M: Valborgsmässoafton...

...är den stora vårdagen. Då samlas man i mellan-Sverige omkring valborgsmässoelden (majbrasan). Förr förde man oväsen, sköt och slog på trummor för att skrämma vargarna innan man släppte ut djuren på bete. Idag hälsar vi våren med körsång och tal (och skräms med smällare och fyrverkeri). En del ungdomar brukar vaka in soluppgången.

Jag tänker då inte se på någon brasa eftersom jag helst inte vill gå hemifrån idag. Så därför har jag tvingat hit Christin och ev. Stefan (Inte Christins). Just nu är jag inte på humör att göra något alls, men det går väl över hoppas jag!


S: Idag gick vi upp tidigt

Moas bror och hans fru med gravidmage skulle komma klockan tio idag och hälsa på. Moa skulle gå upp nio och duscha, och sen väcka mig tio i tio. Kvart över nio ringer de på dörren, och Moa var INTE vaken då. Vi spratt upp yrvakna båda två. Jag åt frukost och de fikade. Det var mycket trevligt.

Nu håller jag på att planera klädval inför det satans skumpartyt ikväll. Skulle vilja ha min nya rosa klänning men den kanske är lite för fin för att ha på årets grisigaste utgång. Den passar nog bättre på Olssons brygga. Funderar på en svart klänning från Asos men den har jag haft flera gånger när jag varit ute nu under våren. Tänk om nån känner igen den och fattar att jag inte är så rik att jag bara har varje plagg en gång! Hemska tanke...Eller ska jag ha en svart kjol? Men har inget fint att ha upptill...det här är svårt mina vänner!

Ser hur plågsamt blek jag är när jag mannekängar för mig själv i spegeln. Så Moa har nyss sprayat mig med spraytan, en flaska jag fann i min byrå som jag köpte förra året. Trodde den var färgad så man ser direkt hur mycket färg det blir. Äsch, det syns ju ingenting! sa jag till Moa så hon fick spraya ett lager till. Sen upptäckte jag att den INTE var färgad. Så nu sitter jag i Moas överdimensionerade morgonrock från Kina och väntar på att det ska hända nåt. Kul om man ser att det är helt flammigt när färgen börjar synas! Då får det nog bli en svart sopsäck och gummistövlar på krogen ikväll som syrran föreslog.



Så här vill jag INTE se ut.

S: Shopping och bio

Mötte Josefine på stan vid halv fyra. Hittade en klänning på vero moda som jag köpte! Hittade flera iofs, t ex den 199 kr klänningen på Gina Tricot passade också, men den fanns bara i vitt (ska du gifta dig? frågade Josefine när hon såg mig i den), ljusrosa, ljusgrön och aprikos. Jag ville ju ha svart! Eller nån annan mörk färg. Så det blev inget köp. Synd, för jag gillade den, den var skön att ha på sig. Och billig!!
Hade även tänkt köpa lampolja, vilket visade sig vara ett mission impossible. Boulevard hade inte. Fråga på Clas Ohlson! Clas Ohlson hade inte. Kolla på Mansion och Affection! De hade inte heller. Panduro sa samma sak. Men på Obs! finns det vet jag. Får kolla där nästa gång. 
Vi mötte Karin på Kebab House och åt mat och drack ett glas vin. På uteserveringen! Lite kallt, nån grad till hade inte skadat, men ändå!
Sedan blev det bio. J och K följde allt med mig på The Boat That Rocked. Klart godkänd! Den var inte som jag trodde, men bra. Gillar man 60-talsmusik eller musik över huvud taget kommer man gilla denna. Det var massa bra musk i filmen, som The Kinks, Tremoles, Rolling Stones, Beach Boys, Dusty Springfield...Och så var det ett happy ending, det kom till och med en liten tår där i slutet.


Karin och Josefine (hon ser inte alltid ut så, jag lovar)


Caesarsallad och ett glas rosévin, najs!


Klänningen jag köpte. Den är inte riktigt så knallrosa som min kamera verkar tro.



Nu är jag hemma och hungrig som bara den. Har en plåt med grönsaksmuffins i ugnen.

Hejs hejs så länge.


S: Jävla kuksugarföretag!

Skickade mail till Elite Ladies:

"Vad är ni för jävla skitföretag egentligen? Jag beställde en klänning i februari, som jag fick vänta skitlänge på innan den kom. Den passade inte, så jag skickade tillbaks den efter lite trixande (ert retursystem suger, tacka vet jag H&M). Nu är det snart MAJ och jag har inte hört ett pip från er. Jag har lite pengar som jag ska ha tillbaks från er för returen jag gjorde. Mailade er om detta  för en vecka sen ungefär men det har ni inte heller svarat på. Ni kan ju glömma att jag beställer så mycket som en strumpa från er igen, har aldrig varit med om längre leveranstider, sämre service eller krångligare retursystem. Vill gärna ha svar den här gången TACK."

Rekommenderar INGEN att handla därifrån.

S: Nu har min syster ha-begär

Fick ett sms från henne:

"Nu vet jag inte om du är på stan än... Men om du ska in på Duvan, kan du gå in på 3 då och kolla om dom har LG Arena som demomobil? Och provtryck gärna lite på den :) Typ prova skriva ett sms och se hur det är. OM du orkar och vill och så då!"



Föremålet för hennes begär

S: Långledig IGEN!! =)

Oj oj oj vad det är ansträngande att plugga. Tre timmars föreläsning om dan i tre dagar, sedan blir man belönad med fyra dagars ledigt. Jag klagar inte! Speciellt inte nu när det blir allt varmare ute, solen faktiskt värmer och det börjar komma löv på träd och buskar. Ahhhhh..! (nöjd suck)

Idag ska jag på stan med Josefine och se om jag hittar nån snygg klänning på Gina Tricot. Kanske inte är läge att premiäranvända den på skumpartyt i morrn, om jag nu hittar nån. Vad i helvete ska man ha på sig på skumparty?? Syrran föreslog en vit t-shirt utan BH, men jag är liiite tveksam. Jag ska ju inte dit för skummets skull, jag vill INTE grisa runt i diskmedelsvatten, men risken att man hamnar i den där smörjan ändå är ganska stor. Jag vill inte sabba några kläder! Inte skor heller. Hmm...detta är ett problem jag får fortsätta fundera över.

Efter klänningjakten ska vi träffa Ella och Karin på Kebab House och käka nåt, sen blir det bio vid sex. Jag ska se The Boat That Rocked. Jag är ensam om att vilja se den kan jag säga. J och K vill hellre se Fast And Furious. De verkar kunna böja sig och gå på min film så jag inte behöver gå själv, men jag sa att jag gärna går själv. Jag skulle aldrig böja mig och gå på en, enligt mig, helt intelligensbefriad bilfilm, så jag kräver inte att de ska se en film som de redan från början är säkra på att de inte kommer gilla (Josefine hatar Love Actually, och det är samma folk som gjort The Boat..., och Karin hatar brittisk dialekt och 70-talskläder). Det är bättre att alla kollar på en film man verkligen vill se, man pratar ju ändå inte med varann inne på bion, eller hur?



S: Jag slapp undan igen

Har lyckats slippa månadshandlingen två gånger i rad nu! Moa och Christin åker alltid iväg när jag är på skolan. Så Moa får ensam bränna våra gemensamma matpengar på Willys. Jag klagar inte! =)





Vi hade massa mat kvar sen förra och förrförra månaden i frysen, som lite köttfärs, massa fisk, kassler, blodpudding, grönsaker och sånt. Lyxade till det med två fläskfiléer och ett kilo räkor denna gång! =) Och drygt 2 kg köttfärs. Man måste inte äta linser bara för att man är student! Vi kommer klara oss fint. Och Moa köpte toapapper i stället för hushållspapper denna gång! Hon lär sig.


M: Eddie Izzard

Eddie min Eddie kommer till Göteborg i December!!!!





http://www.youtube.com/watch?v=DiFq_nk8pE0



 

Det här med och "bädda in" klipp är för avancerat för mig...



 


S: Fick en rolig kommentar på ett inlägg

Avsändaren kallar sig Laban, känner ingen sån men jag har mina aningar om vem det kan vara...tyckte den var rolig!! =)

En blondin (Moa) sitter och lägger ett pussel i köket men det går inte så bra så hon ropar in till vardagsrummet: "Darling (Sofia), kan du hjälpa mig med det här pusslet?" "Jaha, vad ska det bli då?" frågar vännen. "Ja, på kartongen så är det en tiger." svarar blondinen (Moa). Jaha tänkte vännen (Sofia) och gick in köket för att hjälpa till.

Hon tittar på pusslet på bordet och sen på kartongen och säger: "Ok, för det första så kommer vi aldrig att kunna lägga klart det här och för det andra tycker jag att vi ska lägga tillbaka alla Kellogs Frosties i kartongen."



S: Snart dags att gå till skolan igen

Sov en timme, det var skönt. Nu har jag precis ätit en matlåda från frysen med suspekt innehåll. Det var godare än det såg ut (som grå gröt), det var bulgur och kyckling med kokosmjölk och eventuellt något mer.

