätt för att somna om.

Låter denna underbara låt avsluta kvällen:



S: Hemma

Är tillbaks i Karlstad efter en snabbvisit i Arvika. Fick sova några timmar ihop med världens goaste kille och sedan blev det fyra timmars jobb. Måste säga att det kändes tryggt att jobba i Arvika, i min butik, som jag kan utan och innan. Det gick bra att jobba i Karlstad också, men kände mig lite vilsen eftersom jag inte kan sortimentet eller vart grejerna står varken i butiken eller på lagret. Men det gick bra, det var som tur var en lugn eftermiddag.

Nu har Erik grabbfest. Tobias, Tony och Peter är här. Jag lagade mat till oss allihop och lovorden haglade, tacksamt att bjuda på mat då!

Gick in på First Class (vårt konferenssystem på uni) och kollade de rätta svaren på duggan. Jag såg att jag hade fyra fel, alltså 11 rätt i stället för 12. Vill bara korrigera! Hade äntligen fått tillbaks feedback på klarälvsrapporten också, och Fredrik skrev:



"Tack för en utmärkt reserapport och en affärsidé som du bygger under med goda argument. Jag delar dem! Du får 9 poäng av 10 för din inlämning!"


Ja jag är nöjd! =)

Blir en lugn kväll för min del, längtar efter att sova läänge i morrn. Ska njuta av att inte vara bakis och skratta åt Erik, Peter och Tony för de lär vara mindre pigga då.

Hejs för nu!


S: I did it!!

Förstår att ni sitter som på nålar: JA jag klarade duggan!!! Det var inte så lätt som jag trodde, och jag var riktigt jädra nervös när jag lämnade in. Han rättade med en gång och gjorde ett, två och tre streck, och sen inga mer! 12 rätt av 15, woho!! Gamla Sofia hade varit missnöjd, nya Sofia är helnöjd! Godkäntgränsen var 8. Alla klassisar jag pratade med efteråt klarade duggan. Vi är så bra!! Och det bästa av allt är att jag faktiskt lärt mig en massa saker, om luftföroreningar, försurning, uttunningen av ozonlagret, konsekvenser av klimatförändringar och flera andra miljöproblem. En vis man sa en gång (det var visst pappsen) att kunskap är ingen tung börda att bära. Han har nog rätt!

Sitter hos mamsen nu, är så himla mätt!! Vi har ätit pizza (gött som fan) och mamma hade köpt en starkcider till mig (hela 4,5 %). Kombinationen av den och att jag varit halvsjuk hela veckan, duggaplugg, jobb, stress och flängande fram och tillbaks hela dagen gjorde att jag höll på att somna framför Skavlan. Ska bara ta en shot hostmedicin nu och sen skynda hem till kärleken innan jag stupar (morfinet i hostmedicinen kan göra en trött).

S: Det får gå som det går

Jaha ja, det var den lediga, pluggfyllda dagen det! Har läst alla hundra sidorna i miljöhistorieboken (under tre dagar vill säga, typ 30 idag) och kikat på papprena från föreläsningen. Känns som att jag har ett bra hum om allting, utom möjligtvis klimatförändringar för det var den föreläsningen jag missade i måndags. Hoppas det räcker att ha ett litet hum för att klara frågorna. Det är ju trots allt fem alternativ, så hur svårt kan det vara? (Märker ni hur jag försöker övertyga mig själv om att det kommer gå bra?!)

Har varit hos frissan och klippt mig idag, tjejen som klippte mig var mycket trevlig och vi pratade om en massa saker. Lurade på mig själv en 170 kr hårspray också. Bjuder på en suddig efter-bild:  (Tog ingen före för batteriet i kameran var slut)

Så, önska mig lycka till på duggan i morrn! Får veta direkt om jag blir godkänd eller inte. Direkt efter duggan ska jag hem, ut med Eddie, packa väskan, äta något och sen åka ut till Våxnäs för att jobba hos mina kära Karlstadkollegor under eftermiddagen. Ska bli spännande! Kl 17.59 tar jag bussen hem, och då har jag 10 min på mig att promenera Eddie innan vi åker in till stan igen och tar tåget till Arvika 19.14. Det blir en stressig dag! Sover hos kärleken och sen blir det jobb på lördag. 

Hejs så länge!



S: Skärpning Sofia!!