Åt i vanlig ordning framför datorn, medan jag kollade på nedanstående klipp på youtube. Har ni sett Grillad med Thomas Järvheden på ettan? Det framstår som ett dagis i jämförelse med amerikanska orginalet Roast. Här är det min nya favvis Linda Lampanelli som grillar Gene Simmons. Hon är sådär härligt elak! =)



S: Jaha ja

Jag skrev i förra inlägget att jag skulle lägga mig redan klockan tio, för att jag inte skulle vara självmordsbenägen när klockan ringer kl 06.45. Jag kom inte i säng tio, men väl klockan elva (det tog en timme att göra sig i ordning för kvällen för det var Project Runway på TV3). Jag kom allt upp i morse, och ganska sen gick jag till skolan. Moa gick samtidigt, men började inte förrän halv nio så jag gick ifrån henne. Mina sneakers är snabbare än hennes högklackade skor och jag orkade inte vänta. Exakt kvart över åtta rycker jag i dörren på sal 11D227. Låst och släckt. Ringer direkt till Josefine för jag misstänkte att salen var ändrad, men hon låg och sov. Vi började inte förrän 13.15 idag!! Där fick jag för att jag inte skrivit ut nåt nytt schema på en månad. Josefine tyckte det var väldigt roligt att jag gått upp så tidigt när vi inte börjar förrän fem timmar senare. Bara att traska hem igen. Ska nog lägga mig och sova lite till, för jag har inget att göra så här tidigt.

Har så jäkla ont i mina axlar, efter att ha kånkat en 30 kg bag på ena axeln och burit en 15 kg kasse från Jakobsgatan till Kastanjegatan igår. Lite massage nu hade inte varit fel. Ska tvinga Moa att klämma lite på mig sen. När jag blir stor ska jag bli ihop med en massör. Fatta vilken lyx! Eller kanske en mästerkock? Som lagar kulinariska läckerheter på bara grönsaker och fint kött, helt utan något fett, och ändå smakar det  helt fantastiskt.
"Är den här potatisgratängen helt fettfri, är det sant?? Och ändå smakar den preciiis som den jag brukar göra med 3 dl grädde i. Otroligt! Och bernaisesåsen, inget smör i? Inte ens äggula? Och ändå är smakar den så fantastiskt!!"
Eller kanske en frisör (som inte är bög eller fjollig) som kan sköta mitt hår och klippa det var sjätte vecka och färga det så att jag inte får musse pigg-panna som det alltid blir när jag färgar det själv. En som tvättar mitt hår med endast dyra frisörschampon och ger mig hårbottenmassage varje gång. Eller kanske en gymägare som tvingar mig att komma i form. Eller kanske en supermänniska som är allt detta kombinerat? En masserande, hårklippande kock som är delägare i ett gym.
Finns det såna?

Nu går jag och lägger mig igen.



- Har du färgat håret själv Sofia?
- Ehhh, ja, syns det??

S: Tidig kväll

Så var man hemma igen då! Känns skönt att komma hem till mina grejer, min dator, min soffa, min säng! Moa var väldigt glad när vi kom hem. Hon hade råkat trampa på en av Eddies pipleksaker igår, och alltid när det piper brukar Eddie komma springandes för att kolla vad som händer. Men det kom ju ingen Eddie den gången.... Kul att vi är saknade!

Nu har vi utemöbler på vår lilla uteplats, tack mamma och Mårten! Vi har bara två stolar än så länge, men vi tänkte investera i två till. Vi kommer nog sitta där mycket på eftermiddagrna och kvällarna, för vi har sol från klockan 15 tills den går ner. Härligt med kvällssol!!

Christin var här förut. Hon hade med sig frukt så hon gjorde fruktsallad medan vi tittade på =) Vindruvor, kiwi, sharon, banan och mango, en ny kombo för mig men det var gott, med en klick vaniljkesella till. Vi åt ute på uteplatsen, woho!

Ska lägga mig efter Spårlöst som slutar klockan tio, tänka sig! I säng så tidigt! Men är ganska trött och börjar åtta i morrn så det kan nog vara bra.

Bilder orkar jag inte lägga upp nu, kommer i morrn i stället.

M: Jag har blivit tönt på riktigt

Ja  det är sant. Varför undrar ni? Jo jag prenumererar på pollenrapporten! Nästa steg blir väl glasögon och bricanyl.

S: Det här är inget inlägg

Följ min blogg med bloglovin

M: Måndag

Så var det måndag, vilket i min värld inte är så stor skillnad från söndag eftersom jag nästan alltid är "ledig". Nu väntar jag på Emma. Vi ska fika (dricka kaffe). Jag lurade hit henne eftersom jag inte riktig ville klä på mig och sånt man måste göra för att varar ute i stor världen!

Hon hade inte sett mitt sms så nu måste jag rusa!!!

S: Långhelg

Sorry för att jag inte bloggat nåt under helgen, det har varken funnits tid eller lust.

Är i Arvika fortfarande, sov hos syrran i natt. Hon är på jobbet nu. Ska snart packa ihop mina prylar och traska bort till min mor och Eddie. Har inte sett Eddie sen i fredags! Han har det himla bra hos mamma så han har varit där hela helgen, på en liten minisemester. Vi åker hem med Mårten sen vid fyratiden.

Hur har då helgen varit? Det blev en långhelg igen precis som påsk. Var och shoppade i fredags med syster Anna och Josefin. Det blev två par skor, hårfärg, klippning och lite småkrafs som jag var i skriande behov av. Som alla vet är inte mina ekonomiska tillgångar oändliga direkt, men tack vare lön från jobbet på 820 kr ligger jag bara 1100 kr under budget. Alltså har jag 1900 kr att leva för den här månaden. Det borde gå tycker jag.
Fredag kväll kom Josefin hit på vindrickning på balkongen. Det blev fort kallt, så vi satt väl ute i ungefär 10 min, sen gick vi in. Kusinerna Bergström kom hit också, och Malin. Vi spelade lite Guitar Hero men syrrans gitarrer är inte vad de har varit så vi fick lägga ner. Sen blev det TP (min idé! =) ). Vi spelade aldrig klart för klockan drog iväg och jag skulle jobba på lördagen. Får väl dra resultatet här med fast de flesta kanske läst på Facebook: Anna och Erik hade tre tårtbitar var när vi slutade spela, och Peter och jag hade två var. Så ja, Anna vann över mig, men inte med så stor marginal som hon låtit påskina på FB!!

Jobbade på lördagen. Det var ganska lugnt i butiken, men väldigt skoj att jobba igen måste jag säga. Jag trivs som bara den när det kommer in en kund som behöver hjälp med nåt, och jag kan hjälpa till! Gillar även småpratet som blir med kunderna medan de betalar. Känns bra att jag trivs med mitt jobb. Annars hade det blivit en lååång sommar!

På lördagkvällen var jag och min syster i Ottebol på grillfest hos Anders och Sara. Vi drog in till stan vid elvatiden. Syrran skulle absolut in på tiki, men jag gick in på the Roof för att spara en hundralapp på inträdet. Det var mycket folk där inne. Kombon lön och det fina vädret på dagen gjorde nog att många gick ut!
Sov över hos en kille. Han bjöd på frukost dagen efter och sen spelade vi Guitar Hero. Trivs som bara den i hans sällskap och det känns som att han gillar mitt också, i alla fall i måttliga mängder =)  ! Han är inte den mest öppna människan direkt, och lite svår. Men jag gillar honom ändå. Det vet han om.

Igår kväll var syster och jag hos Kristian och åt pizza och såg på Wipeout och Söndagsparty. Thorsten Flinck må vara ett geni inom det han håller på med, men jag tyckte mest det var obehagligt att se honom sluddra och slänga med huvudet i tv. Han gör sig inte så bra i en intervju, men det var väl säkert därför de bjöd in honom. Varken han eller Marilyn Manson är direkt lätta att ha och göra med.

Nu ska jag packa ihop mina grejer och dra till Kastanjegatan.


Nyfärgad...
                                                                                
                                                                                                ...och nyklippt


M: Carpe diem, quam minimum credula postero


Söndag är en veckodagsom i Norden är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades Sunna eller Sunne. På fornnordiska hette dagen sunnudagr (Sols dag).

Söndag kommer efter lördag och före måndag. I den svenska almanackan är söndag numera veckans sjunde och sista dag, sedan detta blev internationell standard 1972, men i både traditionell judisk och kristen tideräkning är den däremot veckans första dag.

I stora delar av kristen tradition firas söndagen som den dag då Jesus uppstod från de döda (Matt 28:1), som vilodag Enligt Bibeln vilade dock Gud på den sjunde dagen, dvs lördagen, som egentligen är veckans sista dag och därmed den rätta bibliska sabbaten. Inom bla , Adventism och Sjundedagsbaptism firas detta på lördagen



Idag tänker jag inte resa mig upp ur soffan. Jag tänker titta på alla dåliga repriser som visas. Tydligen så behöver man inte se på TV i veckorna, tydligen så går allt i repris på söndagar. Så jag förblir i min soffa resten av dagen.

M: Bara lite solsken

Ibland är livet bara allmänt trevligt! Sol ute, allergi under kontroll, öl, cigaretter och vänner på väg! Livet är underbart!  Fick dock lite Nøtterøy längtan. För är det nångonstans man ska vara idag så är det på Nesbrygga och titta på alla båtar och äta räkor!





M: Tidigt

Idag ska jag simma med Christin så jag gick upp halv nio, på min lediga dag. När jag vaknade upptäckte jag att jag inte kan andas. Härligt med allergi tycker jag. Efter simmning ska jag precis som min sambo ut och handla upp alla pengar jag fått idag. Sen kommer mina soc-tanter på besök. Vi ska ha intelligenta disskussioner och vara allmänt kulturella ( Sing-star, Smala Susssi och vin).

xoxo


S: Snart natta

Är hos min syster nu. Kristian har ganska nyligen gått hem. Vi åt tacos trots mina protester, såg på Medium trots Kristians protester, sen såg vi på Talang 2009 trots mina protester. Sen spelade vi Guitar Hero trots Annas och Krstian bristande entusiasm. Det var kul! =)

I morrn blir det en tur på stan med syster och Josefin. Jag har en jävla massa jag måste köpa: vin på bolaget, nya skor, helst både vanliga sneakers och "gå bort"-skor, ögonsminkborttagningspads på Kicks och dessutom vill jag kosta på mig ett besök hos frisören. Och hårfärg måste jag också köpa, börjar se lätt gråhårig ut i hårbotten. Färgar hemma så blir det mycket billigare. Men fatta vad dyrt detta kommer bli! Får som tur är lite lön från Richardsons, men det är bara typ 600 kr efter skatt för mina fyra timmars jobb. Får leva på det lilla vi har i kylen denna månaden som kommer, t ex vodka och tonfisk, bönor och sylt, pasta och socker. Men jag kommer förhoppningsvis ha snygga skor och en snygg frisyr! Varje gång jag blir hungrig på riktig mat får jag ställa mig framför spegeln och beundra mig själv, och tänka att detta var en riktigt bra investering.

Over and out.

M: Hungrig

Nu har jag äntligen börjatbli levande igen. Men nu är jag såå hungrig. Det finns absolut inget roligt att äta här hemma! Vad ska jag göra? Havrefras och vatten låter inte som något man kan äta. Vodka och tonfisk? Nej tack. Hittade några dinkelkex i ett skåp (vet ej hur gamla) får väl kanske prova ett sånt. Godissugen är jag också. Typiskt.

Pratade med min syster förut. Jag var tvungen och fråga hur stor risk det är att jag dör av min allergi.Tydligen inte så stor. Men hon sa nåt om att man kan utveckla astma om man inte äter piller och sånt.
Sen sa hon det roligaste jag hört idag. Vi pratade om att det inte var nåt bra på TV. Anna berättade att hon såg på "Hjälp! Jag är med i en...." Då sa hon : Jag kan inte sluta titta, det är ju så färgglatt"
Jag tyckte att det här var hysteriskt roligt. Vet inte om man måste vara nästan död för att uppskatta hur roligt detta var.Men jag tyckte det var roligt och det är ju viktigast!



Min färgglada syster

S: I Arvika

Så var man "hemma" igen då!

Eddie uppförde sig exemplariskt på stadsbussen in till stan! Och var så lugn och fin på tåget. Nu är jag hos mamma, och ska bli hämtad halv nio av syrran när hon kommer hem från jobbet. Men så ringde nyss Kristian "2 meter lång" Vårli på dörren och vill ha med mig på affären och handla mat och börja med den tills syrran kommer. Så det får väl bli så. Eddie ska stanna hos mamma.

Kristian har bråttom så jag hinner inte skriva mer nu. Återkommer!!


Man blir trött av att åka tåg

M: Ensam hemma

Så var det torsdag och Sofia har lämnat mig för coola Arvika. Borde städa men hur kul är det? Man kanske skulle bada, men det är ju så innihelvete blött. Se på Tv är ju annars något man kan göra men det lockar inte idag. Jag kanske bara ska gå och lägga mig, ska ju upp tidigt och simma imorgon. men gå och lägga sig vid sex känns ju inte heller så bra. Jag får nog fundera ett tag till.


Likheten är slående

M: Björken är i blommning

Det är strålande väder och livet är underbart. Eller inte. Tydligen är björken på ingång och jag är nästan död. Var på en lite promenad runt i närområdet med Emma och Christin, jag nästan dog. Eftersom jag inte riktigt vill se mig som en allergiker så förstår jag aldrig att det är därför jag känner mig som om döden är nära varje vår. Men snart är det över hoppas jag!!!


Här ser ni dom onda varelserna

M: Homo ad circulum

Idag har jag som avbrott på all springning varit snäll mot mina leder och simmat. Det hela gick utmärkt och jag kände mig superatletisk, då kom Karlstads simjuniorer (typ) med sina smala vältränade kroppar och jag kände mig återigen som en liten tromb. Tänk att man aldrig kan få vara lycklig.

Idag på skolan pratade vi kön och genus och sånt strunt. Det var riktigt roligt, fick lära mig att idealmannen ska vara:

Vit
Vältränad/stark
Rik
Välutbildad
Hetrosexuell

Och han får inte gråta.

Var finns dom här männen? Jag kan inte påminna mig om att någonsin träffat någon.

Om detta är idealmannen hur ska då idealkvinnan vara? Man tycker att hon ska komplettera mannen, alltså:

Svart
Tjock
Fattig
Outbildad
Homosexuell

Och gråta jämt?

Eller vad tror ni?


"Homo ad circulum"

S: Perfekt för fåfänga fattiga studenter!

Fann denna sida genom en blogg. Där kan man bli medlem och samla poäng, som man sen byter mot presentkort på Kicks, H&M och Åhléns. Vet inte om det är samma som finns som grupp på Facebook, "gratis gavekort på h&m", för jag har aldrig kollat. Kanske är skitsvårt att skrapa ihop nog med poäng, men lyckas jag är det ju perfekt för en fattig student! Behöver snart en ny mascara!



 

S: Hungrig!!

Idag har det inte blivit nån springtur. Tänkte att kroppen kanske behöver vila en dag efter motionschocken den fått senaste dagarna. Men i morrn blir det på't igen!

Klockan är nu snart läggdags och jag är hungrig som en varg! Men kan inte äta NU liksom. Fick nästan en utskällning av Moa förut för att jag inte ätit nån frukost idag.
"Vet du vad alla tjocka människor har gemensamt? De äter ingen frukost!" sa Moa. Men jag är inte alltid hungrig kl sju på morgonen, för jag är ju knappt vaken när jag stapplar ut på Eddies morgonpromenad och sen till skolan, då är ju knappast magen vaken heller.
"Det är för att du äter för sent på kvällen!" sa Moa. Hon har svar på allt den tjejen. Så INGEN mat nu, fast jag skulle kunna äta en halv älg och en balja rotmos. Känns inte som att det var så längesen jag åt, så jag borde inte vara så hungrig. Men när jag tänker efter så består mitt matintag idag av en fralla kl 9.00, tre smörgåsar med ost kl 12.00 och en portion pasta med tomat- och tonfisksås kl 18.00. Så det är kanske inte så konstigt att det suger i magen.




Mmmm, rotmos och älg!!

S: Vart ska man ta vägen i helgen?

Väderprognos för Karlstad:


Väderprognos för Arvika:



Ja, min oberoende undersökning visar att helgen spenderas bäst i Arvika.

S: Gaahhhh!!!

Rubriken betyder typ: frustrerat stön. JAG ÄR G O D I S S U G E N. Såååååååå himla godissugen. Har i flera dagar nu fantiserat om nygräddad kladdkaka som är alldeles varm och kletig, med vispad grädde till....oj oj oj! Om jag anstränger mig kan jag känna doften av choklad och den varma sockriga smeten...(är det det här som kallas matporr???)
Försökte till och med få Moa att gå med på en timmes paus från vårt vad att inte äta godis. Jag resonerade så här, att nu har det ju gått halva tiden, varför inte ta en liten liten liten paus och unna oss något gott såhär i halvtid, utan att vara tvungna att lägga upp några bikinibilder? Tror ni det funkade? Nix. Moa var inte alls godissugen och sa "drick ett glas vatten i stället", eller nåt annat hjärtlöst. Jag har varit sugen på kladdkaka i en vecka nu och druckit MASSA vatten under den tiden, men det gick inte över!!!!!


S: Wohooo! (lite skryt)

Jag fick VG!!! 41 p av 50!!! Äntligen fick mitt ego en välbehövlig boost.



S: I morrn gäller det

I morrn får jag reda på resultatet på tentan i externredovisning. Får jag inte VG tror jag jag grinar!




S: Måndag

Så har snart ännu en måndag passerat. Gick i skolan mellan åtta och halv elva, orkade inte vara kvar efter sista rasten för jag var så trött. Det är svårt att komma i säng tidigt på söndagkvällarna, men resultat att jag vill dö när klockan ringer kvart i sju. Erkänner att jag la mig och sov en timme när jag kom hem =) Gick tillbaks till skolan till halv två, för jag hade anmält mig till att vara med i en fokusgrupp som skulle diskutera ungdomars (jag=ungdom) bankvanor. Det var två tjejer som håller på med sin C-uppsats som höll i diskussionen, och som tack för hjälpen fick vi varsinn biobiljett!