Dugga i morrn. Sista dagen att plugga. Vad gör då jag? Sover länge, sitter framför datorn, äter frukost, går ut med Eddie, suktar efter kläder på www.hm.se, tänker på att jag borde börja med studierna i någon ände men det blir inget för mig.
Ska klippa mig kl 14.00 så nu fördriver jag bara tiden tills dess. Största orosmomentet inför i morrn är hur jag ska kunna organisera alla papper för att snabbt hitta den infon jag behöver. Så en uppgift för idag är att skriva av alla powerpointsidor från föreläsningarna så jag har allt på ett ställe, i blocket. Och läsa klart miljöhistoria. Och ögna igenom resten. Tror att tanken är att man ska lära sig det mesta, alltså nöta in fakta, men jag orkar inte med det utan har som plan att snabbt leta upp svaret under duggan. Ett vinnande koncept? Troligtvis inte, det kommer ta tid och jag brukar ha bråttom ut från alla former av prov. Blir stressad av att inte vara bland de första som är klara.

Känns inte så bra det här nu när jag tänker efter...men kommer hem vid tre, och då har jag åtta, nio timmar på mig.


Mmmmm vad sugen jag blir på att ta tag i detta!


S: Jag kan konsten att använda min tid effektivt...

Pluggtid idag: En timme
Tv-tittande: En timme (idol)
Dröl framför datorn: Typ fem.

Duggan närmar sig men jag är inte ett dugg nervös, fast jag inte ens läst en femtedel av allt som ska läsas. Det känns som att det ordnar sig ändå. Jag kan inte koncentrera mig på pluggandet mer än korta stunder, sedan börjar jag tänka på annat. Men vad gör väl det, känner mig ganska nöjd med livet ändå just nu! Lite semle-varning faktiskt!




S: Finfina jobbutsikter!!

Läste goda nyheter på aftonbladet.se, kolla in artikeln här.

Det ser bra ut för mig!! Åh vad jag är glad att jag valde miljövetenskap!!


S: Analysera mera

Jag befinner mig tydligen i ett så kallat jag-stadium, ett stadie i livet som man normalt brukar lämna vid 12 års ålder(!). Jag är till största del fokuserad på mig själv och mina åsikter, i stället för en grupp.
Blev nästan upprörd när jag hörde det men det skulle faktiskt kunna stämma, lite grann i alla fall. Jag har svårt för att acceptera att inte alla tycker som jag. Det är nog därför jag alltid ger mig in i en diskussion med mål att vinna den och övertyga motparten om att mina åsikter är de rätta, snarare än att lära mig av andra, lyssna och tänka mig in i deras tankesätt. 

En annan mindre bra egenskap är att jag är urkass på att ta kritik. I stället för att ta till mig av den och tänka att den faktiskt kan vara befogad, hamnar jag direkt i försvarsposition, där jag försöker försvara mitt handlande i stället för att bara ge mig och tänka att jag ska ändra på mig. Jag har även svårt för att läsa av andra människor, hur de mår till exempel, och jag ser inte alltid när folk i min omgivning färgat håret, gått ner i vikt eller har en ny jacka. Jag lägger inte märke till det helt enkelt.

Jag är ofta dålig på att lyssna. Eller nej, lyssnar gör jag, men reflekterar inte över vad som sägs förrän efteråt. Kan komma på mig själv när jag tänker igenom samtalet, att "Oj! Varför gav jag ingen respons på det hon sa?" och sedan lagra i minnet att jag ska ta upp samma grej nästa gång vi ses och fråga om det då. 

En mindre egoistisk egenskap jag har är att jag alltid ställer upp för mina nära och kära om det verkligen behövs, men ibland kan jag ta på mig andras olycka så mycket att jag själv mår dåligt av det. Jag har lätt för att känna medkänsla och jag gråter mycket lätt av att se andra gråta, av lycka eller sorg, men jag gråter nästan aldrig annars för min egen skull.


Det är inte alltid roligt när man inser hur man egentligen är som person och hur man beter sig. När man analyserar såhär kan man hitta en rad egenskaper som inte är så önskvärda... Jag märker att jag har en del att jobba på. Men, ingen är perfekt heter det ju!

Plugga var det jag skulle göra egentligen, det är hög tid att ta tag i det nu!

S: På benen igen!

Jag mår bättre idag!! Förkylningen är mycket bättre, och halsen med fast den är full med slem. Låter som en lungsjuk när jag andas men det kan jag leva med!

Gick till uni idag, det var mycket givande faktiskt. Konstigt nog har jag inte panik över duggan heller, fast jag inte börjat plugga. Litar nog såpass mycket på min förmåga att använda sunt förnuft vad gäller femvalsfrågorna, och att jag lätt kommer hinna leta upp de svar jag inte kan. Men kan ju vara bra att läsa lite före ändå, det är ju flera hundra sidor vi har prov på. Så nu ska jag lägga mig och läsa igenom all kurslitteratur och anteckna det viktigaste.

Bokade tid hos frissan på torsdag också, luggen ska kortas och slitna toppar bort.

Vill att Erik ska komma hem snart, han ska handla på hemvägen för vi har ingen mat hemma. Jag är hungrig!