Väl hemma igen la jag mig i solen, gud så skönt. Ni hör hur ansträngande det är att vara student va? =)

Moa kom hem lite efter fem, och då bytte vi om till träningskläder och gav oss iväg på en springtur. Tredje dagen i rad nu! Känner redan nu att jag kommer ha världens träningsvärk i vaderna i morrn. Men vi ska iväg då med, men kanske bara går ett varv i stället. Moa har problem med sin ena vrist. Eller så går Moa med Eddie så kan jag springa utan en motsträvig hund i koppel. Idag var han inte rolig, för Moa sprang lite bakom mig, och eftersom Eddie helst vill att alla ska vara samlade i en enda stor flock drog han som satan bakåt mot Moa, medan jag skrek nåt i stil med "skärp dig för helvete, hon kommer ju efter!!!" åt honom och släpade med honom framåt när jag sprang. Blev lite extra jobbigt, speciellt i uppförsbackarna!

Nu blir det tv:n resten av kvällen. Känner mig lite mör och sleten, har inte orkat duscha än ens.


Nytränad och svettig

S: Så var helgen slut

Vaknade idag av att Eddie gnällde och ville ut. Ögonen kändes som torra grusgropar, och jag förbannade mig själv för att ha skaffat hund. Väcka mig så här tidigt! Hundskrälle. Gick upp, drog på mig en t-shirt och gjorde fuskvarianten av en promenad, alltså kopplade honom och öppnade dörren vid uteplatsen så han fick gå ut och kissa, medan jag stod kvar inne. När han var klar la jag mig igen, och kollade på klockan. Var helt säker på att den inte var mer än åtta, men icke! 11.10 var den. Låg kvar i sängen ett tag i alla fall, mest för att Eddie hoppade upp och la sig som en boll vid mina ben. Så mysigt så!

Annars har vi inte gjort så mycket. Vi var så slöa efter frukosten (som intogs vid ett ungefär) så vi la oss i varsin soffa och glodde på tv. Jag somnade och sov en halvtimme. Var nog trött efter gårdagen, är liksom inte van att jobba till halv tre på natten. Hade ju bestämt att vi skulle ta en springtur idag med. Vi kom iväg vid fem, och sprang samma tur som igår. Sprang mer än jag gick idag, är mycket stolt! =) När vi kom hem tvingade jag Moa att göra lite sit ups och utfall med mig, sen stretchade vi. Det behövs kan jag säga, otränade som vi är båda två. Kommer nog vara lite stel i benen i morrn, känner det redan nu. Men gött var det! Jag går i skolan mellan 8.15 och 11 i morrn, och Moa mellan 13.15 och 17.00, så vi får ta vår springtur efter det. Om vi nu orkar springa, är ju stel redan nu! Om inte får det bli en rask promenad.

Har sett på Wipeout, alltid lika roligt, och Söndagsparty med Filip och Fredrik. Vet inte vad jag ska tycka om första programmet, mina förväntningar var skyhöga kan jag säga. Gillar allt de gjort senaste åren, tycker de är i en klass för sig. En del i programmet var ju klockrent, som när de två "udda" personerna från 100 höjdare lekte Ghostbusters, och när F & F skulle lära sig wrestling och sen gick en match mot varann iförda bebiskläder och nån lolitadräkt. Men tyckte de var lite skrikiga och flamsiga i studion, och intervjun med Gardell och Marilyn Manson var sådär, i alla fall tyckte jag det som hade förväntat mig intervjuer i stil med Sen kväll med Luuk. Men det kan ha varit premiärnerver, och jag hoppas de lugnar ner sig lite i nästa program. Jag ska inte missa det i alla fall.

Nu är det dags att lägga sig, ska upp tidigt i morrn =(


Får vi bjuda på en Aladdin-ask?

S: Arne är DÖD!

Skulle kissa en sista gång innan sängen. Vad ser jag då bredvid toaletten om inte Moas nya kompis. Han var INTE liten! Stor som en tumnagel på en karl med riktigt stora händer. Tänkte väcka Moa för jag vågar inte ta bort en sån stor äcklig sak. Men så väckte jag Eddie i stället och visade honom Arne. En minut senare hade han fångat honom, tuggat lite på honom och sen gick han iväg och spottade ut Arne under soffbordet. HA! Där fick han!! Tycker ännu mer om Eddie nu, om det är möjligt!

S: Ont i fötterna

Nu är jag hemma efter min första arbetsdag på Bunkern. Det var helt okej att jobba, lite stressigt under några timmar när många beställde mat. Jag och Stefan stod i köket och gjorde fajitas, nachotallrikar och hamburgare på löpande band. Vid tio lugnade det sig så då fick jag stå i baren. Kassan gick snabbt att lära sig så det var inga problem. Har inkasserat hela 40 kr i dricks!! När vi äntligen fått ut alla vid halv två var det dags att städa. Herregud vad folk grisar när de är fulla! Utspilld öl på borden och golven, krossat glas, snusprillor, popcorn överallt och en nachotallrik som var utkletad och trampad i. Jag torkade bord, moppade och städade toaletterna. Vi halv tre var vi klara och jag fick gå hem.

Moa har nog haft en av de tråkigare lördagkvällarna i sitt liv tror jag. Hon har tvättat alla mina och hennes kläder och sängkläder. Hon var så snäll att hon la i nytvättade sängkläder i min säng, så nu är det bara att krypa ner! =) Gud så skönt att slippa krångla med det nu. Tack Moa!!
Har ont i fötterna som bara den, är inte van att stå över åtta timmar utan paus. Nu blir det sängen!!

M: Nytt husdjur

När jag gick in i badrummet för att hänga lite tvätt upptäckte jag att vi har fått ett nytt litet husdjur.  En liten spindel! Undrar om jag får behålla honom? I vilket fall så har jag döpt honom till Arne.

M: Ensam hemma

Idag gör Sofia sin debut på Bunkern. Vad gör jag då?? Jo, jag tar mig an den alltid växande tvätthögen, alltid lika roligt. Annars händer inte mycket här på Gitarrgatan idag. Funderar på om jag se på en film, men jag har sett alla. Godissugen är jag också men sånt får man ju inte roa sig med mer. Får väl ta mig ett stärkande glas vatten och sortera strumpor. Ingen ska säga att Moa inte vet hur man roar sig!!

Dagens dåliga skämt

Du väntar på buss nr 12 och så kommer buss nr 17 istället.
Då säger du

17 också!

Ha ha ha

S: Dags för jobb

Ska jobba på Bunkern ikväll som jag skrivit om tidigare. Ska vara där om en halvtimme. Är lite nervös, känns alltid så innan man ska göra nåt första gången. Men det är väl bara att sälja lite billig öl, några enkla maträtter och plocka tomma flaskor. Hur svårt kan det vara liksom? Såg på schemat att det är en bokning ikväll, vad det innebär exakt vet jag inte men troligtvis är det ett sällskap som ska äta mat och grejer. Är en cateringfirma som sköter maten till större sällskap så det borde vi slippa. Jobbar till ett i natt.

Wish me luck!!

S: Vi har motionerat!

Moa tyckte vi skulle gå upp klockan nio. Jag föreslog tio, för att vara lite realistisk. Vi kom inte upp då nån av oss, men vi kom i alla fall iväg på vår promenad kl 11. Det var härligt! Vi gick större delen men sprang lite också. Kondisen är inte på topp om man säger så, jag har aldrig haft bra kondition. Men vi tog det lugnt och joggade lite i alla fall. Eddie är inte så lätt att springa med, han har slutat anfalla fötterna men han ska nosa på varenda grästuva. Vi mötte två hästar! Eddie morrade på dem, men när de kom nära var han inte lika tuff! Han har aldrig sett såna stora hundar förut!
När vi kom hem bunkrade vi upp med en massa gottigheter till frukost. Äggröra, bacon, smörgås, yoghurt och fruktsallad. Yummie!

Nu blir det en dusch!





 


S: Tror vi har fått vårt första dödsfall...


Fattar inte vad som hände, hur det kunde ske?? Sist jag kollade på den levde den och var så grön och fin, och så helt plötsligt så har den dött! Jag är helt säker på att vi vattnade den ganska nyligen, ja som så sent som i onsdags förra veckan. Har försökt oss på ett återupplivningsförsök genom att dränka den i vatten. Vi återkommer om resultatet.

S: En bra dag!

Fredag, härliga fredag! Min favvodag! Solen har skinit från en helt molnfri himmel hela dagen. Najs. Hade lektion mellan nio och tolv idag. På hemvägen gick jag inom konsum och köpte tuggben till min älskling och tamponger. Vilken fredagsshopping! Blev inge centrumbesök idag, ingen vill med mig och min solsäng lockade en del också. Låg ute en timme förut och somnade nästan. Eller jag somnade nog på riktigt för jag drömde om nånting...kommer inte ihåg vad. Och det kvittar, för finns det nåt tråkigare än att lyssna på när folk berättar vad de drömt? Jag kan ha ascoola drömmar ibland, men om man ska återge vad som hände i drömmen för nån blir det aldrig samma sak som att drömma det själv, utan bara tråkigt. Som att förklara handlingen i en jättekonstig film som man glömt bort vad den handlade om, typ.

Tog en promenad förut med Eddie och Moa. Uppe där vi brukar gå är det en asfalterad väg med skog på båda sidor. Längs vägen på ett ställe är det en mystisk bro och en liten stig som leder in i skogen. Har spanat in den en längre tid och fantiserat om vart den leder. Förut var det en stor snövall ivägen, men idag, idag kände vi att det var dags att utforska. Vi gick över den lilla bron rätt in i skogen. Stigen delade sig i två vägar, vi tog den vänstra. Då bara breder det sig ut framför oss, ett ELLJUSSPÅR! Som vi missat, vi visste att det fanns ett nånstans men inte vart. Eftersom vi är experter på att gå vilse kom vi överens om att under inga som helst omständigheter avvika från vägen! Det gick bra som ni märker, jag lever och Eddie också. Vet inte hur lång slingan var, den var märkt med rött, 3 km? 4 km kanske? Är asdålig på att bedöma avstånd. Det var i alla fall en finfin sträcka. Lantisar som vi är både Moa och jag kände vi oss hemma i skogen. Solen sken och fåglarna kvittrade. Det var härligt! Eddie har nog blivit en riktig stadshund, för han vägrade bajsa i skogen. Snobb! I morrn ska vi gå upp tidigt (runt nio) och bege oss iväg för en rask promenad på elljusspåret. Vi har handlat lite grejer för att lyxa till det med en redig frukost när vi kommer hem från vår power walk: juice, hallon- och vaniljyoghurt, äggröra och bacon, smörgås med ost, skinka, gurka och paprika, oboy, te... Det ni!!

Var hos Christin och Stefan förut och käkade snabbmat från Mama Rosa, Moa åt kebabtallrik och jag falafelrulle. Falaflarna på Amigo i Arvika är godare måste jag säga, men det gick ner. Vi såg på Bolt, tyckte den var ganska fjantig i början men sen blev den bättre. Sen att Bolt är nästan lika häftig som min Eddie gjorde filmen klart sevärd. Visst är de lika (förutom färgerna då såklart)?


S: Ha-begär igen!

Såg Gina Tricots tv-reklam, med massa fina klänningar i olika färger för 199 kr. Gick in på hemsidan och fann en annan, jättefin klänning!!


Kanske ska ta en tur in till stan i morrn och se om den finns. Det gör den säkert inte, så fin som den är borde den vara slutsåld redan. Får väl köpa mig ett par haremsbyxor i stället då, det borde det finnas gott om i hyllorna.

S: Snart mitt favvoprogram!

Om fem minuter börjar Medium!! Har kollat på det lite då och då förut, men inte följt det. Men nu har jag insett hur bra det är! Det går, som jag skrivit om tidigare, varje vardagnatt kl 00.10. Inte varje dag jag kan se på det, särskilt inte nu när schemaläggaren varit elak nog att lägga våra lektioner klockan åtta. Men på torsdagar, alltså idag =) så är det alldeles färska avsnitt på fyran kl 21.00. Woho! 
Allison är ju bara för cool, och hennes förhållande med Joe är lite av min idealbild av ett lyckligt äktenskap. Så ska jag ha det när jag blir stor!


S: En glad nyhet

Efter några månaders ihärdiga försök har det äntligen tagit sig. Vår vän Christin har fått en bulle i ugnen!

Grattis säger vi, och BRA JOBBAT STEFAN!!!



M: Sörmland nästa

Idag ska jag ut på äventyr. Jag ska vara sällskap till Therese när hon kör sin framtida man till Skavsta. En lite utflykt passa mig precis eftersom jag för tillfället inte kan sitta still. Jag tror det beror på vädret, vem kan sitta inne när solen skiner så här.
Nu vänar jag på Emma, vi ska ut och gå i solen!


M: Grillnings

Idag har fröken Mårtensson grillat i Grums! Det var mycket trevligt men blev påtvingad ettt par glas vin (kan ha varit fler) så är en aning rund under fötterna. Dom andra åt paj med vaniljsås men lilla jag nöjde jag mig med en kopp kaffe. Heja mig!!!


S: Löften är till för att hållas!

Ni kanske undrar hur det går med vårt löfte att inte äta godis på sex veckor? Jo det ska jag tala om, alldeles utmärkt faktiskt! Har inte ätit något godis eller något annat sött sen 3 april. Klarade påsken utan problem, fast skåpen hos mamma var fulla med toblerone, marabou-choklad, "kakor för chokladälskare", ischoklad och andra göttigheter. Visst är jag grymt sugen ibland, som i måndags när jag kom hem från Arvika till exempel. Då var jag så hääär nära att fuska. Moa var inte hemma så hon skulle ju ändå inte märka nåt... Hehe!
Men så tog jag mitt förnuft och samvete till fånga och tog en macka. Oftast när suget sätter in är det för att jag egentligen är hungrig. Så jag äter nåt matigt varje gång i stället för att ge efter för suget. Frukt är ju tillåtet, så det går ju att äta en skål fruktsallad till efterrätt.

Fruktsallad är väldigt underskattat tycker jag, det är ju så himla gott! Äta ett ensamt äpple? Nja. En banan? Inte gärna. En apelsin? För krångligt! Men ihop blir det alldeles, alldeles underbart!


Big Yes Yes!


Big No No!

S: Sola skiner alltid i Karlstad!

Har inte gjort nåt värre idag. Absolut inget som har med skolan att göra i alla fall, mer än att ägna böckerna en tanke av dåligt samvete ibland.
Solen har skinit större delen av dagen. Lovely!! Låg ute och solade lite förut, i min solsäng. Eddie låg på min mage.

Har nyss varit på en rask promenad med Eddie. Eller ja, den var rask tills vi nästan kom ikapp en enorm newfoundland. Då fick jag sakta ner lite, ville hålla avståndet så inte min väl-o-uppfostrade lille plutt skulle börja skälla, skrika, yla eller nåt annat mindre charmigt. Nu sover han i min säng.
Moa är i Grums med Christin och hälsar på Emma. Blir en tv-kväll all by myself. Gött! Då kan jag bre ut mig i soffan bäst jag vill. Ska lyxa till min tv-kväll med fruktsallad sen.


Här låg jag och Eddie och halvsov förut i solen. Blundar man ser man inte den fula gräsmattan. Testa själv!


Eddie leker med Ernst.

S: Gav mig själv ledigt idag

Sms-konversation kl 06.20 i morse, mellan två ambitiösa studenter:

Sofia --> Josefine: Godmorgon! Jag gör en fuling och skippar skolan idag, kom i säng sent och sov dåligt. Är astrött! Unna dig en sovmorgon du med :)
Josefine --> Sofia: Tror fan jag också sover vidare. Fast är ju min tur att anteckna när inte du är där. Vill du inte ha de anteckningarna idag?
Sofia --> Josefine: Äsch, jag klarar mig finfint utan anteckningar. Antecknar ju inte nåt själv när jag är där! Sov du! Det är gött!

Sov till lite efter tio. Det var uuunderbart. Ska komma i säng före halv två idag, så jag orkar pallra mig upp i morrn. Börjar ju 08.15 varje dag nu jue! Hur mycket ska vi stackars studenter behöva stå ut med?? Är det för mycket begärt att få börja kl 13? Eller tidigast kl 10?? Medium börjar ju inte förrän 00.10 varje natt!!
 


S: Ha-begär

Gick in på Haléns och kollade runt lite, och fann en så fin klänning. Klickade direkt på "Lägg i varukorg". När jag gick till kassan var den slutsåld, fast det stod att den fanns i lager när jag klickade på den! Det är alltså nån lycklig jävel som hann beställa den före mig! Kuken också, ville ju ha!!


M: Påsk

Har som Sofia inte haft så mycket tid över att blogga i helgen. På torsdag när jag kom mötte jag Emelie i Arvika och vi sprang runt stan några timmar (även Granngården). Sedan en liten tur till Jössefors och sa hej till Helena. Något försenade drog vi i väg till Ch-berg för att närvara på Jojjens systersons födelsedagskalas. Jag kände som vanligt ingen! Men det gick bra, dom kastade inte ut mig. Sedan bar det i väg till N Lian och en lugn spelkväll. Den lugna spelkvällen slutade kl 03:00 eller därikring.

Fredag: Upp och hoppa kl nio-tio för att åka till Färjestad på trav. Där satt vi hela dagen och drack antagligen för många öl i solen. Vi var inte hemma förrän kl 23:00 och då hade ingen problem med att sova.

Lördag: Vaknade och mådde trots allt inte allt för dåligt. Dagen gick och jag och Emelie var konstant sena till allt vi skulle göra (vad det nu va). Vi lyckades iallafall komma i väg till Ch-berg och Dansbandsgalan. Som vanligt var förfestan betydligt roligare än själva "galan" (jag vet att det är töntigt, men det är sånt vi gör på landet) där jag höll mig vaken av ren viljekraft, man är inte så ung och pigg längre.

Söndag: Vaknade och var tämligen trött på och vakna onykter. Dagen fortsatte utan att jag gjorde några värre ansträngningar.

Måndag: Glad att nästan vara mitt vanliga jag igen. Skulle ha åkt hem, men stannade en extra dag.
 