Ge mig mat!!


S: Nu tjatas det igen

Hälsotillstånd: Förkylningen är bättre än igår kväll, men nu börjar halsen bli värre. Den är torr och sårig och ger mig hosta. Intag av läkemedel: Nässpray, echinacea, treo och acetylcystein.

Har tragglat mig igenom nästan allt jag ska ha läst inför seminariet i morrn. Får se hur jag mår om jag orkar gå till uni till föreläsningen om översvämningar kl 10, men seminariet måste jag gå på för annars måste jag lämna in en skriftlig rapport och det vill jag inte, för jag fattar nada av texterna. De handlar om ekofeminism*, ett begrepp jag aldrig hört tidigare. Får liksom inte ihop trådarna, hur miljö och feminism kan höra ihop. Men det kanske jag får grepp om efter seminariet.



Jag har läst tre texter ur denna bok, som har det
mest spännande namnet av alla böcker jag läst.



*Ekofeminism är en social och politisk rörelse som betonar den gemensamma grunden för miljörörelsen och feminismen.


M: Ledig

Idag är jag ledig...

I dag är min syster här och hälsar på, just nu sitter hon och söker jobb och jag sitter här och skriver, mamma hejar på ifrån soffhörnet. Så umgås vi...

Annars händer inget spännande.
Men jag har ju hälsan...

xoxo


S: Hälsostatus

Snorig. Trött. Ingen lust att göra nåt. Nyser. Men är i alla fall mindre förkyld än igår kväll!! Det kan bara bli bättre från och med nu! Älskar nässpray!! Skulle inte kunna leva utan. Sov okej i natt, var uppe vid fyra och snorade och vaknade sedan runt nio när Erik var uppe och grejade.
Skippade alltså skolan idag, känns inte alls bra att missa dagens föreläsning om klimatförädringar för det tycker jag är riktigt intressant, men men. Har i alla fall skrivit ut powerpointpresentationen läraren använde. Och skrivit ut runt 60 sidor ur den engelska boken, jag klarar inte sitta vid datorn och läsa utan vill ha det på papper.
Rörde ihop frukost av två ägg, en klick grekisk yoghurt, purjolök och fetaost som jag stekte till en slags omelettäggröra. Kände ingen smak. Men är inte hungrig längre i alla fall. Nu får det bli en dusch så kanske jag piggnar till nog för att plugga lite.



S: Kanske ska byta namn till Vårdbloggen som Moa föreslog?

LÄS DETTA FÖRST: Detta är en inlägg där jag endast kommer beklaga mig. Om du är en sådan person som hatar när folk beklagar sig över hur sjuka de är eller hur dåligt de mår, hoppa över. Ni andra som orkar bry er (typ mamma!) kan läsa vidare.




Jag dör snart! Jag är helt igenmurad i näsan, och tar jag nässpray kan jag andas i en timme ungefär innan jag blir täppt igen. Man bör inte ta nässpray mer än typ tre gånger per dag, vilket jag redan har överskridit. Ska härda ut tills jag går och lägger mig, men då måste jag ta nässpray igen så jag kan andas normalt när jag ska somna. Jag hatar att andas genom munnen! Jag blev andfådd när jag åt förut och jag hatar att vakna på morgonen när man är torr ända ner i lungorna av att ha sovit med öppen mun.

Är jag inte bättre i morrn (vilket jag innerligen hoppas att jag är, kom igen nu echinacea, börja verka!!) skippar jag skolan, för bara tanken på att sätta in linser i mina irriterade, rinniga ögon och kleta på mascara så man ser någorlunda pigg ut, och sedan sitta och snora på lektionen lockar inte alls. Skulle kunna ägna dagen åt plugg i stället. Och åt att tycka synd om mig själv.

S: Man ska aldrig säga aldrig

Bloggade ju häromdan om att jag inte varit förkyld på fem år, eftersom jag tar echinacea så fort jag börjar känna att en förkylning är på G. Vad händer? Jo, självklart började jag igår kväll känna mig snorig och igenmurad i huvudet. Det blev en tur till affären för att köpa ett rör med brustabletter, som jag har överkonsumerat sedan dess. Tror att en biverkning är att man får lite huvudvärk, men det kan det lätt vara värt. Jag vill komma igång och träna så fort som möjligt, så jag hoppas skiten går över väldigt fort! Just nu rinner ögonen, jag nyser och snorar och känner mig allmänt bläää.

Nu är jag hos syster och väntar in gästerna till ytterligare ett Tupperwareparty. Ska inte köpa mer än en, EN!! grej idag för nu är jag en fattig student. Anna har bakat en mud cake, det är den jag ser mest fram emot!! Synd att jag inte känner någon smak bara.