Tisdag: Åkte hem, hade föreläsning, somnade nästan sen gick jag hem till Sofia och Eddie!!!!

Jag är väldigt glad att det bara är påsk en gång om året.

Dåligt med bilder är jag rädd

S: Påsk

Hade tänkt blogga i alla fall ett litet inlägg under helgen men så blev det inte. Moa tänkte nog likadant, men dte blev inge av för henne heller.
Jag har haft en jättbra påsk! Känns som jag varit ledig i en mindre evighet, torsdag till måndag, det är många dagar det!

Här kommer en liten sammanfattning av min helg:
På torsdagen träffade jag Amanda för lunch på Sunday. Har inte sett henne sen i augusti tror jag. Det är alltid lika kul att träffa henne eller Charlotta, för fast vi inte ses så ofta känns det som att vi aldrig varit ifrån varann, även om det kan gå ett halvår mellan gångerna ibland.  På kvällen var jag och min syster ute på krogen. Trodde det skulle vara asmycket folk, så jag blev ganska förvånad när vi kom fram till Tiki och det inte var en enda människa i kö. Ganska folktomt var det inne också, men det blev mer och mer folk. Efter klockan ett nångång var det nästan trångt! Hade ganska sköjsigt, träffade Erik, Peter och gänget.
Dagen efter hade vi en slapp vilodag. Eddie sov hos mamma och Sara hade med honom på äggpromenad på fredag förmiddag. Jädrar vad sleten han var efter den 3,5 timmars promenaden! Han sov heeela fredagen. I syrrans säng, i soffan, på golvet, i knät. Han blev nog stel också, för han haltade på alla fyra benen när vi var ute och kissade! Han såg ut som en liten farbror! På kvällen kom Victor och spelade spel och Guitar Hero med oss. Vi battlade mot varann, skitskoj! Måste köpa mig en till gitarr till mitt spel.
På lördagen var vi i Koppom på påskmiddag. Farmor var med, alltid lika skoj att träffa henne. Hon har börjat höra sämre, men kanske inte så konstigt med tanke på att hon fyller 89 år i höst. På kvällen gick jag till Peter på fest. Vi kom i väg sent som vanligt, men fastän kön in till krogen var lång kom vi in efter max 20 min. Hade inte så där överdrivet kul inne på Tiki på lördagen. Men träffade massa klasskompisar från gymnasiet, det var trevligt. Söndagen var både jag och syster hos mamma, jag lagade mat (potatisgratäng och fläskfilé) och syrran försökte få ordning på mammas dator. På kvällen gick jag till Josefin och såg på film. Jag och Peter alltså, Josefin somnade innan filmen var slut =)

Här kommer lite bilder:


När vi satt hemma hos syrran på torsdagkvällen var det världens liv utanför. När jag tittade ut var det 15-20 små fulla människor som skrek som as. Nästa gång vi tittade ut hade folksamlingen skingrats och polisen stod utanför. Piketbussen och två vanliga polisbilar stod ute på vägen. Eftersom min kamera har världens sämsta zoom så syns det inte så jätteväl, men det är i alla fall en polisbil på bilden! =) (Skulle inte ha nåt emot en ny kamera i födelsedagspresent!!)
Det var nån i syrrans hus som hade fest, för trappuppgången var alldeles blöt och klibbig av utspilld öl och diverse andra drycker.



Vi spelade Guitar Hero! =)


Jag innan utgång. Har grejat bilden i photoshop så att den är svartvit fast min ögonfärg är kvar. Coolt!


Sleten Eddie efter den hårda äggpromenaden på fredan. Han rörde sig inte mer än nödvändligt på hela dan.


Victor kom och spelade GH med oss


Världens coolaste farmor! Hon kläcker såna roligheter hela tiden. Som när vi pratade på att de var tio syskon: "Med så många barn är det klart att nån av oss måste bli ett missfoster" 


Alla djuren på rad: Mitt hjärtegull Eddie, syrrans katt Sigge och pappas hund Cesar.


Vårtecken i pappas trädgård. Tror dom kanske heter krokus?


Eddie busade med Saras kusins hund, en Cavallier som heter Musse.


Det har varit en hård helg för Eddie. När vi kom hem igår vid sju, halv åtta la han sig i fåtöljen. Där låg han hela kvällen, natten och morgonen. När jag kom hem från skolan hoppade han ner därifrån. Och när jag tog en tupplur efter skolan låg han där också. Nu har han piggnat till lite, han kanske bara saknade Moa!

M: Ensam

Jaha så var man snart övergiven igen då. Helt själv är jag snart, vad ska man göra? Sova är ett alternativ, men det är ju inte så kul. Funderar på att packa nu, så slipper jag göra det i morgon. Även jag lämnar Karlstad för att åka västerut. Berättade för pappa att jag skulle på dansbandsgala, han fick nästan ett nervöst sammanbrott och börjar tvivla på att vi är släkt. Eller som han sa "Äpplet faller tydligen långt ifrån trädet".
Pappa tyckte även att vi skulle elda upp våran fina bruna gräsmatta, det ska tydligen bli bättre då. Men jag och Sofia kom fram till att det verkade lite farligt så vi behåller den fina bruna en stund till.


Här kommer jag att vara över påsk!

S: Långledig!

Åker hem till lell-stan under påsk. Mårten hämtar mig och Eddie om en timme. I morrn ska jag träffa Amanda på dan, och på kvällen ska vi festa och gå ut. Fredagen blir nog mest slapp. Lördag är det påskmat hos pappsen i Koppom och sen ut på kvällen. Söndag är det 20-årskalas för min kusin som fyller år. Hoppas syster har köpt present från oss!

Ska försöka blogga lite under tiden. Fast kommer nog antagligen träffa alla hemma i Arvika som läser här =)


Glad påsk på er!

M: Personlighetstest

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare
journalister
skribenter
musiker
konstnärer
 konsulter
 psykologer
 entreprenörer
 lärare
 personalvetare
 politiker
diplomater
TV-reportrar
 marknadsförare
forskare
säljare
 artister
 präster
PR-ansvariga
 sociologer
socialarbetare

Ja där ser ni




S: Personlighetstest

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.












Stämmer nog ganska bra in på mig. Jag låter väl inte som den coolaste katten om man läser beskrivningne av min personlighet, men hey, jag är nog inte roligare än så. Och jobba som chef, hell yeah!!


Gör testet du också på http://se.41q.com

S: Den nya våldtäktstrosan

En speciell trosa ska skydda tjejer från att bli våldtagna. Artikeln i aftonbladet kan ni läsa här.



Är väldigt tveksam till denna uppfinning. Ett inbyggt skärp i midjan och ett runt varje ben ska göra att trosan är extremt svår att få av. Nu är det ytterst få våldtäkter som sker genom överfall, de flesta sker inom hemmets väggar. Och bara för att trosan är svår att få av lär det ju inte hindra en våldtäktsman. Har han en kniv eller är hög/full/allmänt hotfull tvingar han ju av tjejen trosorna ändå. Och när skulle man ha den på sig? Jag tror inte nån på förhand vet när de ska bli utsatta för ett våltäktsförsök. När man går på krogen, för att förhindra en våldtäkt när man snubblar hem ensam i mörkret? Inte nog med att man håller på att kissa på i de långa köerna till toan, man ska dessutom öppna tre inbyggda skärp för att kunna dra ner dem och äntligen sätta sig och utföra sina behov. Dessutom är de fula som stryk. Nej tack!

S: Idag har jag frångått mina principer

Nästan så jag skäms. Har gjort något jag lovat mig själv att aldrig göra. Var på konsum förut och skulle köpa ägg.

6-pack ekologiska: 29,90 kr.
12-pack med ägg från frigående höns inomhus: 29,90 kr.
15-pack med vanliga burhöns-ägg: 19,90 kr på extrapris, ord 28,90 kr.

Jag köpte storpacken med ägg från burhöns. Det skilde ju 50 % i pris, plus att jag fick tre extra ägg. Har alltid köpt ekoägg förut och inte brytt mig om vad det kostat. Men nu med en mer begränsad budget har jag gått över till ägg från frigående höns inomhus, bättre än burägg som jag köpte idag i alla fall. Men det ska inte bli nån vana. Stackars hönorna! De har lika stor yta som ett A4 ark, alltså 21 x 30 cm. Det är ungefär så stor hönan är.

Har också slutat med ekologisk mjölk, dels på grund av priset och för att ekomjölken inte finns i 1,5 liters förpackning.

Men sen, om en sisådär 3-4 år när jag är färdigutbildad och fått ett bra jobb med en fet lön, då ska jag bara köpa ekoditten och ekodatten! Ska börja skänka pengar till mina välgörenhetsorganisationer igen också.



Burhöns. Trots att en ny lag kom 1997 som sa att hönorna skulle ha rede, sittpinne och lite sand sitter förtfarande 300000 hönor i de gamla burarna, pga att regeringen gång på gång ger dispens till hönserierna. Står det endast "ägg från burhöns" på förpackningen är det troligtvis från höns i gamla burar. De nya burarna ger tilllgång till sittpinne, rede och strö men hönorna har fortfarande bara en yta stort som ett A4 att röra sig på. De har inte plats att flaxa med vingarna eller sprätta. 8-10 hönor sitter i varje bur.