Åker hem till Kd runt sjutiden med Erik. Det är dags att ta tag i pluggandet inför duggan på fredag. I morrn ska jag börja, inte idag. Vi får ha med alla anteckningar och all kurslitteratur på duggan, så hur svårt kan det vara undrar jag?

M: Det var en sak...


Jag har råkat färga håret...





Vill bara meddela att i verkligheten så är håret fruktansvärt mycket mera rött
Jag ville inte att det skulle bli så rött
Så jag får färga det en gång till
Nu känner jag mig som en sån där kulturell människa som ger boktips i  Go Kväll


Tack och hej


M: Tristess


Är nu frisk och kry!!
Men vad hjälper det? Jag är totalt sysslolös.
Idag skulle jag ha varit på bröllop men pga sjukdom blev jag hemma!
Det är tråkigt!

Så idag för att sysselsätta mig själv har jag:

Städat badrummet
Sorterat div lådor
Flyttat bokhyllor
Bärt kartonger till källaren
Pratat med jobbet (dom saknar mig)

Sen ska jag:

Tvätta

Det var det, kan man ha en skojigare lördag?


Tack och hej



S: I A-Town

Nu sitter jag i mammas kök och ska snart äta en väldigt sen frukost.

Hälsotillstånd: Ungefär som igår, halsen är mycket bättre men känner mig fortfarande lite öm i kroppen, eller mer i huden egentligen. Tror jag måste ha sovit stenhårt i natt för jag känner mig tung i huvudet. Har tagit en treo nu så blir det säkert bättre.

Nu blir det frukost!

M: Den där influensan

Hur kan jag undvika att bli smittad?
Nya influensan är luftburen. Det innebär att smittan sprids vid hosta och nysningar. Här är några enkla råd att tänka på:
  • Undvik nära kontakt med personer som du vet är sjuka. ( Nära kontakt? Om någon nyser så sprids viruset 11 m i omkrets,det är väl inte inte "nära kontakt"?) 
  • Tvätta händerna ofta och noggrant. 
  • Undvik att röra vid ögon, näsa och mun. 
  • Använd gärna handsprit som komplement till handtvätt. (Funkar dåligt kan jag meddela alla som vill veta, det räcker med tvåloch vatten, handspriten gör bara ont värre, viruset böir till slut resistent om alla ska hålla på och sprita)
  • Undvik att ta folk i hand under influensatider.


Jag vågar påstå att det inte finns ett skit man kan göra åt den här härliga influensan, precis som alla andra år så kommer vissa bli smittade och vissa inte.
Det kommer kanske och vara fler än vanligt som insjuknar men jag tror inte att vi kan rädda oss i från den med hjälp av alla käcka tips som vi får, och VI kommer med största sanolikhet inte och dö.

Det är ca. 3 000 personer per år i Sverige som dör av influensa. (Vanlig tråkig influensa)
Det är beräknat att ca 50 st ska dö av H1N1, så jag tror nog att vi kan ta det lite lungt.




M: It's alive


Jag alltså...
Det börjar sakta men säkert gå framåt.
Idag ska jag försöka våga mig en tur till banken.
Måste han en ny sån där bankdosegrej.

Som ni förstår har det inte hänt mycket annat...
Jag var på Ica igår, det vbar spännande
Sen såg jag på TV, det vär väldigt... hur ska jag säga det här??
Jo..skittråkigt.

Jag har varit hemma så länge nu att jag snart börjar klättra på väggarna
Jag är irriterad på allt, så fort datorn inte gör som den ska vill jag slänga den i väggen
När telefonen krånglar vill jag börja gråta.
Det är inte lätt och vara mig just nu.

Förhoppningsvis kommer detta att gå över bara jag får komma ut i den riktiga världen igen.





S: Aj aj aj...

Fast jag inte är det minsta hypokondrisk tar jag åt mig av den väldiga hysterin kring svininfluensan. Känner mig inte helt pigg nämligen, är lite öm i kroppen och har läst ungefär tusen gånger att det är ett symptom. Däremot har jag inte sett att halsont skulle ha något med saken att göra.

Jag har skrutit så om mitt immunförsvar senaste dagarna, då jag nästan aldrig är sjuk. Har tack vare brustabletten echinacea inte varit förkyld på typ fem år, det ni!! Tror jag hade totalt fem sjukdagar på de fyra år jag jobbade på Richardsons, och då var fyra av dem vid ett tillfälle då jag för en gångs skull var riktigt sjuk.

Känner mig lite hängig ibland men då brukar det bara vara en dag, och aldrig så illa att jag inte kan jobba. Och efter en natts sömn är jag oftast pigg igen. Hoppas så även denna gång! Annars vet jag en som inte vågar träffa mig i helgen..!