Frigående höns inomhus. Det är inte mycket större ytor för dem, men de får en chans att sprätta runt. Dock så ökar stressen i en stor flock. De svaga individerna kan hackas ihjäl av flocken. Inte helt klockrent det heller med andra ord.


Höns på ekogårdar är max 3000 st i varje flock, till skillnad från 15000-30000 st som de vanliga äggproducenterna har i sina. De får ekologisk foder, bor i hönshus och har en rastgård utomhus. Låter lite bättre va?

Har ni råd, så köp ekoägg! Mår lite dåligt över äggförpackningen i kylen nu när jag googlat lite och fått mer fakta. Ska i största möjliga mån börja köpa ekoägg igen. Så sover jag bättre om natten.

S: Jag vill gifta mig!

Med Mark Ruffalo!!
Guuuud så fin han är. Han spelar alltid såna där genomsnälla killar i filmer. Föll för honom när han var med i 13 going on 30.



S: Har lekt trädgårdsmästare

Moa kom hem med en kratta och en kvast. Se så fina:



Jag högg direkt tag i krattan och började kratta. Det verkar som att den förre hyresgästen inte klippt gräset på hela förra sommaren. Inte heller har han skött trädgården särskilt väl. Vi fann tidningspapper, en tvättsvamp, en gammal plastkruka, frigolit, döda tjocka grenar och diverse annat skräp, som var gömt mellan buskarna under alla löv. När jag började kratta gräset följde det med krattan. Fram kom stora öppna jordytor, himla fint tycker vi. Kan nog vara så att vi har världshistoriens fulaste gräsmatta. Tjocka tuvor med dött gräs, och mossa. Inte ett grönt strå så längt ögat kan nå (nu ljög jag, för vår närmaste granne har en jättefin grön gräsmatta).


Så här blev "gräsmattan" efter att vi krattat. Inte så snyggt.


En mysko rabatt med något ojämn kant. Jag vill ha gräs där i stället. Kommer ändå inte plantera några blommor där.


S: Gör en extreme makeover på nätet

Fann en länk till en rolig sida på en blogg häromdan. Rolig för tjejer allstå. På www.taaz.com kan man ladda upp ett foto på sig själv och sen kolla hur man skulle se ut i olika frisyrer. Man kan även sminka sig på massa olika sätt, och lägga på ögonfransar man bara kan drömma om. Kul tidsfördriv!! På bilden man laddar upp ska man ha håret bakåtkammat men det hade inte jag, därför sticker mitt blonda hår fram både här och var. Men man ser på ett ungefär hur man skulle se ut i alla fall. Vad tycks? Brunett eller blondin?




Den här gillar jag! Har funderat på att klippa en tjock rak lugg men vet inte om jag passar i det.


S: Det var väl talat, men nu måste vi odla vår trädgård!

Citatet ovan kommer från Voltaires bok Candide. Läste den på gymnasiet och skrev en uppsats om den. Anledningen till att detta kända citat blev rubrik är att jag fått så stor lust att fixa till ute på vår lilla täppa. Solen skiner (tyvärr inte i skrivande stund, det har kommit elaka moln i vägen just nu) och grannen mitt emot är ute och krattar. Moa ska på Bergvik sen med Christin för att besöka diverse klädaffärer och ett känt bolag med grön skylt. Hon ska även på min begäran ta en tur på Obs! och inhandla lite roliga trädgårdsredskap!! Vi behöver en kratta och en kvast. Och ett gemensamt skaft till dem. Även en sån där liten sak som man tar bort ogräs mellan plattorna med, vet inte vad den kallas. Sen skulle jag även vilja ha såna där små fina spadar och minikrattor. Kanske handskar så jag inte får blåsor. En elgräsklippare och en högtryckstvätt! Varför inte en hammock! Och 10 säckar blomjord och lite gödsel! Tomatplantor, jordgubbar, ett potatisland! Måste kanske ha en fågelskrämma. Varför inte ett växthus?!? Tänk vad fint vi kommer få på vår 3 x 10 meter stora uteplats! Vi kommer bli helt självförsörjande när det gäller grönsaker. Och bygger vi ett litet hönshus och skaffar några hönor får vi ägg varje dag. Vi kan börja klä oss i långa smutsgråa säckvävskjolar och praktiska gummistövlar, även vid festligare tillfällen.

Oj oj oj trodde aldrig jag skulle få sånt här habegär på trädgårdsredskap!



(Förtydligande: Det Moa ska inhandla är alltså en kratta och en kvast. Det andra var bara lite utsvävande fantasier från min sida.)

S: Slapparsöndag

Det slog mig förut hur skönt det var att för en gångs skull inte vakna törstig, med mördande huvudvärk och äcklig smak i munnen idag när det är söndag. Har inte gjort något vettigt idag, men jag har varit pigg och mått bra! Härligt att inte vara bakfull alltså. Har suttit lite ute i solen med Eddie i knät.

Moa var i skolan idag med, den duktiga lilla plugghästen. Jag gick upp lite efter tio och vid tolv började jag bli riktigt hungrig. Gjorde grönsaksmuffins till brunch bara till mig själv. Eftersom det är ägg i smeten blir de inte alls lika torra och smuliga som mina scones brukar bli.


Scones-muffins med paprika, rödlök och fetaost.


Äts som de är eller med smör och ost.


Nu på kvällen lagade vi en sen middag. Italienska köttbullar i tomatsås och klyftpotatis till. Himla bra med diskmaskin så man kan grisa ner massa grytor, provsmakningsskedar, skålar och skärbrädor.


Jag var köttbullechef och Moa tomatsås- och klyftpotatischef. Jag rullade och stekte köttbullarna samtidigt, vilket gjorde några av dem lätt brända. Men gott blev det ändå.



Köttbullarna fick götta till sig i tomatsåsen.



Vi åt detta med en klick limeyoghurt till. Smaskens!


Nu ska jag snart se på Wipeout. Perfekt söndagsunderhållning!

M: Jag lovar att jag pluggar

Lyckades släpa iväg mig till biblioteket i dag igen. Fy fan vad jag är bra!
Socialpolitik var inte ett dugg roligare idag, men jag har kopierat lite och det är ju alltid lika roligt.



Johanna och Christin
Jag kunde inte vara med på bilden då jag var upptagen på annat håll
 

S: En bra dag

Har suttit ute idag på vår uteplats. Eddie var med ute också. Jag hade honom kopplad såklart, men kommer bli skönt att kunna ha honom lös när vi fått upp nät. Han spanade på en katt och skällde på en liten svart hundkompis som gick förbi. Moa joinade ute i solen när hon kom hem efter pluggandet. Sedan blev det en promenad uppe vid Frödingshöjd och campus. När vi kom hem var det Kalle och chokladfabriken på tv, vilken bra film!! Gillade den i och för sig ännu mer första gången jag såg den, men den är helt okej andra gången också. En perfekt film att se nu när vi har slutat äta godis. Chokladen flödar i filmen, smält choklad, mmmm... Nej, har faktiskt inte varit sugen på godis alls idag. Vi har frukt ifall vi blir sugna, fruktsallad är aldrig fel.

Har precis kollat på Robinson. Jävlar vad magra Rafael och han datanörden Erik har blivit! Rafael är helt insjunken i ansiktet (han är lite lik Starvin Marvin i SouthPark faktiskt) och Erik ser ut som ett afrikabarn med skitstort huvud och pinnsmal kropp med benknotor som sticker ut.
Föreslog för Moa att vi skulle börja med en Robinsondiet, alltså att vi skulle leva av det naturen har att erbjuda. Bark, rötter, kottar och granbarr och sånt. Vi lär bli riktigt härligt magra och knotiga tills sommaren.

Hon tyckte inte att det var en bra idé. Konstigt.


Få den där sexiga Robinsonkroppen du också!

S: Totally ledig

Härligt med en ledig helg! Inga tentor inom den närmaste framtiden, och inget planerat över huvud taget.
Moa är i skolan och pluggar inför en tenta på onsdag, så jag är ensam hemma. Sov till kl 11.30 (najs) och åt äggröra till frukost (gott). Har inte gjort nåt värre spännande så jag har inte så mycket att skriva om. Har plockat i diskmaskinen (min bäste vän) och dammsugit och städat badrummet. Har till och med dammsugit dammsugaren. Det ni!
Kollade på tv samtidigt som jag åt frukost och störde mig på att ALLA kanaler har reklam samtidigt. TV3: reklam. TV4: reklam. Kanal 5: Reklam. TV6: Tv-shop. Tillbaks till TV3: Reklam. TV4: Reklam. Ja ni fattar.  

Ska nog hoppa i duschen nu och sen dra med Moa på en promenad när hon kommer hem. Solen skiner men det är inte alls lika varmt som det var i tordags. Men fåglarna kvittrar och gör mig på bra humör! Fågelkvitter är trevligt. Några fåglar kan jag lätet på (vilket Moa tyckte var supertöntigt), jag tycker det är ASBALLT! Bofink, gulsparv, koltrast och sidensvans. Kunde massa mer för några år sedan men har glömt bort dem.



My name is Fink, Bo Fink (hahahahaha!!!)