Edit: Kollade upp symptomen på nätet och det finns inte en chans att jag har någon svininfluensa!

- Feber och frossa                   
NIX!
- Hosta och halsont                  NIX!
- Värk i kroppen och huvudet Lite värk i kroppen men ingen huvudvärk
- Diarré och kräkningar            NIX!
- Trötthet                                 Ja men det beror nog på att jag sov dåligt i natt
- Andningssvårigheter               NIX!




 


S: Helg!

Genomförde planen jag hade i morse: föreläsning på uni, besök på Värmlands museum och sen hem för en power nap. Nu är jag mycket piggare. Men halsen känns inte helt hundra än. Den känns lite sårig. Kuk också, jag som hade velat träna idag! Åker till Arvika i morrn med Erik rätt så tidigt, men om jag känner mig pigg och kry skulle jag ju, rent teoretiskt, kunna träna innan. För annars blir det inget för mig på hela helgen. Vi får se vad som händer. Det är skönt att sova länge också!


S: Trött, ont i halsen men lycklig ändå!

Är trött som en klubbad säl. Sov bredvid världens finaste, goaste kille men fick ligga innerst mot väggen med resultat att jag hade ca 20 cm plats att ligga på. Sov asdåligt. Men, vad gör man inte för de man tycker om? =) Han sov bra i alla fall!

Vaknade även med ont i halsen, och har mest lust att bara gå och lägga mig igen. Men vi har bara två timmars föreläsning idag, och efter det är det tänkt att vi ska åka till Värmlands museum och kolla på en utställning. Jag går på föreläsningen, så får vi se hur det blir med museet. Måste dit innan 23 september, och nästa vecka är det väl dags att börja plugga inför duggan på fredag. Sen är jag ju ledig i morrn, så det är väldigt lämpligt att gå idag. Fan oxå. Får nog se till att gå. Så kan jag lägga mig och sova när jag kommer hem. Nån träning känns det inte som att det blir idag, om inte halsen blir bättre då, för då kan jag gå dit lite senare.

Märkte nyss att det läcker i vattenlåset under handfatet på badrummet, det droppar lite så det blir blött på golvet. Skulle "laga" det genom att skruva lite på det, men då läckte det ännu mer. Får genomföra en större operation i eftermiddag.

Dags att göra sig i ordning inför skoldagen. (Vill inte vill inte vill inte!)

S: Lite läskigt faktiskt...

Var precis ute med Eddie, och mötte ett gäng mörkhyade killar som hade en pitbullvalp som Eddie hälsade på. "Han heter Rocco" sa en av dem. "Vet du vem han är uppkallad efter?"
"Rocco?" sa jag, "nej".
"Det är ju en porrstjärna" sa en annan av killarna, en lite äldre.
"Jaha, Rocco Siffredi", sa jag.
"Du kan efternamnet, har du sett honom?"
"Öhh nej det har jag inte, men jag har hört talas om honom" svarade jag.
"Du kanske vill med hem och kolla på en av hans filmer?" frågade den äldre killen.
"NEJ TACK!"

Gick hem för jag tyckte de blev lite väl på, och när jag kommer innanför dörren säger Erik att de precis sagt på Värmlandsnytt att en kvinna på Kronoparken blivit överfallen och misshandlad av en svartklädd man nu ikväll, när hon gick ut med soporna. Detta skedde kl 21.00. Känns lite skrämmande att något sånt hänt här där jag bor. Jag går ju mycket själv ute på kvällen med Eddie. Men, man kan ju inte låta något sånt hindra en heller. Trots allt bor det runt 8000 invånare här, så att chansen att något skulle drabba mig känns försvinnande liten. Men det får mig trots allt att tänka till, för jag brukar inte vara värst försiktig men kanske ska tänka mig mer för helt enkelt.
Mamma du behöver inte vara orolig!

S: The good life*

Vilken underbar och solig dag! Måste erkänna att jag smet hem innan sista lektionen för jag klarade inte koncentrera mig. Nu är Kristian här, vi har suttit ute i solen och tjötat, ätit tacos och nu kollar Erik och han på fotboll. Efter fotbollen kommer kärleken hit och ska sova över. I like it a lot!! 
Det blev en träningsfri dag idag, känner lite i ryggen att jag tränade igår. Ska ge mig på skivstången och köra lite knäböj i morrn, då ska jag se till att få träningsvärk i benen.

Lider med stackars Moa-bird som är sjuk. Hoppas du blir frisk snart! Köp echinacea, det hjälper mot allt!



*The good life: Uttryck som flitigt används av Erik och Kristian om allt som är bra i livet. Uttrycket började användas då de blev arbetslösa och kunde inkassera drygt tio papp utan att göra något alls.

M: Status



Status: Fortfarande sjuk
men det känns som om det kanske börjar bli bättre.
Fast så fort jag reser mig ur soffan så snurrar det lite konstigt
och när jag försöker göra något, som att gå till ICA upptäcker jag
att jag inte är ett dugg frisk.

Jag beklagar att allt jag skriver om är hur sjuk jag är
men just nu är det allt jag har att säga.

Tack och hej

S: Idol!!

Idag har vi haft en mycket intressant och lärorik föreläsning om mark och jordbruk. Jag har lärt mig en massa nya svåra ord (sånt gillar jag!!), hör bara: Förna. Mår. Podsol. Råhumus. Pedosfär.
Vi brukar ha föreläsning mellan 10 och 12, sedan får vi med oss ett gäng diskussionsfrågor på lunchen och så samlas vi inte förrän kl 14 då vi diskuterar i helklass. Ett himla bra upplägg!!

Josefine blev med hem en snabbis efter skolans slut, vi tog en promenad med Eddie och när hon åkt hem drog jag och tränade. Hade inte nån värre träningsvärk idag, mer än i de sneda magmusklerna, så jag la på lite mer vikt och tog i som faaan. Märker redan skillnad på hur mycket jag orkar, kul kul!! Tränade mest överkropp idag.

Nu är jag sleten och mätt som en sprätt. Engagerade Erik i matlagningen för första gången idag, det blev grönsakssoppa. Ingen värre byggarmat men kompletterade med två kokta ägg på smörgås och fetaost i soppan.

Nu ska jag ta en liten promenad med Eddie, sen ska jag lägga mig i soffan och invänta Idol!! Älskar det programmet, brukar få mina favoriter redan under auditionturnen. För fyra år sedan var det Sebastian, för tre år sedan Cissi Ramsby, och för två år sedan smälte jag när jag hörde Amanda Jenssen för första gången. Hon sjöng Thats's alright Mama med en så himla vacker röst. Gillar henne än idag. Förra säsongen hade jag Lars som favorit, han bloggade jag om i våras då jag träffade och pratade med honom på tåget mellan Karlstad och Arvika.

Jag är en Idolnörd, jag erkänner!



Hur kan man inte älska den här tjejen??


M: Sjuk

Sjuk igen

Fast den här gången känns det lite mer "på riktigt" än sist.
Jag åkte hem ifrån jobbet igår. Sen sov jag fram till nu, kl 09:00.
Jag kan inte minnas sits jag måddeså här. Ligger fullt påklädd under två täcken och tycker ändå att det är lite kallt.

Jag hoppas jag blir frisk snart, har ju ett bröllop att gå på och ett jobb och sköta.

 

 





Nu tänker jag återgå till sängen och hoppas att det här går över.

Tack och hej


S: Träning

Hade vilodag från träningen igår, men idag var det dags igen. Men jag går aldrig till gymmet en måndagkväll igen! Alla ska ta igen helgens synder och kickstarta veckan. Det var folk överallt, och faktiskt flera tjejer. Deras träning bestod mest i att stå på en varsin crosstrainer eller cykel medan de pratade med varann och tittade lite på tv. De enda maskinerna de använde var de som tränar mage och de enkla benmaskinerna. En tjej satt på magmaskinen i en halvtimme!
Hade tänkt köra mitt program men fick lägga ner det ganska snabbt och köra de maskiner som var lediga. Det blev lite allt möjligt, ben, bröst, rygg och mage, och lite axlar och triceps. Har träningsvärk i skinkorna sedan träningen på atleten i lördags. Ska bli spännande att se vart jag har ont i morrn!

Känns så himla gött att ha kommit i gång med träningen!! Har bara kört fyra pass än så länge men ändå, motivationen är på topp och det känns riktigt kul att gå dit. Och skönt att bli sleten och svettig. Det är ju guld att det ligger så nära, då blir det liksom inte jobbigt att pallra sig iväg. Helt perfekt med andra ord! Jag är så nöjd!!


S: Stökigt!

Kom hem vid sextiden efter en helt kanoners helg i Arvika. =) Erik var ute igår och hade följdaktligen inte haft alltför mycket energi till att börja packa upp sina saker. "Det ser ut som ett ryskt horhus" sa han och jag kan bara hålla med. Det står lådor och kassar ÖVERALLT utom på mitt rum. Nu har vi i alla fall fått ordning på bokhyllorna. Det står tre ljusa, matchande Billysar tillsammans och så står min knallröda Billy bredvid. Erik tyckte inte det var så jättesnyggt men jag får inte plats med den på mitt rum så det får lov att bli så.