My name is Oxe, Talg Oxe. (Inte riktigt lika hysteriskt roligt som Mr Fink ovan men det funkar)


M: Lördag

Det är lördag.
Vad göra så Moa på en löradag?
Jo hon ska gå till skolan och plugga.
Men hade mycket heller stannat i sängen, men det är väl tydligen så här man ska göra när man går i skolan, läsa och sånt tjafs.

xoxo

S: Nu jädrar får det vara slut på detta!

Jag och Moa har jobbat upp ett rejält sockerberoende sen vi flyttade ihop. Att jag är en gottegris visste väl alla, och Moa är inte så illa hon heller. Och tillsammans blir det tusen gånger värre! Varenda kväll kommer suget efter något sött, så det slinker ner massa gottigheter flera dagar i veckan. Det börjar synas på figuren kan jag säga.

Så nu får det vara slut på detta! Vi har gemensamt bestämt att från och med i morgon (när vi kom på detta hade vi redan handlat det obligatoriska fredagsgodiset) är det totalstopp på godisfronten. Ingen choklad, chips, vetebröd, kladdkaka, kakor, glass eller något sånt. Jag har läst att om man inte äter godis på sex veckor försvinner suget. Så under sex veckor ska vi inte äta godis över huvud taget. För att vi inte ska falla för frestelsen och fuska har vi bestämt ett förnedrande straff till den som bryter mot detta. Den av oss som äter godis innan 16 maj ska som straff lägga upp en bikinibild på sig själv här på bloggen. Ingen av oss är värst sugna på att visa upp våra bleka och numera lite rundare kroppar så detta höjer motivationen rejält.

Så nu vet ni! Bjud oss INTE på godis. Fresta oss inte. Och skulle någon av oss bryta mot detta kan ni räkna med en bikinibild.



Ohh sexy lady, you drive me crazy

S: Fredagsmat

Igår åt vi ugnsstekt falukorv med potatsmos. Det blev mos över så idag bestämde vi oss för att göra fiskgratäng, ni vet sån där fin med spritsat mos runt kanten och fisk och sås i mitten.


Jag skar sej i bitar och la ner i en form. Saltade och pepprade och hade lite pressad citron över. Den fick vara inne i ugnen på 175 grader tills den var klar.


Jag gjorde en dillsås med lite fiskfond i. Jättegod blev den! Det går bra med vilken sås som helst egentligen, hemgjord eller gjort av pulver, bara man gör den lite tjockare än vanlig sås.



Sen spritsar man moset runt fisken. Vi hade ingen sprits, utan tog en plastpåse som jag klippte bort hörnet på. Det blev inte speciellt vackert som ni ser så man kan lika gärna klicka dit moset. På med sås och in i ugnen på 250 grader tills moset fått lite färg.


Tadaaa!
Jädrar vad gott det blev. Rekommenderas varmt!

S: En bild säger mer än tusen ord




M: Dagen citat

Skjut inte upp sådant till morgondagen
som precis lika gärna kan skjutans upp till i övermorgon!

Mark Twain




M: Pollen

Hade helt glömt bort att pollen var en grej som följde med våren. Så nu mår jag inte så bra, men har tagit ett häftigt piller och hoppas på förbättring.

Pollen
Se hur elaka dom ser ut
ligger där och planerar att göra mitt liv till ett helvete.
Jag döpte dom till  Stalin, Hitler och Pol Poth


S: Moa måste läggas in

Hon har blivit beroende. Av Messenger-spel. Gjorde misstaget att bjuda in henne på ett Ahlgrens bilar-race. Jag var kass, men Moa var otroligt mycket sämre. Det gjorde nästan ont i själen att höra henne:
"nej, jag kommer inte loss"
"nej, den kör åt fel håll"
"jag har kört utanför bilden, vart är jag?"
"jag har inte kommit förbi starten (efter 3 min, jag hade redan åkt tre varv och kommit i mål)"
Sen spelade vi ett mycket häftigt blomspel. Vad händer när vi spelar? Jo, hon slutar spela med mig och börjar spela med sin kompis Therese i stället, utan att säga nåt. Schysst, eller? Nix. Jag slutade spela halv elva för då började reprisen av The Mentalist. Moa tittade inte upp från skärmen en enda gång, utan höll fokuserat blicken på blå, röda och gula blommor. Nu är klockan snart midnatt och hon spelar än.
Marie-Louise, Bert, jag är mycket oroad. Ring er dotter och prata förstånd med henne.

Nu blir det sängen, börjar kl nio. Jobbigt. Men sen är det helg!

M: Dagens citat

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till
 kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger
liksom för att motionera sig.

Nalle Puh



Och glöm inte:

Man kan aldrig vara nere med en ballong

S: Underbara sol!

Var ute en sväng med Eddie i det vackra vädret, och han ville inte gå in igen så vi satte oss i solen.Otroligt hur lycklig man kan bli av lite sol och värme! Har suttit ute på framsidan (i t-shirt!!) och bläddrat lite i en lärobok i en av de två nya kurserna vi börjat med. Najs väl! En bänk på framsidan med sol på förmiddagen, och uteplats på baksidan med sol på eftermiddagen och kvällen! Uteplatsen på baksidan ska fixas till inom en snart framtid, rymningssäkert Eddiestaket ska upp, plattorna ska sopas och utemöbler ska införskaffas. Kanske till och med plantera nån växt i en kruka? Oj oj, börjar tänka i vuxna banor. Du kan vara stolt mamma!


Perfekt pluggplats i solen!

M: Plugga var tanken

Idag har jag gått betydligt tidigare än jag måste, allt för att gå till biblioteket och plugga. Har något häftigt seminarium i eftermiddag där vi ska göra något, men jag vet inte vad.Tanken var att jag skulle vara där kl 08:00 nu är kl 09:00 så det går sådär. Men vad gör väl det. Jag kom upp före kl elva vilket jag måste se som något av en prestation.
Heja mig!
Nej nu ska jag försöka komma iväg.
Mot biblioteket!!

XOXO


S: Sol sol sol

Vilket underbart väder! Vinterjackan fick stanna hemma, och vårjackan åkte på. Satt i solen och avnjöt en glass samtidigt som vi kollade på jippot innan kungen kom. Röda mattor ut genom entren, polisbilar, avspärrningsband och en jävla massa folk som stod och väntade. Fick se en skymt av kungen och drottningen, sen skyndade vi oss iväg till lektionen. Vi kom lite sent jag och Josefine men det var vi inte ensamma om.

Resultaten på marknadsföringstentan har kommit upp på anslagstavlan också. Tänkte vara sådär rolig och skriva att jag fick underkänt och sen APRIL APRIL!! men det gör jag inte. Jag fick godkänt. Lite blandade känslor, nöjd med G med tanke på hur nervös jag var innan, och för att jag räknade ihop hur många poäng jag trodde jag skulle få och precis kom upp till G gränsen på 25 poäng. Jag fick 32,5 p, VG-gränsen var 37,5. Lite missnöjd med mig själv bara för att det var G och inte VG, har liksom aldrig fått G på nåt prov förut (förutom på ett teoriprov i idrott och ett filosofiprov men det räknas inte, heeelt onödiga ämnen). Men nu går jag ju på universitet så jag kan inte ha riktigt samma krav. Det var några andra som fick VG, vilket betyder att jag inte är bäst längre. Jag är en medelmåtta! Jag ligger i mellanskiktet!! En sån som jublar över ett G! (Eller jublar gör jag ju inte, men kommer säkert bli en sån som gör det efter några tentor)

Usch.

Men men. Det gick ju desto bättre på externredovisningen så där kan jag hoppas på ett VG.

Nu ska jag sätta mig i solen på vår uteplats och läsa lite organisationsteori.


Jippie! G liksom!

M: Moa och Christin leker paparazzi


Trogna rojalister som vi är ( mest Christin) Följde vi efter Hans Majestät Konungen till Hus 21 i hopp om fler bilder!

 


Här lyssnar Majestäterna intresserat på någon som säger något om en bil
Foto: Moa Mårtensson


Silvia på väg till Ägget, Kungen gömmer sig bakom trappen
Foto: Moa Mårtensson


Silvia på väg in i Ägget
Kungen borta?
Foto: Christin Gustavsson



Nu är jag färdig med Kungaparet och ska försöka läsa Social Rapport 2006


M: Kungen kommer med solen till Karlstad


Idag är det dagen K (K för kungen), dagen då Kung Carl XVI Gustav kommer till Karlstads Universitet. Att döma av den folksamling som mötte oss när vi km fram till skolan är detta nog det mest spännande som hänt här på KAU i år.
Vi väntade och väntade och väntade.
Till slut kom Han (Kungen) med sig hade han sin sämre hälft (Drottningen) samt några andra. Dom gick ur bilen och sprang in genom huvudentren.
Det hela var över på fem sekunder. Sedan skingrade sig folksamlingen och alla gick till sina lektioner (något för sent)

Jag och Christin ska se om vi hinner se honom när han ska gå och kolla på Ägget senare, hoppas på bättre bilder!


Röd matta!


Förväntansfulla studenter som missar föreläsningar för att bevittna denna historiska händelse


Fler förväntansfulla studenter



En drottning!!!  Kungen har redan smitit in!
Foto: Christin Gustavsson

RSS 2.0