Nu ligger Erik utslagen i soffan men jag ska försöka få liv i honom. Jag är inte värst ordningssam men det här rotet klarar jag inte av! Tänk att gå upp i morgon och vara tvungen att kryssa fram genom hallen för att komma in på badrummet! Det måste bli lite mer ordning här innan jag kan sjunka ner i soffan. Måste fila lite på exkursionsrapporten också innan jag lämnar in den.




M: Söndag


Söndag, vilodagen.

Jag är såå trött, börjar misstänka att det är något fel på mig för så här trött kan man inte vara.

Idag har jag:

Vaknat
Läst DN
Druckit kaffe
Löst Melodikrysset ( det är inte töntigt, utan skittufft)
Gått på skogspromenad (ja vi har skog i Stockholm också)

Nu har jag paus

Snart ska jag sortera mina kläder, slänga det som bör slängas, packa ner det som inte andvänds, pga att sommaren är slut och vintern lurar runt hörnet. Ska även titta lite på alla mina skor och se om alla verkligen är värda att ha kvar. hittade nämligen ett par skor som jag hade när jag slutatde i nian, det känns som om dom gjort sitt.

Sen ska jag kolla statusen på mina vinterkläder för att se vad som måste inhandlas för säsongen...



Inte långt kvar nu







M: Så har man flyttat igen


Igår var jag i Karlstad och hämtade mina saker. Jag blev varmt välkomnad av Eddie och Sofia. Jag försökte och tvinga på Sofia en massa grejer som jag inte ville ta med mig, men hon var världigt svår på den punkten. Hon praktiskt taget kastade saker efter mig. Förstår inte varför hon inte vill ha en fin lampa av plast från IKEA? Den var ju SÅ fin...

Själva flytten gick lätt (bära in och ut grejer) men själva resan var otroligt dryg. Vägen mellan Karlstad och Stockholm måste vara den tråkigaste i Sverige. Det är bara granar, väg och lite mera granar. Ibland kommer det en tall eller en björk. Men annars mest granar och viltstängsel.

Nu sitter jag hemma och är ledig. Funderar på och vägra göra något, men det kommer inte och gå för snart kommer mamma hem och tvingar mig att ta tag i kartongerna och allt annat skräp.

Projekt för helgen är att försöka få tag i en klipptid, min hår har nu nåt oanade längder och vill inte göra annat än och bara hänga rakt ner. Jag vet att det är det hår gör men nu är det helt livlöst och tråkigt.
Kanske ska färga det i någon rolig färg? Rosa, grönt eller blått??


Tack och hej leverpastej



S: Träningsvärk

Idag har jag ont i triceps och alla tillhörande senor, i ryggmuskler jag inte visste att de fanns och bröstmusklerna, trots att jag inte tränade dem mer än när vi provade ut vilka vikter jag ska ha.
Ska dra iväg på ett träningspass nu, ben och axlar står på schemat. Och i morrn ska jag med kärleken på atleten och träna.

Aj.

S: Äntligen!

Nu har vi äntligen ravat oss iväg och storhandlat, så nu finns det massa saker att äta här hemma! Köpte allt på listan plus lite till, förutom köttfärs för den var slut i alla varianter. Glömde även att köpa oboy. Vågade oss på att köpa lite olika mjölsorter, för jag har tänkt att baka mitt amazing valnötsbröd till veckan. Stoppade in mjölpåsen i en plastpåse och sen in i frysen. Vi köpte lite rotfrukter så vi kan göra grönsaksoppa nån dag. Tänk en blåsig höstruskig kväll, då man äter grönsakssoppa och ostmacka på hembakt bröd till. Mums!

Här kommer den obligatoriska bilden över alla inköp! Vet att Therese gillar detta! =)


Summa 817 kr


S: Första gympasset!

Är ganska nyligen hemkommen från första gympasset och det känns så jädra bra! Känns härligt att vara sådär slut i kroppen. Jag fick ett tredelat träningsprogram och tvingade stackars Christer i receptionen att visa mig alla 17 övningarna, innan jag körde pass nummer ett. Rygg, triceps och mage blev det idag. Ryggen är jag ganska stark i, medan styrkan i mina triceps lämnade en hel del kvar att önska. Kommer säkert ha träningsvärk i morrn!

Överväger allvarligt att storhandla, trots att baggarna inte är helt utrotade än. Skulle vara gott med något annat än chili con carne eller pytt i panna till middag.

Tänkte sätta upp en motivationsbild på kylen, vilken tycker ni jag ska ta? =)


Snyggt!! Även om hon har en massa silikon i tuttarna.


Inte mycket kvinnliga former här inte!


Det här är ju helt sjukt! Antar att photoshop är inblandat, för så kan man ju inte se ut!


S: Helg!

Det bästa med att plugga jämför med att jobba är att man faktiskt är ledig ibland! Torsdag och fredag är schemafria, najs väl! Har inte varit ledig en vardag sedan 3 juli. Fritiden ska ägnas åt möte på gymmet, och lite andra grejer som jag måste ta tag i:
1. Maila hyresvärden och tala om att Moa flyttat ut och Erik in
2. Skriva klart exkursionsrapporten
3. Försöka få tag på Environment - The science behind the stories, en kursbok vi måste ha. Beställde den i söndags trodde jag men det var fel så in i helvete. Det ryktas om att den är slutsåld överallt. Den går att beställa från USA men då är det typ tre veckors frakt. Jag behöver den på måndag!
4. Skicka tillbaks den felaktiga boken
5. Sist men inte minst, förbereda inför massflytt på fredag. Dra in Moas grejer från förrådet så att vi får plats för min fula soffa och mina två fåtöljer.

Struntade i flottracet idag, vet att jag hade haft skitkul om jag gått men kände mer för att bara göra ingenting. Jag och Erik har kollat på Män som hatar kvinnor. Jävlar vilken bra film!! Är inte direkt ensam om att ha läst böckerna, och måste säga att trots att filmen utelämnar en hel del detaljer av utrymmesskäl så är handlingen väldigt trogen boken. (Till skillnad från Da Vinci Koden, där boken var asspännande och filmen sög.)
Lisbeth Salander är bara så cool! Om ni inte sett filmen än, gör det! Och det bästa av allt är att film två och tre är kvar, och de böckerna var ännu bättre än första boken. Biopremiär för Flickan som lekte med elden den 18 september! Kollade på trailern och den verkar ASBRA!!! När den kommer upp på biograferna ska jag dra med kärleken på bio!

Sitter just nu med färg i håret, då någon så uppmärksamt påpekade att jag har utväxt. Mörkbrunt blir det, färg denna gång i stället för toning för jag tycker att toningen bleknar så fort.

Kristian ska sova här i natt för han är på nollning, vi får se när han ramlar in och i vilket skick han är i!

Dags att skölja ur färgen ur håret. Hejs!

S: Idag har jag...

...varit på universitetet och haft föreläsning i miljöetik, rätt så tråkigt med tanke på att jag läste etik i våras och hört allt om pliktetik och konsekvensetik redan.
Hade seminarie på eftermiddagen om boken Tyst hav, en mycket trevlig undervisningsform! Rekommenderar boken varmt, vill nån låna har jag ett exemplar. Den handlar om utfiskningen i våra hav, och det är så upprörande läsning att man blir förbannad. Visste ni till exempel att ålbeståndet gått ner med mer än 99 %???? Det är hög tid att göra något åt det då, vilket också Sverige gjorde genom att införa fiskestopp på ål, utom för de som har ålfiske som huvudsaklig inkomstkälla, dvs ålfiskarna. Det står även en massa om utfiskningen av torsk, om att fångsterna alltid är mycket högre när kustbevakningen går ombord på fiskefartygen än när de inte gör det, vilket alltså betyder att en stor del av fångsterna aldrig rapporteras in. Det står om att EU köper fiskerätter för våra skattepengar utanför fattiga länders kust för nästan inga pengar alls, och skickar dit spanska och franska fartyg som fiskar upp all fisk. Detta gör att den lokala fiskenäringen havererar med följd att det blir ännu högre arbetslöshet och fattigdom. Och en massa annat, ska inte avslöja allt här.

Vad ni än gör, KÖP INTE TORSK, varken norsk, odlad eller vildfångad. Avstå även lax, både odlad och vild. Kravmärkt lax är okej, likaså kompensationsutsatt lax, men eftersom ursprungsmärkning oftast saknas är det svårt att veta vart den kommer ifrån. Avstå även makrill, rödspätta, tonfisk och kolja. Bra val är i stället sej, gös, sill, strömming, krabba, blåmusslor, hummer och räkor. Och abborre och gädda. Bra importerade val är hoki, då fisket är miljömärkt och sker på ett miljöriktigt sätt. Även alaska pollock är helt okej att köpa.

Sådär! Då var dagens miljölektion avslutad! =)

Höll ju på att glömma, jag har blivit medlem på Carlstad träningscenter idag! 3070 riksdaler kostade det, så nu är det väl själva fan om jag inte ska pallra mig dit för att få valuta för pengarna! Har ett första möte på torsdag när jag är ledig.

Har även börjat på exkursionsrapporten, har skrivit knappt halva men det är ju bara tisdag så jag tror jag hinner innan helgen. Nu blir det sista avsnittet av På spåret, sedan ska jag hänga tvätt och läsa tre kapitel inför morgondagens föreläsning i miljöhistoria.


Bjuder på bilden av långskägg idag eftersom jag var för irriterad för att orka lägga upp den igår.
Det ser ut som julgransglitter, coolt va!


RSS 2.0